Katter har opptil flerfoldige liv

Joda, vi må vedgå at vi har vært i en smule slett lune i det siste.  Pus lot til å ha forsvunnet sporløst, nærmest som om den skulle ha blitt blåst vekk sammen med morgentåken, og ellers er man jobbmessig sett igjen inne i en periode preget av retting og vurdering ad absurdum.  Innspurts- og eksamensperioden blir i år uhyre kort og desto mer stressende, blant annet grunnet sen påske.

Mager pus

Men nå ser ting ut til å bedre seg igjen. Jobbstresset må man jo bare holde ut, men positive ting skjer.  Pus har kommet tilbake.  Den firbente var var nærmest avskrevet etter hele 12 dagers fravær, men katter er jo kjent for å ha opptil flerfoldige liv.  Men forleden dag dukket den plutselig opp igjen, mager og pjuskete, men i live.  Pus er godt voksen og dertil kastrert, så den har nok ikke vært på noen fornøyelsestur.  Det måtte i så fall vært som konsulent.  Sannsynligvis har den vært innesperret i en eller annen garasje  eller kjeller.  Pus har nok hatt en fæl opplevelse, som den prøvde å formidle med kvink og talende mjauing mellom munnfullene av velkomstfisken.  Men den  pelskledde er altså hjemme igjen, gjensynsgleden har vært stor. :-)

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

20 comments


 1. Ja det var virkelig en gledelig overraskelse at den kom helskinnet hjem igjen! Noen uttalte at “dere kunne jo bare fått en ny katt hos Dyrebeskyttelsen”. Jeg har gitt opp å forklare at selv om katten er et dyr, så er han en “noen” med personlighet og ikke et “noe” som bare er å skifte ut som et møbel.

 2. Ahhh så uendelig godt å høre at Pus kom tilbake Dag Eigil, jeg har tenkt mye både på ham og dere. Det er rett og slett grusomt å gå i en slik uvisse og ikke vite hva som kunne ha skjedd.

  Men nå er han tilbake heldigvis, selv om han nok har hatt en traumatisk opplevelse, men, med godt stell fra to som er så glad i han, vil han komme seg fort :) Glad på deres og Pus’ vegne idag :)

  En nydelig søndag til deg, Pus og din velsignede hustru :)

 3. Jeg blir så glad av sånt. Så… GLAD blir jeg 😀

 4. Takk for sist! :)

  Så godt at pus fant veien hjem igjen, til slutt!
  Nå blir nok pus bortskjemt med mye god mat og mye kos, tenker jeg :)

  • Takk for sist, Hilde. Joda, her har vi ryddet og ellers slappet av etter gårsdagens festligheter. Pus er etter det vi kan se, ved rimelig god helse forholdene tatt i betraktning. :-)

 5. avatar Cezi1971

  Et kjempegullkorn at Red Fox er hjemme igjen! Fiskemåltid og masse kjærlighet hos Mor og Far så blir han seg selv igjen snart. Blir så glad av sånne lykkelige begivenheter! :)

  • Ja, det er rart med det, man blir glad i sine firbente familiemedlemmer. Det er ikke bare “noe”, det er “noen”, en personlighet som bor inne bak pelsen. Pus må få litt tvangsforing i starten, men nå har han begynt å spise mer på eget initiativ… :-)

   • avatar Cezi1971

    ja,klart det er noen der inne bak all den myke pelsen! En sjel med sin helt egen verdi! :)

    Når det er gått så mange dager uten normal tilgang til mat så er pusegull ganske snodige, de har en sultfølelse som må “dyttes i gang”,men så blir det veldig mye bedre!

    Sender koseklapp til Skjønningen! :)

  • Forhåpentligvis er det mat og kos i store mengder som skal til. Og litt tvangsforing må nok til i starten. En skikkelig lykkelig begivenhet er det, ja. 😀

 6. Det er ikke det spor moro når firbente små venner blir borte. Men dersto bedre når de kommer tilbake igjen. Det får en gjerne til å glemme både mus som blir parkert på kjøkkengulvet, hårete sofaer og hårballer i gangen 😀

  • Ja, du har så rett så rett. Det var et skikkelig savn de dagene pus var vekke, og det ble litt tommere i huset. Vi får heller støvsuge litt oftere, og riste sofatepper og annet. :-)

 7. Stakkar pjuskete pusen! De beviser igjen og igjen disse små firbente venne våre at den myten om 9 liv ikke har oppstått utfra intet.

  Har selv en kastrert matglad og rundmaget godsak her hjemme som tok seg en laaang tur her for mange år siden. Da var han ca to år, hadde amputert halve forlabben som hinket rundt på tre og en halv fot, og skulle ta seg en tur i nabolaget. han kom hjem TO MÅNEDER senere. Den første uken ropte og kalte vi, og jeg og hans søster var og lette og mjauet etter ham i skog og kratt. Synes du pusen din var tynn etter 12 dager skulle du sett min…
  Det ble slutten på laaange turer. Nå setter han seg på terrassen og slipper ut alt han har innabords for så å skrape på døren og ville inn igjen 😉

  Katter er helt fantastiske, og både du og jeg får være glad for det gikk godt denne gangen og 😀

  Pus er godt voksen og dertil kastrert, så den har nok ikke vært på noen fornøyelsestur. Det måtte i så fall vært som konsulent

  Haha… 😀 … du har noen glitrende formuleringer, Dag-Eigil!

  • Hau, hau! Det var sannelig litt av et fravær. Antar at dere forlengst hadde avskrevet pusen da den kom utmagret hjem igjen. Helt fantastisk at den kom tilbake igjen. Av og til skulle man ønske at de de firbente vennene kunne fortelle litt om hva som hadde skjedd.

   Ellers tusen takk for hyggelig og inspirerende kommentar. :-)

 8. Så godt å høre at han har kommet hjem igjen. :) Det er også bra at han tar det litt forsiktig med spising i starten, magen må jo gradvis vennes til mat igjen. Heldigvis lever katter stort sett i nuet, så han blir fort seg selv igjen, men det finnes kanskje et sted han ikke vil besøke igjen :)

  • Pus må få forsiktige mengder mat, og gis spesialfor fra dyrlegekontoret, sistnevnte ikke helt frivillig. La oss håpe at den glemmer den ubehagelig opplevelsen fort, og blir seg selv igjen. Og hvis han husker hvor han ikke skal gå neste gang, er det jo flott. :-)

 9. Veldig glad for å høre at pus har kommet hjem :)

Leave a Reply