Musefangst i kjøkkenet

Nå har vi selvfølgelig alltid vært en usedvanlig snill, grei, dannet og veloppdragen fyr, både som barn, som yngre herre, og nå, som godt moden og grånende herremann.  Men av og til kan det glippe for selv den mest forsiktige, dog i det godes tjeneste, noe vi nå skal berette om.  Vi ville selvfølgelig aldri funnet på å gjøre noe slikt med ond hensikt, nei langt der i fra.  Det var vel snarere tale om en smule uskyldig lek.  Og litt glemsomhet.  En dårlig kombinasjon for en energisk guttunge.

Vi kunne vel ha vært i 8-9 –årsalderen, og som barn flest, var vi opptatt av det de voksne i heimen foretok seg.  Det var nemlig slik at det var kommet mus i huset, eller endog deg som verre var, og disse dyrene tok seg sine gnagerske friheter på særdeles uønskede steder, herunder i diverse skap i nærheten av soveværelset og gutterommet.  Så faderen satte opp diverse tøffe muse- og rottefeller på det han antok var strategisk viktige steder.  Skikkelig kraftige saker, med solid springfjær.  Og ganske riktig, etter et par netter kunne faderen stolt vise fram ”fangsten”, i form av diverse feller med steindøde mus, hvorav enkelte mistenkelig store.

Så vi ble inspirert.  Skikkelig inspirert.  For tenk om det var mus eller rotter også andre steder i huset? I gryteskapet i kjøkkenet, for eksempel?  Eller i spisebestikkskuffen? En forferdelig tanke.  På den annen side hadde vi lest om noe slikt i et Donald-blad.  Her måtte vi, som sønn i huset, trø til med nødvendige tiltak!  Så vi fant fram et par-tre av musefellene, som vi hadde fått lov til å leke med. En ble behørig plassert i gryteskapet, de to andre i bestikkskuffen.  Det var en skuff av den hjemmesnekrede typen, med høye kanter.  Vi hadde en viss glede av dette, men så var det noe vi skulle se på tv, og dermed glemte vi både skuffer, skap og musefeller.  Og det ble leggetid, og vi la oss og sov de uskyldiges søvn.  Inntil neste morgen, før skoletid.  Moderen hadde stått opp for å lage til frokost, og plutselig bråvåknet vi av et forferdelig vræl fra kjøkkenet.  Og kom i hu musefellene.  Det hadde blitt fangst, ja.  Moderen hadde fått et par skikkelige og særdeles uventede rapp over fingrene da hun skulle hente bestikk.  Hun var i særdeles slett lune, rent ut rasende, og kjeftet og bar seg. 

Det var særdeles dårlig stemning ved frokostbordet den morgenen, og vi var i grunnen mer enn alminnelig glad for å gå på skolen.

5
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

22 comments


 1. Flire…. Det var i grunnen ganske godt å lese at selv den mest snille, greie, dannete og veloppdragne herremannen har vært i stand til å gjøre rampestreker. :)

 2. Hahahahah, festlig! Ser det for meg og kan også formelig kjenne smerten i fingrene, -jeg har tross alt (i likhet med mange andre) klemt fingrene i skuffer og skap jeg også, og kan kanskje gange den smerten med to for å forestille meg følelsen etter å ha fått fingertuppene i musefella……. Syns ikke det var NOE rart at du syntes det var helt okei å tusle avsted til skolen den dagen!

  PS: Men i ettertid kunne dere sikkert le av dette, -også mamsen! :)

 3. Hehehe… det var jo rene Emil-historien dette 😆
  Det er jammen godt en kan ta seg en tur på skole eller jobb inn i mellom, slik at diverse stemninger får kjøle seg ned 😛

 4. Ojsan! En ikke helt så heldig plassering av musefelle det der Dag Eigil
  *ler godt* 😉 Stakkars moderen!!
  Men initiativ er jo en god ting å ha, så du må jo få “kred” for det :)

 5. Så spørs det om det var du som inspirerte Emil eller omvendt 😀

 6. Uff, skulle du ha sett? Tenk at en fredelig snill husmor ikke engang kan koke havregraut til guttungen uten å risikere livet…?

 7. Sikkert en viktig erfaring å ta med seg senere i livet, for det er jo med musejakt som med så mye annet, – det som er en lek i dag skal bli alvor senere…. 😛

 8. 😆

  Du verden Dag Eigil, rene skjære Emil’en med dine “hyss” du! 😀

  😆

  Ha en fortsatt fin dag :)

 9. hihihi, syns jeg ser det for meg. Men du ville jo bare hjelpe… 😀

 10. Sånn er det med kvinnfolka, noen av dem må absolutt stikke fingra sine på allverdens steder.
  Jeg minnes ei som prøvde å stikke dem der hvor sola aldri har skinnet på gamle Red. Noe hun ikke fikk til. Red har velutviklede muskler i rævballene 😀

  • Hmm. Det finnes visstnok de som mener at anus med tilliggende herligheter er en særdeles erogen sone, også for oss herrer. Men vi er ikke helt enig. Å stikke noe inn i rompa er jo som kjent naturstridig. Der bak skal det bare komme ting ut! :-)

Leave a Reply