Araknofobia 1 (delvis repost)

Aftensstund. En moden og fyldig herremann slapper av foran tv’en hjemme i residensen. Blant annet har vi beriket vår ånd med tv-debatt og oratoriske gullkorn fra noen av våre flotte politikere. På flatskjermen bivåner vi nå en episode av “Trial and Retribution”. Bra serie. Fengende. Bra persongalleri. Victoria Smurfit er som vanlig slående barskvakker i rollen som Roisin Connor. Ute i pc-rommet hører vi vår hustru – velsigne henne – taste intenst på den stasjonære. Gjør hun noe fornuftig, eller sitter den skjønne der ute og blogger? Vel, hun får nå drive på. Ja, livet kan så menn ha sine gode sider.

Men hva er dette? Vi rykkes ut av vår halvdøsige og tilfredse tilstand av en plutselig og foruroligende observasjon. Den der flekken på vår utsøkte papirlampe fra IKEA var da ikke der for et øyeblikk siden? Eller? Og hva mer er, den beveger seg! Flekken har ben, kanskje opp til 8 stykker! Skrekk og gru! Hva gjør vi nå?

Vi gjør selvsagt det eneste fornuftige. Vi roper: “Kjære, det er en åttefoting her inne! Du må komme og assistere! Ta med et glass.” Som den gode og omsorgsfulle hustru hun er, kommer hun straks kurrende inn til sin husbond i stuen, med glass i hånden. Sammen skal vi nå forsøke å buksere udyret ned i glasset, for en påfølgende og rask utkasting fra verandaen. Flere forsøk ble gjort, men åttefotingen blir med ett utrolig lettbeint. Fullt åttesprang rundt lampeskjermen, og vekke er den! Hvor ble den av? Datt den ned på bordet, i potteplanten? Eller ned på kuskinn-teppet på gulvet? Jakten ble etter hvert oppgitt. Men uroen sitrer fortsatt i vår middelaldrende sjel.

3
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

15 comments


 1. Dakars dutten, -ble du redd? 😀

  • Veldig redd, vettu. Ikke helt bra, de der åttefotingene. Aliens! :-)

   • Elsker å gjemme seg på soveværelset hvor den lever på midd og kan anta uhyrlige dimensjoner 😀

    Men nå går vi jo mot den lyse årstid og du har muligheten til telt i hagen ?

    Og hvis du hører det “rumler” høyt inne på soveværelset, så er det jo bare den nye vaktbikkja som jakter på de siste overlevende der inne i garderobseskapet…

 2. De er smarte de der! Nå ligger den nok på lur, og sitter du for lenge rolig, da kan ingen vite hvordan det vil bli…………….

 3. I en sådan stund skal du ikke gå inn til Nunzio og finne nærbilder av en slik en… Da går du aldri til sengs.

 4. jeg har støtt på et par innendørs her jeg også, men jeg har liksom ikke den dyrebeskyttende tanken som du har, jeg sier mere DØ, DØ!!!! Og så knuser jeg den med hva jeg har tilgjengelig, om det er en kjøkkenglass (motsatt side av den du brukte) eller suppeskjeen. (ja, Undersiden!!!!) To knuste varianter av edderkopprasen er skylt ned i kjøkkenvasken i løpet av et par uker….. kan du gjette hva jeg gjør med nr tre når den dukker opp??? DØ skal den!!!

 5. Det er vel ingen her inne som lider av “araknofobia” lenger siden Nunzio introduserte en helt ny “husdyr-standard” her inne?
  (Alt som har mindre enn 200 bein kan klappes!)

 6. Jeg må le jeg Dag Eigil, men det er godt at din hustru, velsigne henne, kommer deg til unnsetning, slikt er ekte kjærlighet :)

  Ha en fortreffelig helg både du og din hustru, velsigne henne :)

 7. Festlig Dag Eigil. Roper på assistanse *ler* 😉

 8. Støvsugeren er effektiv i slike sammenhenger :)

 9. Helt enig med deg,Dag Eigil,- hjelp og assistanse er ytterst nødvendig når slike monster er i umiddelbar nærhet!

  Håper du fikk ro i sjelen og kunne sove ordentlig etter en stund.

  Sender med koseklapp til Red Fox. ¤var han fornærmet lenge over hunde-besøket..?¤

  Ha en gullegod helg! :)

 10. Den er grei nok. Hadde det skjedd meg hadde jeg ikke flyttet meg av flekken før monsteret var funnet, avlivet og kastet. Om jeg så måtte sitte der i flere dager.

  Har udyret dævva nå ??

Leave a Reply