Å arbeide for Herren er kanskje ikke så lønnsomt,….

….men frynsegodene er visstnok helt hinsides!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , ,

33 comments


 1. Ja? Spille harpe og sitte på myke skyer er vel kjedelig i lengden? 😀

  • Veel…..hmmm….høres jo unektelig litt sånn kjedelig og ensformig ut. Men på den annen side kan vi jo håpe at Vårherre kan tilby noe mer fart og spenning enn det der. Den som lever….eh, dør…uff, da.

 2. Hi hi 😀
  Pssst… har den dannede herremann vært borti Teacher’s i kveld også…. 😯

  • Det kunne jo vært litt fristende å ta seg et par glass, men det går nok ikke. Er og besøker vår gamle mor ute på øya, klipper plen og stusser busker. Vi får nøye oss med orgelbrus fra radiogudstjenesten i morgen! :-)

 3. Den som lever får se……… nei det ble feil. Den som dør får se! Sånn var det. 😆

 4. Akk ja..De frynsegodene, de frynsegodene 😆

 5. @Dag Eigil:
  Ja. jeg tror dessverre det er slik det er. Men om jeg har rett, så bør det ha noen konsekven ser når man ser på Kirkens berikelse på andre menneskers bekostning opp gjennom tidene?

  • Kirken har nok unektelig beriket seg big time opp gjennom tidene, spesielt den katolske kirken. Men det var vel kanskje en tankegang om at Kirken skulle reflektere Guds rike og Guds makt på Jorden, for på den måten å inspirere de troende til den rette tro og underdanighet. Og så er det vel så at my vil ha mer, og at makten korrumperer? :-)

   • Ikke bare beriket seg, men lurt, drept, torturert osv. i samme prosess.
    Jeg kan forstå det dersom det virkelig fantes en Gud som ga direkte ordre, men om det nå er slik at denne “Gud” er et fantasifoster som Kirkens menn påpberoper seg i ren beleilighet? (For å kunne styre massene) Husk at på den tiden da religioner ble innstiftet, da var det ikke mye intellekt å spore ute blant folk flest. Og det skulle ikke så mye til for å oppkaste seg til en posisjon hvor man fremsto som allviter, profet eller mirakelmann. (SKEPTISK)
    (Og jeg får følge av “folkelige prester” som Pollestad, Gelius og Eidsvåg: Langt fra sikre! )

    • Ja, Kirken har ikke grunn til å være like stolt over alle periodene i kirkehistorien, det skal være sikkert og visst. Og vi kan jo også forstå den mekanismen som du er inne på, og som kanskje er grunnen til at religion oppstod. Det må vel også være tale om svar på de evige spørsmål, og om å holde massene i sjakk. Men det er også de som hevder at menneskene har et religiøst behov.

     • Helt klart! Kan hende vil jeg ikke definere det som et “religiøst” behov, men dog et behov for noen som kan ta det endelige ansvar når livet går litt på skrå; noe som fjerner ansvar og skyld fra egen person

      Og slags “julenisse” man kan sende sine bønner og forhåpninger mot, men realistisk aldri kunne forvente å få innfridd. Men så er det jo alltid noen som snubler, mister fotfestet og fullt og fast tror finnes noen som faktisk har bestemmelsesrett og kan påvirke livets gang for oss alle. Med en slik jobb følger også et ansvar! (Trenger jeg å si mer?)

 6. En besnærende debatt denne om det hinsidige … eller ei. Det som er helt sikkert er at hvis dette ‘sted’/denne ’tilstand’ ikke eksisterer så vil vi aldri kunne vite det. En slags catch-22 det der :)

  • Ja, det er jo et av de såkalte “evige spørsmål”, eller hur? Hvorfor er vi her, hvor kommer vi fra, hvem har skapt oss og hvor går vi hen? Men du er jo inne på et aldri lite poeng med den der Catch-22-greia, da. På den annen side så kan man i uvitende ikke-eksistens heller ikke vite noe om hvorvidt de troende har stått opp, og nyter det evige liv sus og dus sammen med “Jesus å di”? :-)

 7. @Dag Eigil:
  Mange rom? Hva slags rom? Hvor? Skal det gjøres “forskjellsbehandling”? Hvor ble det av rettferdigheten? Rettferdighet slik vi har sett den praktisert på Jorden? Nei, jeg opprettholder nok mitt “nei takk”, men – så er det jo slik at et hver løsning kan gjøres “spiselig” om man bare lykkes i å gjøre alternativene tilstrekkeplig uspiselige! (Det lærer man i politikken)

  • Det er vel da man kommer trekkende med det der om at “Herrens veier er uransakelige…? :-)

   • Ja, et sånt litt diffust og uransakelig svar som man aldri kan debattere. Og det er vel derfor det gis i slik form?
    Det er i slike situasjoner jeg går litt mer direkte til verks og ber om en bekreftelse på at den Herren man tilber de facto er “allmektig” og “rettferdig”?
    Blir svaret “ja” har man etter hvert et forklaringsproblem nåpr man ser at en million uskyldige mennesker mistger livet i forskjellige sult- og naturkatastrofer som ikke ville ha skjedd dersom en Herre var allmektig.
    Og er svaret “nei”, så tror jeg ikke jeg har så mye bruk for denne Herren, men tar sjansen på at jeg greier meg like godt selv. Jeg er i alle fall ikke opphengt i gamle fordommer fra steinalderen!

Leave a Reply