Dag Eigil: Forkastelig kjønnshårsklipping

Selv om vi både moden og dannet, må vi vel innrømme at vi vår tidlige ungdom var vel så opptatt av det som befant seg nedenfor beltestedet våre jevnaldrende. Elementer som størrelse, bruksområder og ikke minst grad av behåring ble ofte diskutert blant oss ”ongane i gadå”, og var en pålitelig inspirasjonskilde til et utall av etter måten hårete diskusjoner.  Ikke minst interessant var diskusjonene om stussing eller endog barbering av hårveksten rundt det genitale området med tilliggende herligheter, og hvilke mulige konsekvenser slik uanstendig hårklipp kunne medføre.  Fra lokalt religiøst hold hadde det nemlig kommet forlydender om at slik tukling med kroppens intimbehåring var å betrakte som en fornærmelse mot så vel Herren som Skaperverket, et overtramp av nærmest blasfemisk karakter som ville medføre raske og ikke minst ubehagelige konsekvenser.  Det var altså gode grunner til å avstå fra slikt, og reservere hårstuss og barbering til de deler av legemet som befinner seg over snippen.

Disse diskusjonene og ideene var også gjengs blant gjengen vi pleide omgang med i forbindelse med besøk hos slekten ute på øya.  En gang fikk lillefetter S. og overtegnede lov til å henge ute sammen med storefetter G. og kameratene hans.  Hvilket her er en eufemisme for at vi bare fulgte med, og at vårt nærvær ble tolerert.  Oppe på løkka la storefetter G. ivrig fram sine spekulasjoner om hva som uvegerlig ville hende dersom man gjøv løs med saks eller barbermaskin nedentil, eller enda verre, hvis man kastet alle hemninger på båten,og fjernet hårveksten i rompa.  Med kameratene og oss to drittunger som måpende tilhørere.  Ikke bare ville dette medføre et rimelig piggete interregnum mens hårstubbene grodde fram igjen, nærmest som å ha en stålkost mellom skinkene.  Verre var det at hårveksten der nede som Guds og Naturens straffedom ville bli kraftig stimulert i forbindelse med intimstussing, og føre til en uhemmet og nærmest uhorvelig hårvekst.  En kjønnshårsklipper ville nærmest kunne strikke genser av sine egne kjønnshår, flere stykker.  En fyr ved navn Kurt ble nevnt som overbevisende sannhetsvitne i denne saken.  Denne Kurt hadde nemlig i et anfall av svakhet inngått et veddemål, og stusset og barbert seg grundig både foran og bak, ”å nå såg an fagerten ikkje ut der nere!”

Sammen med lillefetter S. forlot vi sjokkert løkka, grundig advart mot å vanhellige Skaperverket nedenfor beltestedet, når det ble aktuelt.  Siden har årene gått, og mange hår har falt.  Og for å si det slik: Vi har fortsatt ingen genser strikket av kjønnshår.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

1 comment


  1. Vi kan selv huske fra barneskolens timer i forplantningslære da vi ble sterkt advart mot alle former for tukling der nede. Det være seg med kjønnshår eller annet.
    Det ville bli straffet med kraftig hårvekst inne i håndflatene (!), ble vi advart. Hvorpå vi la merke til at opptil flere i klassen knyttet nevene og førte hendene fra pultlokket til et skjulested under pulten!

    Kan ikke annet enn å flire av slikt. Helt utrolig hva de prøvde å slå i oss mer eller mindre uskyldige barn og unge. Heldigvis gjennomskuet vi det meste etter hvert. :-)

Leave a Reply