Skjærtorsdagstristesse

Det er blitt skjærtorsdag og påskehelg, og vi har tatt turen ut til moderen her ute på øya.  Bak oss har vi og vår hustru – velsigne henne – en særdeles vellykket og endatil romantisk sølvbryllupsreise til eksotiske Göteborg, et avbrekk fra hverdagen vi avgjort følte behov for.  Våren har tatt på seg spanderbuksene de siste dagene, og slått til med rent ut sommerlige temperaturer både i Göteborg og her hjemme på den sørvestlandske regnkysten.  I hagen der hjemme og her ute på øya vokser gresset. Sevjen stiger, og busker og trær er i full gang med å iføre seg sesongens grønne prakt.  Vi klipper plener, raker, stusser busker og bærer vekk.  Det er Påske og påskefri, og jobb og sure sjefer skjenker vi knapt en tanke. Alt burde altså ligge til rette for noen rolige og gode dager med avkobling, hyggelige samtaler, påskekrim, turer i skog og mark og lystbetont hagearbeid.  Men akk, slik ble det ikke. Det har nemlig hendt noe som kaster en dyster skygge over påskeidyllen.  Pus har forsvunnet.

I forkant av göteborgturen hadde vi alliert oss med et par av våre hyggelige naboer, som skulle ta inn post og aviser og ellers titte nedom og fore katten de dagene vi var vekke.  Fire vårnetter ute under slike forhold burde da det firbente familiemedlemmet klare.  Så fredag ettermiddag reiste vi trøstig i vei.  Men da vi kom hjem tirsdag ettermiddag, ble det nedtur.  Naboparet kunne nemlig fortelle at de dessverre ikke hadde sett Pus siden lørdag.  Vi reagerte kanskje ikke så sterkt på dette i starten, men da det ble onsdag og katten fremdeles var vekke, ble vi jo en smule urolige.  Så vi har travet rundt og lett og kikket i veikanter, buskas og hager i det hjemlige nabolaget i timevis, og spurt naboer om de har sett eller hørt noe spesielt, uten resultat.  Pus oppholdt seg stort sett bare i hagen, og hvis han tok seg en tur, gikk han ikke spesielt langt. Så da dagen var gått og det atter ble natt, har vi vel måttet innstille oss på at noe særdeles lite hyggelig har hendt med Pus denne lørdagskvelden eller natt til søndag.  Vi har selvsagt ikke helt gitt opp håpet, men vi må ha et realistisk syn på saken. 

Skjærtorsdag. Nok en solskinnsdag med fuglekvitter, morgendis og funklende duggdråper, men noe mangler.  Vi makter ikke helt å glede oss over dette.  Ingen ivrig mjauing utenfor, ingen ivrige kattepoter som rasler i grusgangen utenfor soverommet.  Hagen er veltrimmet og fin etter gårsdagens innsats, men vi føler likevel en viss tomhet.  Nå er det jo slik at vi skal ha det rette perpektivet over saker og ting.  Vi er jo voksne mennesker, og det er jo tross alt ikke et kjært menneske som har forsvunnet.  Og kjæledyret kan jo ennå komme tilbake.  Et par naboer skal holde øye med hus og hage, og fore katten og gi beskjed hvis den skulle innfinne seg.  Men savnet er der likevel.  Noen vil kanskje mene at vi er overspent.  Det får så være.  De som aldri har opplevd å ha et tillitsfullt dyr som deler sitt liv med seg, vil ikke forstå dette, og det er synd for dem.  De mangler en dimensjon i livet. 

Vi spiser i stillhet.  Timene går, og snart er et på tide å bære bagasjen ut i bilen og begi oss ut til øya og moderen, slik vi hadde planlagt.  Det er blitt ganske varmt, solen står høyt på himmelen og været er nydelig.  Ved ferjeleiet er det flust av glade og smilende mennesker iført sommerklær og påskestemning.  Ytre sett er alt som det skal være.  Men vi har ikke kattebur med oss i bilen.

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

19 comments


 1. Mja. Det er forståelig med en viss nedstemthet.

 2. Jeg skjønner dere godt jeg :( uff stakkars pus. Det kan jo hende atte den bare har tatt seg en liten ferie den også??? Kan vi ikke krysse fingrer å håpe det da?

