Dag Eigil: Vekten har aldri vært rettferdig

På tross av mange slankekurer opp gjennom årene må vi likevel fortsatt konstatere at vi ikke sånn helt uten videre hører til blant de slankeste og mest elegante her i verden. Proporsjonert, javel, men neppe direkte velproporsjonert.  Og det er etterhånden ikke så rent få opplegg vi har forsøkt oss på i våre vederheftige forsøk på å bli lettere, ikke minst å omgås.  Flere ganger har vi faktisk klart det, og på en formodentlig beundringsverdig måte tatt av et betraktelig antall kilo.  Men det sørgelige faktum er at kiloene hver gang har sneket seg tilbake på plass igjen etter kortere eller lengre tid.  Vi er med andre ord et prakteksempel på en skikkelig jojo-slanker.

Som den ukuelige optimist vi dog er har vi fortsatt ikke gitt opp håpet om et lettere og mer håndterlig legeme, og siden det er vår og snart sommer, er vi nå i gang igjen.  Så hendte det seg slik at en kompis forleden tipset oss om at det kunne være lurt å innta litt krom, for å dempe eventuelt søtsug og ellers stimulere forbrenningen. Dette stoffet i tablettform lar seg på en enkel og grei måte erholde ved å oppsøke en noenlunde velassortert helsekostbutikk. Så her forleden gjorde vi, i følge med vår hustru – velsigne henne – nettopp det.

Foran oss i køen stod det en noe rufsete yngre herre.  Vi vil ikke påstå at han så påfallende ut på noe vis, men la oss likevel si såpass at fyren ikke var direkte plaget av overvekt.  Klærne hang temmelig løst på ham, og det var nærmest en grop innover der maven burde være.  Han skulle kjøpe et par solide spann med proteinpulver, skikkelig “weight gain”-pulver av den typen kroppsbyggere bruker.  Og siden han ikke hadde noe problem med stemmen, lot det seg godt gjøre å høre hva fyren ville ha hjelp med.  “Ja, eg ska ha detta her.  Åsså lure eg på om du hadde någe te å senka forbrenningå.  Eg forbrenne så ud av helvetes møje.  Eg ede så ein hest, men liga tynne e eg.  Nå ska eg prøva med dette her pulvere i tilegg te alt maden, men du har alså isje någen slags piller så kan senka forbrenningå?”  Det hadde damen bak disken nok dessverre ikke.

Så ble det vår tur.  “Eg ska ha ein boks med kromtablettar.  E det så at di kan auga forbrenningå?  Forbrenningå mi ser ud te å vera på konstant sparebluss.”  Joda, damen nikket, og vi fikk våre kromtabletter, betalte og gikk.  På vår vei ut kom vi i tanker om at det er mye sant i det Reidar Brendeland synger.  Livet har aldri vært rettferdig.  Ikke vekten heller.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , ,

1 comment


  1. Tror jeg trenger noen sånn krumme tabletter jeg også. Søtt er alt for godt 😉

    Ser ikke helt vekk fra at det faktisk kan fungere.. :-)

Leave a Reply