Dag Eigil: Han hadde så godt av den turen! (repost)

På en ganske alminnelig fredag og uten noen spesiell grunn ihukommer vi en noe sorgmunter historie som visstnok skal være sann, og som skal ha utspilt seg her i Siddisbyen for en del år tilbake. Dette var før masseturismens tid, og reiser til Sydens land var langt fra vanlig.

Så var det da et godt voksent siddispar der mannen slet en del med helsen, blant annet med alvorlig astma. Man kan faktisk si at han skrantet. Legen var pessimistisk, men mente likevel at det muligens kunne hjelpe med et opphold i sydligere strøk. Så de tok seg litt økonomisk over evne, og dro på en treukers tur til varme og eksotiske Mallorca. Der nede koste de seg med god mat og drikke, solte seg og gikk på stranden og hadde de det fint, og den syke mannen fikk seg virkelig en helsemessig opptur. Han følte seg rett og slett bra.

Men mot slutten av oppholdet gikk det ikke bedre enn at mannen en dag plutselig fikk et illebefinnende og døde. Kona måtte reise hjem alene, og etter noen dager kom kisten. Det ble holdt båreandakt med åpen kiste, og familie og venner var selvsagt til stede. Mannen lå der i kisten, rimelig brun og fin, forholdene tatt i betraktning. Dette ble kommentert av en av de frammøtte. “An ser så fine ud der an ligge. Rektig fine å sommarbrune. Ja, det e forfardeligt.” Hvorpå enkefruen gråtkvalt repliserte: “Ja, det e synn. An hadde så godt av den turen!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

Leave a Reply