Dag Eigil: Moderen fikk restskatt….

Moderen målte samvittighetsfullt opp boarealet i sitt husbankhus fra 1960-tallet for noen tid siden, slik skattemyndighetene befalte.  Kanskje litt vel samvittighetsfullt eller vel så det.  Hun er jo en ærlig og redelig person.  Nå må hun betale 12000 kroner i restskatt.  Hun hadde faktisk ventet å få litt igjen.  Hun er 80 år, og enke.  Fy flate, for en utspekulert og nærmest sitronskvisende smålighet.  Nei, vi kommer ingenlunde til å stemme rødt eller rødgrønt, verken i år eller siden. Så syk er vi dog ikke. :-(

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

2 comments


  1. Hils mora di og si hun er i godt selskap. Jeg fikk en restskatt, som smalt jeg også. Vi skulle aldri ha målt så samvittighetsfullt og riktig må vite.

    Det jeg har skjønnt er at de må flå oss anyway they can da velferdsstaten koster penge, masse penger.

    Så hvilket part tar du da? Ikke lett den der.

    Nei, det der er ikke helt lett. Velferd vil alle ha, men så er det dette lille elementet med at det koster, da. Og noen må betale. Men å flå ærlige mennesker som har jobbet et helt liv på denne måten, og andre også, virker likevel en smule provoserende. Kanskje velferdsnivået må justeres ned noen hakk? Det er også en interessant debatt. Ikke lett, nei… :-)

  2. Real brain power on display. Thanks for that aswner!

Leave a Reply