Nei, kvinner ber ikke om å bli voldtatt. Men det er lurt å være forsiktig likevel. (Delvis repost)

Ja, så er vi i gang med voldtektsdebatten igjen, da.  I det siste har det vært en del overfallsvoldtekter i hovedstaden, og fra ulike hold, blant annet fra fastlege Amir Tauqir Chaudary ved Stovner legesenter, har det vært hevdet at kvinnene kanskje bør vurdere sin atferd og ta sine forholdsregler.  Slikt ble det heftig debatt av, ikke minst siden dette ofte avstedkommer argumenter der det hintes i retning av at jenter/kvinner i stor grad har seg selv å laste dersom de blir utsatt for voldtekt, det være seg av ukjente eller for den del bekjente.  For det første, og gjerne som utgangspunkt: Ingen ber om å bli voldtatt, like lite som folk ber om å bli overfalt eller bestjålet.

Når det er sagt, så kommer en ikke vekk fra at det er en del drittsekker der ute, som kanskje ikke deler det samme verdigrunnlag som undertegnede og annet godtfolk, og som muligens ikke de samme grenser for hvordan de reagerer på impulser. Derfor går ikke undertegnede herremann hjem via mørke og trange smau natt til søndag, iført dyr, fin jakke og viftende med heftig mobil og mye kontanter. Vi tar heller ikke snarveien gjennom kirkegårdene ved slike anledninger, da dette rett og slett kan være usunt. Vi unngår også å være altfor dritings når vi skal hjem, og satser på å dra hjem en stund før stengetid, slik at det er mulig å få taxi. Det er gjerne også lurt å gå sammen med noen.

Det dreier seg altså om å ta forholdsregler.  Det dreier seg om å være forsiktig. I en ideell verden burde selvfølgelig kvinner kunne spasere hjem om natten iført minibikini eller knapt nok det, uten å risikere å bli antastet eller endog voldtatt.  Og undertegnede burde kunne vandre, eller vakle, hjem fra byen, dritings, med lommene og kanskje til og med rumpestumpen sprengfulle av kontanter, iført de dyreste merkeklær og masse blingbling, og utstyrt med diamantbesatt designermobil, og føle seg helt trygg.  Men slik er ikke verden.  Verken for kvinner eller menn.

7
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , ,

13 comments


 1. Enig. Man behøver ikke oppføre seg som en sau når man vet det går ulver løse.





  • Det er et poeng der, ja. Og det er et generelt poeng. Selv vi pene og dannede herrer må en gang i blant ta våre forholdsregler når vi kaster glans over byen ved vårt nærvær. Vi er ellers forsiktig i trafikken, også. 😀





 2. Ingen ber om å bli voldtatt, og man har i teorien all rett å gå full hjem i verdens minste miniskjørt.. Men er det lurt da? Kanskje ikke.. Så er enig, det er lurt å ta forhåndsregler, lære seg selvforsvar osv.. Men det blir jo skumlere og skumlere i hovestaden, for hørt mange jenter som ikke tør å ta taxi hjem alene, i tilfelle taximannen skal være en busemann.. Ajaj





  • I teorien og i den ideelle verden burde man så menn få lov til å gjøre og litt av hvert uten å måtte frykte for verken penger, liv eller helse. Men slik er dessverre ikke verden, i alle fall ikke nå lenger. :-(





 3. Nå kan det være at alle menn bør være pålagt å ha med seg en støttekontakt når de går ut slik at kvinner ikke skal være de som må være forsiktige bestanding… men tviler på at det skjer, så ja enig, kvinner må ta sine forhåndsregler.





 4. Absolutt lurt å være forsiktig.
  På Jernia får man for kjøpt en liten kvass tapetkniv hvor bladet ligget inni skaftet. Den kutter med et rent kutt og uten bruk av for mye krefter. Den kutter også andre ting enn tapet…
  En forsiktig pike har alltid en tapetkniv for hånden.





 5. Ja pokker heller. Man kan godt si hva som er feil og hvordan ting burde være, men hvis man tror at de idealene man har er så bra at man kan late som om de er realiteter, i det vikelige liv, så er man… et naut.





Leave a Reply