Gladlesnad?

Mandag.  En dannet og fyldig filolog sitter og leser igjennom et avisutklipp, en interessant kronikk av Andreas Skartveit, pensjonist, synser og spaltist, og tidligere forlagssjef i Forum. En tekst om kvinnelige helter, eller for å være mer språkriktig, heltinner.  Skartveit skriver knakende godt, men han skriver på nynorsk.  Hvilket normalt ikke er et problem, inntil det står der, det heilnorske ordet vi ikke forstår.  For hva i all verden er det vi leser? “…og soga om deira liv er ikkje GLADLESNAD?  Hva i huleste er det for slags snad disse lallende nynorskbrukerne driver og gladler seg med?  Men så går det et lys opp for oss, og ting faller på plass. “Glad-lesnad”, selvfølgelig.  Å lese noe som gjør en glad.  Hvorfor kom vi ikke på dette med en gang?

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

11 comments


 1. HAHAHA – jeg leste også det som sånn snading 😆 Hva med hun som tok på seg be-verpelsen og gikk ut… bever-pelsen, mener jeg 😆

 2. Ahhh, og jeg som satt her og trodde det var en snadd av etteller annet som ennå ikke er oppfunnet 😆
  Men herlige skriverier liker man :)

  Ha en fortreffelig tirsdag :)

 3. hvordan slags snadd er dette, da? 😯

 4. 😆 trodde først det var noen fingre som hadde løpt løpsk på tastaturet :) Har flere ganger tatt meg selv i samme feil og lest om og om igjen til øyet har blitt både stort og vått uten å skjønne bæret. Lyset går heldigvis opp for meg også til slutt, selv om det noen ganger kan drøye. Lenge 😀

 5. Men atte.. har dere ikke hørt om gledessnadd?

 6. Hehe…skjønner deg godt. Ikke så enkelt med denne nynorsken alltid! Håper du får en gladlekveld! :)

 7. Av det lille jeg husker fra nynorsktimene på videregående så var det nok mer gladle-snad enn glad-lesnad 😆

 8. tenk hvor enkelt det hadde vært med den bindestreken :)

 9. Eg tog an med ein gong, men så likar eg nynorsk! :)

 10. avatar MT

  Eit nynorsk smil din veg frå ei som ofte vert glad av det ho les 😉

 11. Å hjelp! nå kom jeg på en gang jeg leste heeeeelt feil! Det blei skikkelig flause av det også. Tror jammen jeg skal prøve å skrive et innlegg.
  Å lese feil kan forresten bli temmelig komisk iblant.
  Ha ei god helg fortsatt!

Leave a Reply