Damer snorker faktisk!

Det er kanskje tøft å tenke på, men av og til skal man våge å bryte tabugrensene og si ting som de er, ærlig og oppriktig og rett fra skrumplevra: Selv damer snorker! At disse nusselige, myke og lutter feminine vesener, med duftende og pudrede yndigheter allevegne, faktisk er beheftet med slike og lignende legemlige svakheter, er i grunnen vanskelig å ta inn over seg.  Og hva mer er, ondsinnede rykter vil ha det til at damer både raper, fiser, går på do og det som verre er.  Det er grunn til feste lit til disse ryktene.

Vi to turtelduer i vår beste overgangsalder som bebor vår eksklusive residens i byens beste strøk, vet faktisk litt om dette.  Nå skal det stikkes under stol at også overtegnede herremann kan finne på å snorke et par smuler.  Men vår hustru – velsigne henne – hevder seg ingenlunde dårlig i de nattlige snorkeduetter som preger idyllen i det lune redet.  Hun snorker faktisk rimelig høylydt, så ørepropper er standardutrustning i våre respektive nattbordsskuffer.  Det blir gjerne et spørsmål om hvor trette vi er ved sengetid, eller hvem som sovner først. 

Men det er vel gjerne slik ikke alle netter er like vederkvegende.  Som her forleden, natt til første arbeidsdag etter en lang og velfortjent lærerferie.  Vi lå og vred oss og strevde med tunge tanker om jobbstart med altfor mange blanke ark og fargestifter til, og fikk rett og slett ikke sove.  Og ved vår side lå den skjønne og bursov.  Der i gården var det på ingen måte noe i veien med sovehjertet, og snorkingen var særdeles hørbar.  Det var så det gikk gjennom marg og bein, og sengen nærmest vibrerte.  Ingen ørepropper i verden kunne stenge denne støyen ute.  Snakking og dulting i siden hjalp bare i øyeblikket.  Da vi tok etter søvnen, begynte konserten igjen, forte fortissimo.  Det ble dradd tømmer, det ble saget, det ble kjørt tungt landbruksverktøy.

Da det endelig ble morgen, og vi karret oss opp og fikk på oss klærne, gram i hu.  Første arbeidsdag ventet, og det som måtte være av entusiasme var ingenlunde styrket etter en natt uten synderlig mye søvn.  Vår hustru – velsigne henne – smilte derimot sitt blideste vegg-til-vegg-smil, og gav uttrykk for at hun hadde hatt en utmerket natt.  Vi manglet ord.  At vi klarte å komme oss igjennom arbeidsdagen uten å sovne på for mange møter, var nærmest et under.  Den forfriskende spaserturen hjem gav bare midletidig lettelse.  Resten av kvelden lå vi som et slakt i stolen, og bare synet av en avis var nok til å få oss til å sovne.  Men i dag går det bedre.  Vår hustru – velsigne henne – har nemlig snorket på gjesterommet i natt.  Utrolig hvor slikt hjelper.

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

21 comments


 1. Jeg tenker ofte at du er en modig mann eller at din hustru – velsigne henne – må holde meget av deg, siden du kan legge ut slike innlegg og likevel være i stand til å svare på kommentarer etterpå, og ikke glimrer med ditt verbale fravær i påvente av at sønderslåtte sår skal gro…
  Før i tiden var det noe som kaltes kassettbånd. Jeg betviler sterkt at de fleste ungdommer av dagens generasjon husker dette unikum av en oppfinnelse der man fysisk måtte lete seg fram og tilbake på sanger ved å spole forover eller bakover på kassettbåndet. I de tider var det også lett å unnskylde en slik konsert om natten ved at snorkere snakket så mye om dagen at stemmebåndet måtte spoles tilbake om natten. Hvilken unnskyldning mp3-generasjonen skal ha, vites ikke… de gikk glipp av en fin en ved kassettbåndets bortgang :-)

  • Hehehe…modig og modig. Skal vi si at slike innlegg gjerne må klareres i forkant før de legges ut. Og det har man heldigvis gjort. Tør ikke annet, vet du. :-)

   Vi husker godt de der kassettspillerne, skulle da også bare mangle. De var i grunnen ganske så nyttige, og ellers greie å ha med å gjøre. Når de ikke laget båndsalat og annet slikt, da. :-)

