Nei, kvinner ber ikke om å bli voldtatt. Men det er lurt å være forsiktig likevel.

Ja, så er vi i gang med voldtektsdebatten igjen, da.  I det siste har det vært en del overfallsvoldtekter i hovedstaden, og fra ulike hold, blant annet fra fastlege Amir Tauqir Chaudary ved Stovner legesenter, har det vært hevdet at kvinnene kanskje bør vurdere sin atferd og ta sine forholdsregler.  Slikt ble det heftig debatt av, ikke minst siden dette ofte avstedkommer argumenter der det hintes i retning av at jenter/kvinner i stor grad har seg selv å laste dersom de blir utsatt for voldtekt, det være seg av ukjente eller for den del bekjente.  For det første, og gjerne som utgangspunkt: Ingen ber om å bli voldtatt, like lite som folk ber om å bli overfalt eller bestjålet.

Når det er sagt, så kommer en ikke vekk fra at det er en del drittsekker der ute, som kanskje ikke deler det samme verdigrunnlag som undertegnede og annet godtfolk, og som muligens ikke de samme grenser for hvordan de reagerer på impulser. Derfor går ikke undertegnede herremann hjem via mørke og trange smau natt til søndag, iført dyr, fin jakke og viftende med heftig mobil og mye kontanter. Vi tar heller ikke snarveien gjennom kirkegårdene ved slike anledninger, da dette rett og slett kan være usunt. Vi unngår også å være altfor dritings når vi skal hjem, og satser på å dra hjem en stund før stengetid, slik at det er mulig å få taxi. Det er gjerne også lurt å gå sammen med noen.

Det dreier seg altså om å ta forholdsregler.  Det dreier seg om å være forsiktig. I en ideell verden burde selvfølgelig kvinner kunne spasere hjem om natten iført minibikini eller knapt nok det, uten å risikere å bli antastet eller endog voldtatt.  Og undertegnede burde kunne vandre, eller vakle, hjem fra byen, dritings, med lommene og kanskje til og med rumpestumpen sprengfulle av kontanter, iført de dyreste merkeklær og masse blingbling, og utstyrt med diamantbesatt designermobil, og føle seg helt trygg.  Men slik er ikke verden.  Verken for kvinner eller menn.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

3 comments


 1. På’n igjen. Og samme leksa. Nei, vi lever ikke i en ideell verden. Men så lenge det er aksept for at kvinner er 2. rangs mennesker vil det alltid skje.

  Det som er enda verre er at voldtekt blir brukt for å krenke en annen mann. Da er det ikke bare kvinnenhan eer ute etter. Hørt utsagn:”Raper kjerringa di!” i en opphetet diskusjon.

  Verden og samfunnet for øvrig er nok langt fra ideelt, nei. Og selvsagt er voldtekt og andre overgrep fullstendig uakseptabelt, og for voldtektenes vedkommende, en nedvurdering på grunnlag av kjønn. Akk ja. Forsiktighet kan nok være nødvendig, ja… :-(

 2. Sunt vett og risikovurdering er aldri dumt. Det har ikke noe med hvorvidt det hersker alminnelig aksept for synet på kvinner som 2.rangs mennesker!
  At det finnes voldelige personer der ute, er et faktum. De er i mindretall og ikke representative for flertallet av menn. Dette er ikke en sak med kjønnsproblematikk. Det dreier seg om vold og om man kan ta sine forholdsregler for å unngå den. Uten å måtte ty til burka og livvakt.

  Man drar heller ikke på tur til fjerne og fremmedkulturelle himmelstrøk uten å tenke seg litt om i forkant. Da gjerne med hensyn til hvilke forholdsregler man bør vurdere å ta for eksempel når man går ut. Ikke alene, ikke for mye penger, ikke for påvirket, etc. etc.. Det er alminnelig sunn fornuft.

 3. De rottene kommer til å finne damer samma hva, men det er alltid lurt å være forsiktig.

  I tillegg er detfor tiden to sjarmtroll, som er HIV smittet som fyker rundt og får damer frivillig. Hverken overfall eller trusler.

Leave a Reply