Moderen fikk restskatt…

Moderen målte samvittighetsfullt opp boarealet i sitt husbankhus fra 1960-tallet for noen tid siden, slik skattemyndighetene befalte.  Kanskje litt vel samvittighetsfullt eller vel så det.  Hun er jo en ærlig og redelig person.  Nå må hun betale 12000 kroner i restskatt.  Hun hadde faktisk ventet å få litt igjen.  Hun er 80 år, og enke.  Fy flate, for en utspekulert og nærmest sitronskvisende smålighet.  Men så er hun jo etnisk norsk, og dertil godt voksen.  Og da er det jo bare til å kjøre på. 

Nei, vi kommer ingenlunde til å stemme rødt eller rødgrønt, verken i år eller siden. Så syk er vi dog ikke. :-(

1
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , ,

13 comments


 1. Ja, her fant skattemyndighetene en finurlig måte å grafse til seg noen kroner ekstra. Skammelig!

 2. Ja sånn er det. Man betaler ned på huslånet store deler av sitt liv, til banken, men idet man endelig er ferdig å betale dem så må man betale husleie til staten på sitt eget hus!

 3. Det sier seg selv at hvis slik beskatning ikke rammer vanlige folk så er det ikke noen vits i å gjennomføre driten. Da er det ingenting “å hala” som vi sier…

  • Ja, det er klart. For det er som kjent vanlige slitere som bor i vanlige boliger og går på jobben hver dag som bidrar til brorparten av velferdsgildet. Det er ikke alle som kan ta med seg formuen sin og flagge ut, nei. 👿

 4. Nå blei eg “øvegidde”.
  Trodde ikke det gjorde SÅ stor forskjell ?
  Huff, send henne en klem fra meg, ikke at jeg tror det hjelper for rest-skatten men kanskje for noe annet.
  God helg unge mann og hils den velsignede :)

 5. Oj det va møje. Eg har ittekvert hørt om mange som har fått seg ein sånn ein
  (u)festlige overraskelse… :(

Leave a Reply