 2. Iler støttende til og bekrefter observasjonene. Dette er harde facts. Min yndige behersker et bredt og dypt register. I tillegg har hun finslipt et … triks… som jeg vil kalle “kvelning avbrutt av stort gisp”. Dette skjer alltid i det dypeste leiet av dundringen. – Det tetter seg til med et *glp* og jeg merker hvordan hun spenner kroppen mer og mer, uten å klare og puste. Tilslutt bryter hun “igjennom” med et stort knaaak etterfulgt av et kjempegisp. Så går ferden igjen ned i bass-kjelleren der pusten tilslutt stopper…

 3. Så sant så sant ,vi snorker alle sammen i kor her i landet, både kvinner og menn. Ganske artig med dem som slår bastant fast, at snorke, nei det gjør de IKKE. Men vi tok luven av en sånn snorkedame en gang med båndopptaker og bildebevis. Munnen helt åpen, og noen lyder som ikke kan beskrives. Joda, i søvne kommer det diverse andre lyder også fra både det ene og det andre. Uff a meg. Om jeg snorker???? Ja, sier gemalen, men vi snorker om kapp vi da. Det blir nok mange famner ved i løpet av året :)

  • Glimrende tanke, det der med opptak og bilder. Det er nok noe en har ønsket at en hadde hatt tilgjengelig i ulike situasjoner, men slikt utstyr har en kanskje ikke liggende parat i nattbordskuffen…. :-)

 4. Hehe… så de gjør det altså? Hmm..
  Trodde definitivt jeg hadde en moped ved siden av meg om nettene.., -en 67-modell Corvette, 47 cm3, med håndgear. (3 utvekslinger)…

  -Merket det var en underlig lukt på eksosen under dyna… 😉

 5. Du verden hvor du kan skrive Dag Eigil! Jeg har ledd saa jeg toerker taarer her, og maa si jeg kunne baade “se” og “hoere” denne nattlige “musikken”!

  Jeg, ehhh, vel..Jeg velger aa ikke si saa mye om akkurat dette lille, ehhh, problemet 😆
  Og ja, man fiser..og raper ogsaa! 😆

  Ha en flott kveld og i morgen er det helg! Hilse din velsignede hustru :)

  • Det kan gå temmelig høylydt for seg i det dageigilske soverom fra tid til annen, på så mange slags vis. :-)

   Ellers takk for hyggelig og inspirerende kommentar. Slikt er oppmuntrende for en grånende rølpeskribent, ikke minst på en søndag. :-)

 6. Alternativet til gjesterommet for mannen her i huset ble en snorkebøyle innkjøpt hos en tannspesialist til den nette sum av kr 7500,-. Dog ETTER en mislykket snorkeoperasjon.
  Nå er det stille på soverommet her i heimen. Så stille at jeg i blant må dytte i han for å forsikre meg om at han lever!
  Om snorkebøylen var verdt prisen? Absolutt!! 😀
  Om vi damer snorker? Ingen kommentar! 😀

  • Hmmm. Kanskje en tanke, det der. Eller kanskje en av de der nesbøylene. Har ellers hørt om opptil flere som har opplevd at snorkeoperasjonen var mislykket. Nei, det skal sannelig ikke være lett alltid… :-)

 7. Hahaha! Dette var artig lesing, gitt! Du er flink å ,ale fram bilder, og lyd også.
  :-)

 8. Joda, det er fornøyelig å skrive slikt her, men løyvet er ikke gitt til publisering i parallellblogg der innleggene ofte havner i papir-lokalavisen med fullt navn.
  Når vi er på besøk hos min mor får ikke hun sove heller, for vi snorker tostemt tvers gjennoom veggen.
  Og mange er de nettene da skribenten har hatt det beste sovehjertet her i heimen. Ennå etter 25 år kan han overraske meg med nye skrekkinngytende “melodier” som ikke en gang katten setter pris på – den gjemmer seg under dynen hos meg.

 9. Ler så tårene triller her, og kjente meg, ehh….oss, dessverre igjen i beskrivelsen av nevnte ulyder 😉

 10. Ha ha ha herlig lesing. Ja det er mange forskjellige måter å snorke på.
  Den verste er vel når man har snorket i en jevn dur
  og avslutter hvert snork med en høylydt pipende sirene.(plystretone.)
  Har aldri hørt noe om at jeg snorker. 😆
  Gjør jeg det, da. hi hi hi.
  Jeg sover jo om natta.. :)
  God helg til deg og din velsignede hustru. :)

 11. Psssttt Dag Eigil :)

  Du har en kommentar du maa godkjenne paa bakrommet ditt..fra en viss Halvor Graapong 😆

Leave a Reply