Fra vgb-arkivet: Katt i bånd? Glem det!

Det er mange fordeler med å ha katt. En ting er at den maler og koser. En annen fordel er at den går tur selv. Den mjauer ved døren, og vi slipper den ut. Så tar den runden rundt i reviret sitt, og titter kanskje innom i naboens hage før den kommer tilbake igjen. Katter er selvstendige og kloke dyr. Men så er det disse kattehatende forståsegpåerne, da. De som mener at katter må holdes innendørs, eller luftes i bånd. Fullstendig latterlig, selvfølgelig, men slike folk finnes. Men på den annen side erindrer vi at vi en gang virkelig så en mann gå tur med rasekatten sin i bånd. Katten trippet pent i båndet sitt ved siden av sin eier, og det gikk helt utmerket.

Så vi tenkte at skulle prøve dette hjemme. Vår hustru – velsigne henne – gikk til anskaffelse av sele med tilhørende snor, kjøpt i dyrebutikk, og så skred vi til verket. Første steg gikk greit. Søte og nusselige Red Fox hadde ingen innsigelser da vi satte på ham selen. Helt greit. Dette skulle gå så bra, så. Vi festet på selve båndet, løftet opp dyret, og gikk ut i hagen. Pus ble satt ned på plenen, og så skulle vi prøve å spasere litt. Det funket ikke. Ikke i det hele tatt. Red Fox var ikke til å rikke, han satt demonstrativt og så på oss, mens vi nappet forsiktig i båndet. Vi lokket så pent vi kunne, men ikke planer om pus ville gå i bånd. Til slutt la han seg ned, helt flatt, og den eneste bevegelsen framover plenen skjedde ved at vi faktisk slepte ham en halvmeter. Ikke bra. Vi løsnet båndet, og da var alt i orden igjen. Pus løp fryktsomt av gårde, og gjemte seg i buskene. Vi prøvde dette flere ganger, med nøyaktig samme resultat. Nei, godtfolk.  Katt i bånd? Glem det!

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , ,

7 comments


 1. Må nok begynne med treninga før katten har fått smaken på friheten :-) da kan det gå fint 😀

 2. Du har rett..! Katt i bånd virker ikke! Om vanen er innarbeidet fra svært tidlig i tiden,så kanskje..

  Vår skjønne Alfhild måtte leve med blokktrappegåing og tur i bånd i noen uker, før en annen del familen som bodde i et mer egnet katte-landskap ilte til, og sørget for nødvendig livskvalitet for Skjønne Pusejenta vår.. !

 3. Katt i bånd, nei huff huff, ikke bra :)
  Det strir mot kattens identitet og selvstendighet,
  den frie katten vel og merke,
  rasekatter lever vel andre liv,
  sikkert gode :)

 4. Normale katter skal reagere slik. Nå er det jo sånn at enkelte har katter som “Blue russian” og desslike, som de har betalt formuer for. Disse kattene hadde krepert i det fri. De er alt opp for å agere sofaputer i stuen. Da går det greit med bånd.

 5. Jeg hadde en katt engang som kunne gå i bånd så lenge han ikke ble hindret av båndet og hvis det som skjedde rundt ham var mer spennende enn ubehaget ved selen. Så fort han kjente båndet stramme, så var han paddeflat, dobbelt så tung og fullstendig urørlig. :)
  Man går aldri tur med en katt. Hvis du skal ha den minste mulighet med katt i bånd, så husk at katten går tur med deg. Han bestemmer! 😆 Så fort han merker at du prøver å ta makta, så er det en ligg-ned-streik med en gang.
  Katt i bånd er spesielt uprakisk hvis katten plutselig vil ut på klatretur :)

 6. Vi hadde katt en gang for en mannsalder siden, da jeg var en liten guttevalp. Denne katten, “Prins”, av rasen “Vill skogkatt”, måtte pent finne seg i å gå i bånd hver eneste ferie i de nær 15 årene den levde. Da måtte den nemlig være med på biltur fra Trondheim til Stavanger, og tilbake igjen. Og da nyttet det ikke å slippe katteskinnet løs på rasteplassene, for å “tre av på naturens vegne”. Men, den fant seg i det. Dvs. den smøg seg så nære bakken som det overhodet var mulig å komme da – men det var ingen protester, nevneverdige i hvert fall – da seletøyet skulle på 😆

  Så – katt i bånd fungerte helt fint det :)

  • Det gjorde det 😀 Og bedre å ha ham i bånd enn å la det bli såkalt feriekatt utav ham – om de som bare lar katta være igjen fordi den klarer seg sjøl i fire uker kunne tenkt i samme banene… Utrolig nok så stakk han ikke av verken i Stavanger da han ble sluppet løs, eller på hytta… men på reisa måtte båndet på. Ingen bønn. Man var jo glad i dyret 😉

Leave a Reply