Hverdagskjedelig onsdag i allergiens og rettingens tegn

Nok en hverdag, nok en arbeidsdag.  Vi har kommet oss opp av sengen og ut til skolen på tross av en etter måten dårlig start.  Hvilket utlagt vil si at vi var mer enn alminnelig allergimessig tett og full av slim, stiv i nakken og generelt muggen, og dertil utstyrt med en solid hodepine i oppstandelsens time.  Og trett.  Man vil ikke si at man var direkte uvel, men her er det snakk om nyanser.  Frokost var i alle fall ikke aktuelt.  Alt gikk sent, og piller måtte inntas.  Og plutselig, før man hadde fått tid til å si ”Osama bin Laden, Elvis og Jesus lever”, så var det tid for å få på seg sko og jakke, og begi seg opp til bussholdeplassen. Ingen god morgen. Avgjort ingen god morgen.  En brutal oppvåkning ”dagen derpå”, komplett med skallebank og det hele, kunne stille godt i konkurransen med dette.  På den annen side var dagens tilstand atskillig billigere i anskaffelse.  Det er fordeler med det meste, med andre ord.  Det gjelder bare å se dem.  Dagens to første timer gikk greit nok, og i tastende stund og på sittende rau føler man seg atskillig bedre.  Vi kan ikke huske å ha vært såpass uforskyldt morgenguffen på lang tid, tenker på at det kanskje var et engangstilfelle.  Men det er nok ikke det.

Utenfor vårt arbeidsromsvindu er det lettskyet og sommerlig, og Maritime GMC og Indre Tasta bades i et dust sollys.  Slett ikke usjarmerende. Nå har vi en kontortime, deretter lunsjpause fulgt av nok en kontortime.  Så nok en undervisningstime, fulgt av ukens høydepunkt, avdelingsmøtet.  En helt vanlig onsdag, med andre ord.  Onsdagen blir ikke berørt av de lettelsens elementer som ellers preger inneværende arbeidsuke.   Derimot kan vi glede oss over 0 timer i morgen torsdag.  Ikke ueffent. Dagens kontortimer vil, utenom skriving av denne forsiktige lille tekst, bli brukt til nødtørftig rettearbeid.

Siden vi nå føler oss betraktelig bedre, og greide å motstå den etter måten intense trangen til å ta bilen eller scooteren, kan vi i ettermiddag glede oss til vandringen hjemover, i herlig sommervær og iført bermudashorts.  For riktig å motivere oss til å la være å falle for fristelsen til å ta bussen fra sentrum, har vi lagt busskortet hjemme i dag også, og betalte dyr enkeltbillett i morges. Hvem vet, kanskje vi legger inn ekstrarunden rundt Østre bydel via Pedersgadå.  Vi får se.  Vi lar bena og lysten styre. Det viktigste er at man får seg en daglig tur.   Mannen fra Bakkebø med sin hettegenserkledde oppasser var for øvrig ikke på bussen i dag.  Downs-jenta med ryggsekken var der derimot fullt ut, komplett med mobiltelefon og pose med skoleboller.  Sistnevnte åpnet hun ivrig inne på bussen, og hev i seg den ene i et fabelaktig tempo, som i et par øyeblikk fikk oss til å tenke på en hund som får godbit.  Akk ja, det finnes mange skjebner der ute. 

Det er et dagsenter for slikt klientell rett bortenfor skolen, og flere av klientene tar bussen, med eller uten oppassere. En godt voksen fyr, som har vært på Bakkebø, er svært pratsom. Han forteller om Bakkebø og fjøset og dyrestellet og miljøet der, som han savner. Andre ganger kan han bli fryktelig sint dersom noen sier noe eller dytter ham. Da kan han si de forferdeligste ting, som “du sko våre brent på bålet, di dridkjerring”. Eller “Eg håbe eg treffe deg i et mørkt smau ein gang”. Han er stor og kraftig, og kan nok være farlig nok. Det er også andre klienter på bussen, som oppfører seg på ymse vis, og livets teater utspiller seg som kjent på mange scener.  Ha en fin dag videre!

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

4 comments


  1. Får håpe at allergien gir seg om ikke så lenge. Det er no dritt når den slår til for fullt. Kjenner den her også.

    Du har så fantastisk gode observasjoner! Kjenner at jeg må innom her mye oftere. Jeg blir så godt humør av dine skriblerier. :) Det finnes virkelig mange skjebner rundt om. Tenk på alle de spennende historiene som finnes rund oss!

    Nå får du sette deg ned med en velfortjent kaffetår og nyte det som er av dagen.

  2. Huff denne tiden er ikke noe særlig for dere som er alergisk. Håper det går fort over. 😀

Leave a Reply