Vi liker ikke luktedamer!

Skolestarten er unnagjort, og hverdagstralten har forlengst tatt til, også for overtegnede herremann.  Hvilket blant annet innebærer de daglige transportetapper til og fra arbeidsstedet her ute ved fjorden.  Vi er som kjent en miljøvennlig innstilt person, og unnlater i størst mulig grad å kjøre bil til jobben.  Fra tid til annen blir det “apostlenes hester”, eller så tar vi bussen.  Disse bussturene kan så avgjort ha sine sider, både av positiv og negativ art.  Slik som i går, for eksempel.  Da ble vi nemlig sittende bak en skikkelig “luktedame” på bussem fra sentrum og ut til Lærdommens høyborg.  Parfymeduften, eller skal vi kanskje heller si parfymestanken, var så påtakelig kraftig og intens at det var plagsomt inntil det kvalmende. Odøren var nærmest fysisk.  Bussen var stappfull, så vi kunne ikke så godt flytte oss, heller. Nautet trodde sikkert at hun duftet deilig etter å ha smurt på seg dagens halvliter med formodentlig dyr parfyme.  Hun tar skammelig feil, sammen med drøssevis med andre parfymestinkdyr. Det var en sann lise å kunne gå av bussen. Akk ja.  Parfymedamer, skjerp dere! :-(

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

27 comments


 1. Know the feeling!!! (neida, snakker ikke om meg selv;) )

  Husker ikke hvem som sa det, men noen var det i vertfall, men…. Enkelte “mister” luktesansen når de har brukt parfymen en stund, og dynker seg til tusen med det, fordi de TROR de ikke lukter noe før de SELV lukter det!!!

  Har lagt merke til det selv noen ganger, at jeg ikke lukter det selv… Men jeg “nøyer” meg med to små “dusjer”…. Kan ikke selv fordra “stinkdyr”… Blææh!

 2. Dette burde noen og enhver tenke over, for det er faktisk forurensing av nærmiljøet.
  Det er dessverre også mye dårlig smak i omløp. Noen burde definitivt overlate til andre å velge parfyme for seg. Damer på 40 + som stinker av “ungdommelig” syntetisk liljekonvall er svært lite sjarmerende.

  MEN: Det er ikke bare damer som stinker. Jeg vil påstå at menn ofte er verre, fordi de “glemmer” å vaske hendene etter at de har gnidd seg inn med etterbarberingsvann av ymse kvalitet, og etterlater stanken på alt de berører. Jeg har måttet bytte leiebil fordi jeg rett og slett ble kvalm. Rattet var så innsauset av dårlig etterbarberingsvann at det satt seg på hendene mine. Avis ga meg ny bil på flekken. Jeg var ikke den første som hadde klaget.

  Selv mener jeg bittelitt bak ørene er passe. Da merkes det kun av de som kommer veldig tett.

  • Cecilia!! 40 +, det er rett og slett diskriminerende! Si heller 60 eller 70+, da stemmer det mer, hvis du spør meg! 😉

  • Til både Cecilia og Carpe. Jeg tror de som stinker seg ut skiller seg mest ut blandt de unge og de litt “unge” femtiåringene.
   Smårips som vil være damer og “Mutton dressed up as lamb”, begge typer like vulgære 😉

   • Unge jenter lukter stort sett godt. Litt overparfymerte tyveåringer er ikke så ille. Det er de over 30 som fortsatt klamrer seg til ungdomsparfymen som er stinkbombene. Det skjer noe med kroppslukten etter hvert som man blir eldre, og da forandrer parfymen odør, og så bruker man mer og mer for å kompensere i stedet for å bytte parfyme.

    Men, som nevnt, menn er ofte verre med griseriet sitt. :)

 3. He he, ja, det er lett å dusje på seg litt for mye for å dekke over vindunsten fra igår, men når denne fremtredende odør blander seg med diverse luftrensere, tannpasta, kjemiske hårnett, deodoranter, alt ispedd aldri så lite svettelukt i morgenrushet, så blir vel totaleffekten noe i retning av et regulært gassangrep?

  Kan hende skulle du forsøke et “japansk forsvar”? Nei ikke judo, men aseptisk munnbind (Med smiley)!

 4. “Man kan også få for mye av det gode, sa bonden, han fikk møkkalasset i hodet”

  Parfyme bør være en anelse av dufter, ikke luktende fra andre enden av et rom, eller “forpeste” en hel buss 😉

 5. Mange er faktisk allergisk for parfymelukter, og det bør snart disse luktedamene få høre..

  Det burde være en folkerett å få ha frisk luft også på buss!!

 6. avatar Leyla

  Det er grusomt aa maatte sitte naer slike damer, eller forsaavidt lukter du dem overalt. Noen ganger kjenner jeg saagar en balnding av alskens parfymer, og det er slik at jeg bare maa komme meg bort derfra!

 7. Slike parfymefolk liker ikke jeg heller, verken damer eller herrer. Når man kjenner smaken av parfymen på 10 meters avstand så er det litt overdrevet!

  På jobben min er det egentlig forbudt å bruke parfyme, men noen bryter det hver dag – så de som er allergisk sliter skikkelig.

  Jeg er forresten 40+ men kunne aldri hatt på meg liljekonvallduft, ikke da jeg var 20 +/- engang.

 8. Helt enig! 😀
  Den aller verste kombinasjonen er de som stinker av røyk og tror de kan kamuflere det med å dynke seg i parfyme. Dette er oppskriften på en real stinkbombe! 😆

 9. Allt är bättre än ett surt stinkande könsorgan ..

 10. hehe… ture får sagt det han! 😉

  Har funnet ut at det er lurt å skifte duft etter en stund. Eller bytte på duftene. Da kjenner i alle fall jeg lettere hvor lite/mye jeg selv har på :)

 11. avatar torillus54

  På øvelsene og konsertene i koret jeg går i, er det forbudt å bruke parfyme p.g.a. at mange er allergiske og mister sangstemmen av duften.

  • Det høres ut som en god kor-politikk. En gang for mange år siden, i gospelkoret, var det en fyr som kunne finne på å kline fjeset fullt med aftershave bare for å se sidemannens/mikrofonpartnerens reaksjon…tihihi… :-)

 12. avatar Cezi1971

  Gullkorn,Dag Eigil!

 13. He he jeg har selv vært utsatt for den “torturen” Grusomt og kvalmende, ja..
  aaaak, og om du da får servert en liten Fjert i tillegg, da går man bare av bussen. 😆
  forstår de da ikke at formye er for mye.. det holder med en god svak duft av Rosenkrem./olje.
  Ønsker dere en riktig fin torsdag.. :)

Leave a Reply