Fra vgb-arkivet: Mannen som dret en bolt

Faderen hadde mange gode egenskaper, og vi lyser fred over hans minne, men det ville dog være å dra det litt for langt å påstå at den bolde industrimekanikeren var noen rettskrivingsekspert.  Men han greide seg godt, og kunne fortelle at han i jobben stadig vekk møtte kolleger som nok var langt hardere utfordret udi ortografiens irrganger enn han selv.  Og vi trodde ham så gjerne. 

Vi erindrer i så måtte at han en gang berettet et minne fra den gang da, da han gikk i mekanikerlære.  Det var det så at de hver dag måtte loggføre hvilke mekaniske kunststykker de hadde utført i løpet av arbeidsdagen, og hvor lang tid de hadde brukt.  En av de andre læreguttene var usedvanlig klønete hva gjaldt det skriftlige, og hadde nok i dag sikkert blitt diagnostisert som dyslektiker.  Men faderen observerte i alle fall at fyren strevde voldsomt med så vel loggføring som timeliste etter heftig innsats ved dreiebenken, og da han endelig var ferdig å skrive, gikk faderen bort og kikket.  Og kunne ikke unngå flire da han leste: ”Jeg dret en bolt. 1time.”  ”Hvorpå han utbrøt: ”Ja, då e du goe”!

Men hvem vet, kanskje stakkaren hadde en skikkelig hard forstoppelse? 😀

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

4 comments


  1. Hehe, endå te godt han ikkje to` jobben me å polere`an… ;-D

  2. Uff a meg da. Stakkars mann! Han hadde det nok “hardt”!

  3. Det minne meg om han som fant ein mutter i navlen. Når han skrudde den ut, så datt heila rauå av :-)

Leave a Reply