HJELP! Forespørsel om praktisk hjelp til viktig gjøremål

Ok, vi er treig, teit og middelaldrende.  Vi har vært kjempesløv.  Vi legger oss helt flat.  Men saken er like fullt at vi fortsatt ikke har importert VG-bloggen vår hit til denne ellers utmerkede bloggplattform.  Kall det gjerne sløvhet.  Når nå VGB vitterlig skal legges ned i løpet av september/oktober, MÅ denne nå importeres.  Vi har klart å lage til eksportfilen som skal til, og lagret denne på egen datamaskin.  Men hva gjør man for å få den importert hit til Bloghog?  De instruksjonene som er å finne på VGB er selvsagt komplett ubegripelige.  For  øvrig helt som ventet.  Men nå er det en gang slik at vi vet at en del av dere der ute faktisk har importert VG-bloggene deres på en adekvat måte, til alles tilfredshet. 

Så her trenger vi råd.  Og det må være råd på godt norsk, i rimelig utvetydig form.  Takknemlig for svar… :-(

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized

17 comments


 1. hei…

  nå har ikke jeg prøvd da jeg slettet hele vgb…

  ,men det er vel bare å gå tools -> import :)

  • Føler det er er litt drastisk å slette hele vg-bloggen. Det er mye der som jeg ønsker å ta vare på. Det står mye gpp der, men en del er faktisk brukbart. Ikke utenkelig at vi kommer til å bruke noe av det i en bok… :-)

   • sier ikke at du skal slette – jeg gjorde det før jeg kom hit av andre grunner….

    men det finnes da vel fortsatt eksportmuligheter fra vgb…. og i og med at begge er på wp-plattform burde da import hit funke… du mellomlagrer da på egen disk regner jeg med – ikke på noens server – men dette vet sjalle mer om

 2. Har nå forsøkt å imporere gamlebloggen, men får feilmelding om at filen er for stor! Akk og akk!

 3. Skal VGB legges ned? Oj, da må jeg få importert det hit, jeg også. Si fra hvis du finner ut hvordan det gjøres! Jeg vet ikke en gang hvordan jeg får laget eksportfil

 4. Min erfaring er at så godt som ingen har noen interesse av gamle innlegg. Jeg har også tenkt som så at de gamle innleggene mine er utdebattert for lengst, og har rett og slett kopiert alt sammen til en Word-fil, av rent nostalgiske grunner. Det tok noen timer, men det kan godt gjøres over tid. Jeg brukte copy-paste og tok med både tekst og kommentarer, og det ser helt fint ut, med bilder og alt. Og dersom jeg mot formodning skulle føle det maktpåliggende å reposte en gammelt innlegg, så kan jeg bare hente det i Word. Det er min anbefaling.
  Ellers er vel Sjalle den rette til å rettlede. Send ham en melding :)

 5. Jeg har lagret det meste på datamaskinen min, På egen H.D. som Word-Pad dokumenter.
  Men om jeg bruker noe av det på Bloghog, gjennstår å se.
  Lykke til med “flyttesjauen”
  Og God Helg. :)

 6. Har du sendt melding til admin og spurt? han må vel være den rette til å svare og hjelpe deg med dette :-)

 7. Aschminn hahr befuhnnet seg ved eht næhrliggende vannhul litt (for) lenghe men etter en indre konvesaschohn hahr han kohmmet til at det fihnnesch en råd fohr qlt.. eh alt. I morgen :)

 8. Jaja, så VGB har bestemt seg for å dø på seg ?
  Jeg er hjertelig enig med madam Cecilia om at en viss begrensning er å anbefale. Det man vil importere bestemmer man når man eksporterer. Det gjøres best ved å kategorisere “rosinene” og la resten være pølse. Så kan man eksportere de beste bitene ved å spesifisere at eksporten bare skal innbefatte disse. Det kan muligens ta litt tid. Man må scanne igjennom sitt tidligere forfatterskap og klinke de beste bolkene med f.eks. kategorien “eksport”/”favoritt”.. eller .. “dings”.. Det har ingen betydning så lenge det kan tjene som en “hook” for eksportprosessen.

  Forutsetningen er selvfølgelig at dette en smule tobackstanding systemet til VGB gir høyde for en slik seksjonering.

  Håper ikke dette var for kjernefysisk..

  PS: ellers har jeg selvfølgelig muligheten til å heve importlimiten til kingdom come, men rent forretningsmessig er jeg i tvende sinn. Jeg har ikke lyst til å bli tøff i trynet og gå rundt “taking measures & kicking ass” men det kan lett bli konsekvensen hvis alle må importere absolutt hele pikkpakket… Håper på forståelse for denne holdningen.

 9. Et tips fra meg er å flytte vg-bloggen til en vanlig WordPressblog. Da kan den ligge der og vente på at du eventuelt vil bruke noe. (Det har jeg gjort, tror også at jeg har stengt for kommentarer for å slippe å måtte innom og sjekke så ofte.) Jeg flytta først min hit, men den tok opp all plassen og mere til 😉

 10. har du den ikke på ipublish da?
  Noen fikk min gamle over der?

Leave a Reply