Septemberstemning ute ved fjorden

Skoleåret er for i gang for alvor, arbeidsukene går og det er blitt september.  Sensommerværet har som kjent ikke vært egnet til direkte i imponere oss.  Værlaget ser ut til å fortsette på samme vis også i september, så foreløpig har vi heller ikke sett noen tegn til såkalt “Indian Summer”.  Men det hender jo det klarner opp i noen timer mellom lavtrykkene,  og værgudene lar oss få et par glimt av sol og delvis blå himmel.  Som forleden, mens vi var på jobb.  Vi grep vårt mobil, og gikk ut til det stedet der man kan beundre “byens beste utsikt”, og knipset noen mobilbilder.  Byfjorden og Tasta-området bades noen øyeblikk i sensommerlig sollys, hvilket vi gleder oss over.

Dersom man snur litt på seg, kan man se ut mot byøyene, skolens senter for sikkerhetsopplæring og et militært område.  En hurtigbåt er på vei inn Byfjorden, antakelig Flaggruten fra Bergen. 

På gode og ikke minst klare dager er utsikten utrolig bra, og man kan av og til skimte Karmøy i silhuett. 

Hurtigbåten slakker av på farten, og kjører i sakte tempo fra skolen og helt inn til hurtigbåtterminalen.  Et rognebærtre fullt av knallrøde rognebær bidrar til høststemningen.  Det er fredelig og faktisk folketomt der vi står i pauserommet.  Herlig.  Vi nyter utsikten og freden noen øyeblikk.  Så bryter vi stemningen, retter ryggen og går tilbake til arbeidsrommet.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

7 comments


  1. Best likte jeg “about Dag Eigil” og bildene av hurtigbåten selvsagt.:)

Leave a Reply