  Kanskje den er hjemme når dere kommer hjem??? Liker ikke når dyra blir borte sånn jeg :(
  Ønsker dere uansett noen gode påskedager.
  Varm klem

  • Vi håper jo selvsagt at den har tatt seg en walkabout, men dette virker likevel nedslående. Katten er kastrert, og har stort selv holdt seg i hagen og nærområdet så lenge vi har hatt den…. :-(

 3. Pokker at det skal være noe som legger skygger over en ellers flott påske!! Men jeg tror pus bare er litt vårkåt og på frierføtter…. håper dagen i morgen gir gode nyheter!

  • Dette er noe som kaster en viss slagskygge over en ellers sommerlig og fantastisk påske, ja. De gode nyhetene har så langt uteblitt, men så er vi da også i tastende stund ute på øya hos moderen… :-(

 4. Han har kanskje blitt låst inne i en garasje eller kjeller hos noen som har dratt på påskeferie? Jeg går ut fra at pusen er kastrert, så han ikke er på frierferd i våryra. Sjekk http://www.nettkatten.no/ og legg inn en savnetmelding selv. Når dere kommer hjem så lag lapper (med bilde) og heng opp på stolper og i butikker og be folk se etter i kjellere og garasjer. Hvis det er et kattemottak i nærheten, så sjekk om de har fått noen henvendelser ang. en katt på vidvanke.
  God påske allikevel :)

 5. Det der er lite kjekt Dag Eigil. Jeg har med tiden gått rundt og lokket på en av mine to puser. Det mangler noe viktig i huset, når de ikke stikker innom med jevne mellomrom for mat, kos og noen timers søvn.
  Håper pusen deres dukker opp igjen snart. Det er ikke få katter som streifer, nå når våren og den våryre følelsen setter inn. Så det kan jo være pus har tatt seg en lengre walkabout enn vanlig…

  • Vi har også hatt puser som har streifet, og kommet hjem igjen etter mangfoldige dager. Men det har vært puser som har hatt løpetid, eller ukastrerte hannkatter. Den sedate kastratkatten Red fox er liksom noe annet. Men vi får se hva som skjer etter påske….

 6. Dere får full forståelse fra meg i alle fall. Krysser fingre og håper på det beste.

  • Tusen takk for hyggelig hilsen med oppmuntring. Vi har fortsatt et visst håp om at pus vil vende tilbake, eller i alle fall at det vil komme en forklaring på mysteriet etter at folk kommer hjem fra påskeferie. Kanskje innsperring i garasje, kjeller,…. :-(

 7. avatar lillycraft

  God påske til både dere og lille pus. Vår pusekatt bedriver ren terror i nabolaget men kommer alltid hjem -av og til. Har en mistanke om at det fins en eldre herr eller fru oppi gaten her som forer katta med kjøttkaker og poteter med brun saus. Han er iallefall lite tilfreds med kittekat´n som serveres her i huset.

  Odin-terrorist hilser til pusen. Måtte den befinne seg vel på et trygt sted til påsken er over.

  • Joda, puser har visstnok opptil flerfoldige liv. Men nå har den vært vekke i en ukes tid snart. Det er ikke likt den, siden den er kastrert og hjemmekjærlig. På den annen side har man vært på øya ute hos moderen de siste par dagene, etter avtale, og er der fortsatt. Hjemreise antakelig i morgen. Fortsatt god påske! :-)

 8. Huff da..! Det er fælt når pelskledde familiemedlemmer blir borte uten varsel.. Krysser fingrene for at Red Fox finner veien hjem med en gang!

 9. Awww, jeg håper pus kommer tilbake veldig snart..vet hvordan slikt er og det er slett ikke gildt :(

  Ellers ønsker jeg deg og din hustru, velsigne henne, en fortsatt God Påske :)

 10. Nå ble jeg glaaaaad, leste på fb at pus har kommet hjem 😀 LYKKE!!!!

 11. Åååå…. har pus kommet hjem, så bra da 😀

Leave a Reply