Kort intro om årets dannelsesreise

Som noen av de mer oppvakte av dere muligens har fått med dere, liker både vi og vår hustru – velsigne henne – å reise.  Og når vi først reiser, reiser vi gjerne langt.  Ikke det at vi har noe imot kortere turer, men vi liker å komme oss litt ut i verden når vi har anledning.  I fjor reiste vi som kjent til Vietnam, Laos og Thailand.  I år gikk turen til eksotiske Costa Rica i Mellom-Amerika, et rolig og velorgansert lite land uten militværvesen, som kanskje ikke gjør så mye av seg i reklamesammenheng, men som likevel har mye å by på.  Costa Rica betyr noe i retning av “Den rike kysten”, og har et rikt dyre- og planteliv.  Landet satser følgelig sterkt på økoturisme, og i forbindelse med noen dagers opphold i naturreservatet “Tortuegero”, var det spesielt å kunne sitte utenfor vår lille lodge i tropenatten, mens brølapene slengte seg rundt i tretoppene, og øgler, slanger, landkrabber og andre kryp raslet og skraslet rundt på skogbunnen en meter under der vi satt.  For eksempel.  Vi skal nok lage til et innlegg med utvalgte bilder av dette om ikke så lenge. 

Fig. 1: Eksempel på jungel-lodge i Tortuegero

Vi kunne ellers glede oss over at ingen av oss ble utsatt for noen alvorlig form for sykdom eller skade mens vi var på ferie, bortsett fra da vi tråkket utfor en asfaltkant og pådro oss et par skrubbsår og en vrikket ankel, og fruens berømmelige fall i frokostrestauranten i Tamarindo.

Fig 2: Eksempel på skrubbsår etter heftig  møte med costaricansk asfalt

Mer siden….

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

6 comments


 1. Costa Rica – spennende! Gleder meg til flere bilder fra turen. :)
  Du hadde da skikkelig pløyd asfalten! Så ikke spesielt godt ut. :(

  • Ja, det var en absolutt spennende og kjekk tur, vel verdt et par bildeinnlegg. Det der møtet med asfalten, med tilhørende overtråkking, har vi “glede” av fortsatt her vi sitter. Men litt må jo tåle… :-)

 2. Jeg ser det er noe som minner om gitter for vinduene… er det for å holde brølapene unna dersom man skulle driste seg til å åpne vinduene i løpet av natten? Jeg regner med at det en mosqito-net på innsiden, for det kryr vel av slikt? Jeg unnlot med hensikt å klikke på det nederste bildet. Jeg er litt pysete når det gjelder slikt.. :)

  Alle gode ønsker om en hastig helbredelse. Det ser vondt nok ut på det lille bildet :)

 3. Ah! Moskito-net? Myggnetting heter det! Jeg tror preseniliteten har kommet tidlig i år :)

 4. Men, men,men, hva er det med dere som må helt ned på bakken når dere har ferie? Holder det ikke med å ha fotsålene der?

  Men jeg gleder med i alle fall til å lese mer fra turen!

 5. Oisann 😯 Jeg skjønner etterhvert at dere, når dere først skal tryne så gjør dere det skikkelig …

Leave a Reply