Frokost er viktig for så mangt.

Vi har nok nevnt det før, men en god ting kan som kjent ikke sies for ofte: Frokosten er morgenens viktigste måltid!  Ikke minst på en lørdagsformiddag.

Vi har stått opp fra vårt nattleie, hvilket jo i seg selv er en gledelig begivenhet, og som den dannede herremann vi er, har vi som seg hør og bør stelt til en formodentlig fin og velsmakende frokost.  Sunn og ikke minst tilstrekkelig, og forhåpentligvis full av fiber, vitaminer og mineraler, for ikke å snakke om flerumettet fett med masse Omega 3.  Godt brød, egg og herlig røkelaks, og diverse annet også.  Og mye kaffe, med melk.  Sikkert sunt for så vel tarm som barm, for ikke å snakke om hjertet og endatil skjelettet.  Viktig å tenke på, det der.  Vi og vår hustru – hun blir forresten bare penere og penere med årene –  er jo tross alt godt voksne mennesker.  Vi ihukommer at vår hustru – velsigne henne – egentlig ikke er så glad i røkelaks.  Men så blir det jo desto mer på oss.  Hun vet nok ikke hva hun går glipp av der…. 😀

God morgen, god formiddag og god lørdag!  Minst!

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , ,

10 comments


 1. Hihi, på fest i går hadde jeg og en fyr en evig lang diskusjon om lavkarbo-kosthold.. Lærte masse, virker spennende, egentlig, selv om det var et litt utradisjonelt fest-diskusjons-emne.. 😛

  Røkelaks er godt, forresten! 😀

  • På fest kan selv de rarest tema tas opp, vet du. :-) Husker en gang da vi var på en fest i studietiden. En fyr hadde hatt sommertid i et krematorium, og fortalte fiffige detaljer. Akk ja. :-)

 2. avatar MT

  Fornøyeleg skrive, og så kosleg frukostservise er då :)

  Nyt din frukost og ei velsigna ei ved di side og ha ein god dag!

 3. Nå skulle jeg gitt mye for å bli servert den frokosten her jeg sitter…desverre er det bare meg her og kjøleskapet er tomt 😉
  Morsomt skrevet forresten, har ikke lest inne hos deg så mye, men det tror jeg det blir fremover :-) En fin lørdag til deg :-)

  • Av og til må man jo unne seg noe godt, ikke minst til frokost. Og så blir den skjønne selvsagt også glad. Tomt kjøleskap? Høres ikke så kjekt ut. Men det ordner seg vel. Ellers takk for hyggelig og inspirerende kommentar. Velkommen på bloggbesøk. :-)

 4. Heia Dag Eigil :)

  Du verden for et frokostbord, med de deiligste ting..ble sulten jeg :)
  Og veldig fornøyelig lesning :)

  Ha en fin lørdag både du, Pus og din hustru velsigne henne :)

  • Hei og hopp!
   Nå er det allerede blitt lørdag ettermiddag, og vi har fått to hunder på besøk. De er meget tilstedeværende, og Pus har tatt seg en lang tur. Håper den kommer fram igjen i morgen, når gjestene har dratt… :-)

 5. Frokosten er viktig, men man tar hva man liker. Genmalen vil ha varm frokost på lørdag. Så det ble stekte poteter med løk, og grovbrød pluss kaffe. Jeg klarte meg med en skiver fullkornbrød meg honning. Godt itil kaffekoppen det. Ha en flott kveld, husk å slukke lyset og nyt stearinlysene som resten av verden gjør i kveld :)

  • Varm frokost kan jo ha sin sjarm, men det er nok helst på hotell vi nyter slikt. Men det finnes jo mye godt pålegg, også. Ellers takk for påminnelsen. Ha en fortsatt fin helg. Stearinlys er jo stemningsfullt, da. :-)

Leave a Reply