Hva? Klistremerkebasert aldersdiskriminering i trafikken?

Vi fikk en mail fra en god venn her forleden.  Han kunne fortelle at han på vei til bussholdeplassen hadde observert nok en bil med følgende klistremerke festet på bakruten, et merke som han fant påfallende og endatil irriterende:

HOLD AVSTAND – BARN I BILEN!

Kjøretøyet – et gammel et for øvrig – stod riktignok utenfor en barnehage.  Han funderte på om det da er helt greit å la være å holde avstand dersom det kun er voksne i bilen?  Om en da kan kjøre rett opp i rauå på bilen foran og bare la det stå til? 

Det er vel neppe slik.  Men budskapet klistremerket formidler er ikke bare tankeløst og diskriminerende, det er også tanketomt og på grensen til det idiotiske.  Kanskje det er slik at man kan tillate seg mer heftig raukjøring, tuting, vising av fingeren, eller hensynsløse forbikjøringer jo eldre personene i bilen foran er? 

Vel.  La oss håpe at vi slipper slik klistremerkebasert aldersdiskriminering i trafikken.  Men når en ser hva formodentlig oppegående politikermennesker kommer opp med av påfunn, jf. “Bilfri dag” og stenging av gater, så er vel dette et vel optimistisk håp.

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

8 comments


 1. Det er aldri galt å være optimist, Dag Eigil, men naivist er litt verre 😀

  Vise fingeren i trafikken? Fydda? Det sier jo bare at man er humørsjuk, en smule egoistisk og slett ikke besitter den nødvendige toleranse, respekt og konsentrasjon man bør være i besittelse av i dagens trafikkbilde?

 2. “Eldre bilfører – hold avstand” stod det på en bil jeg kjørte bak forleden dag.

  Om det var tilfelle vites ikke, men skiltet var sikkert hjemmelaget…

 3. Vel disse bilfrie forsøkene vi har hatt her i Siddisbyen er jo nok til å heve både den ene og andre fingeren.

  Og det med barn i bilen. Det er vel helst med hensyn til at de som kjører den bilen kan finne på det meste i trafikken der de skal passe på skrikerunger og sitt eget “trivielle” humør på vei til og fra barnehagen mens de tenker på sin egen og resten av familiens agenda for dagen og kvelden.

  Mulighetene for frustrasjon og ikke minst irritasjon er så absolutt til stede.

  Så et godt råd Dag Eigil. Hold avstand du, enten så langt mulig foran som bak 😉

 4. Oblater jeg liker å bli advart med:
  Hold avstand, kvinnelig sjafør ..
  Kjør gjerne forbi, du vet, mann med hatt!

 5. Det er mye man skal se foer oeynene detter ut, som min salige bestemor sa! 😀

  Ellers oensker jeg og din hustru, velsigne henne, en aldeles flott og oppbyggende helg :)

Leave a Reply