Fra VGB-arkivet: Om å snakke om folk når man kommer hjem

Barn kan som kjent si de de rareste ting.  Så også med en liten jente vi oberverte på bussen for en tid siden, der hun satt sammen med det vi antar var hennes mor.  Bussturen forløp som slike turer flest forløper.  Bussen stanset og kjørte igjen, humpet litt, noen steg av, og andre kom på, mens vi satt og småsløvet på setet vårt.

Så kom det på en etter måten spesielt utseende herre, en meget omfangsrik sådan.  Det var faktisk såpass at han måtte gå sidelengs inn bussdøren da han steg på.  Nå kan vi ingenlunde skryte av å være direkte slank, men sammenliknet med denne karen, følte vi oss plutselig både pen og velproporsjonert.  En herre til å bli i godt humør av.  Han kavet seg inn på bussen, fomlet med busspengene med de klossete luffene sine, og dumpet ned i nærmeste ledige sete.

Jentungen gjorde store øyne, og satt en stund nærmest og dirret av iver etter å si noe, komme med en kommentar.  I etterkant har vi gjort oss våre tanker, og kommet fram til at moren nok mer enn en gang hadde formanet datteren om å la være å bekjentgjøre sine tanker i det offentlige rom, og heller vente med kommentarene til de kom hjem.  Men synet av denne hvalen med klær og menneskefjes ble så rent for mye for jentungen.  For etter en liten stund lød det, høyt og tydelig, på pent stavangersk: “Du mamma, den mannen der må vi virkelig snakke om når vi komme hjem!”

Mor og datter gikk av på nærmeste holdeplass.

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

4 comments


  1. avatar Cezi1971

    Ooops! Sånt er jo noe små har lært av de store…
    Nærmeste holdeplass var et godt alternativ! 😉

  2. Denne e liga goe kver gang 😆

  3. He he he, akkurat det der har jeg også sagt på trikken. Bare ikke på stavangers da.

  4. Noen må fortelle små barn at å klemme mor/far i hånden betyr at de vil hviske en noe i øret.

Leave a Reply