Tok bilder av politiet på Ruten i Sandnes, havnet på glattcelle

Som kjent er både vi og vår hustru – velsigne henne – snille og saktmodige mennesker, som helst vil tro godt om folk.  Faderen sa av og til at enkelte folk, herunder han selv, var så snille at man kan melke dem, og vi vil ikke utelukke at vi har arvet noe av det der.  Så vi tror godt om de fleste mennesker, herunder politifolk, men hvor lenge var Adam i Paris?  For i dag ville skjebnen, eller rettere sagt Stavanger Aftenblad, gi oss en aldri så liten korrigerende realitetsorientering. 

For hva er det vel vi leser på side 10? “Tok bilder av politiet på Ruten, havnet på glattcelle”?  Hva i huleste?  Ifølge Aftenbladet dreier dette seg om en 37-åring fra Sandnes, som nå har både blåmerker, “soslippa” og vond rygg etter et brutalt møte med et par politibetjenter på Ruten i Sandnes sist lørdag.  Sandnesbuen forteller at han hadde vært og handlet på Vågen 33. Da han kom ut på Ruten, så han en  gjeng barn og noen politifolk.  Han knipset da to-tre bilder av opptrinnet idet han gikk forbi. Det skulle han ikke ha gjort.  For da fulgte en politimann etter ham, mens en annen ropte: “Er du pedofil, eller?”  Sandnesbuen ble deretter stanset og bedt om straks å slette bildene, noe han var dum nok til å nekte å gjøre.  Han ville ha tjenestenummeret til politibetjentene, og de gikk inn i politibilen.  Dermed begynte elendigheten. 

For å gjøre en lang historie kort: Etter en rimelig hardhendt behandling som blant annet inkluderte ballespark og sprukket leppe, gikk turen til Stavanger og glattcellen.  Sandnesbuen ønsker å anmelde polititjenestemennene til Spesialenheten for politisaker.  Selv er han anmeldt for vold mot politiet.  Selv vår hustru – velsigne henne – mente at dette var en grov sak, i alle fall slik saken ble framstilt i Aftenbladet.  Men på den annen side har jo enhver sak minst to sider. 

Vi vet jo ikke, men vi vil anta at denne saken ikke vil bli omtalt flere ganger, verken i Aftenbladet eller andre steder.  Saken vil forsvinne for de fleste andre enn den ulykksalige sandnesbuen, dersom dette da ikke dreier seg om en særdeles ressurssterk og talefør person som ikke ønsker å gi seg med første forsøk.  Men vi vil uansett anta at resultatet er gitt.  Vi tar neppe munnen for full dersom vi tipper at sandnesbuen vil bli dømt for vold mot offentlig polititjenestemann, og at politibøllene blir frikjent eller får saken henlagt.  Det dreier seg tross alt bare om en vanlig fyr.  Eller hva tror dere?

http://www.aftenbladet.no/lokalt/sandnes/1351371/Tok_bilder_av_politiet_paa_Ruten_havnet_paa_glattcelle.html

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , ,

12 comments


 1. Jeg tror vi snakker om “bikkjer” her. Kobbelmentaliteten. Har selv vært i brutal nærkontakt med slike elementer innen lovens lange arm. “Due’ ikkje i AMERIKA nååå!!! Hææhæh !! ADVOKAAAT ??? hæhæhæ !! Hørr han ska ha advokat !!! “.

  Dette kan jeg fortelle flere fortellinger om, førstehåndsopplevelser. Satans svin.

  • Vi er dessverre klar over det. Dette er en offentlig hemmelighet. Det er liksom fritt fram for poltibøllene i en del sammenhenger, og korpsånden er sterk. Og hva mer er, det er fritt fram fordi politibøllene vet at sjansen for å bli tiltalt og straffet er minimal. :-(

 2. trist det er sånn i Norge også!

  —>* snøball er kastet mot deg, tar du utfordringen?
  Snøballkasteinnlegget er inne hos meg, kom og les hva det handler om!

 3. Slikt er ikke kjekt å høre om. Det er slikt en ser på film mens en kjenner i brystet hvor feil det er, med slik oppførsel. Skummelt at slikt skjer, og enda skumlere om det blir feid under teppet.

  • Meget ille å lese om slikt, og vi har god grunn til å anta at dette ikke er noe særtilfelle. Man føler et visst ubehag, og hva mer er: Tilliten til politiet svekkes på grunn av slikt, både nasjonalt og internasjonalt. :-(

 4. Fytterakkern sier jeg bare!

  Det er en skam at slikt for lov til å skje her i Norge. Dessverre er det ofte slik at dersom politiet havner i søkelyset når det kommer til slike voldsepisoder, så blir alt liksom borte..ingen beviser, ingen rettsak, nada!
  Synes det er veldig foruroligende, ja, direkte skummelt er det som Hilde her sier!

 5. Skremmende at det der skjer i Norge :-( enda mer skremmende at det skjer så ofte :-(

 6. avatar argus37

  Vi snakker antagelig om testosteron-bøller som føler behov for å herse med sine medmennesker og som benytter politiuniform som skalkeskjul.

  Hvor i lovverket står det forresten at det er forbudt å fotografere offentlig tjenestemann i gatebildet? Hadde det ikke vært så fordømt kjedelig (og meningsløst) burde man gjort det til sport og fotografere/lagre alle slike opptredener.

  Kan hende kan vi begynne med Politiets parkeringspraksis? Som å parkere på fortauet for å kjøpe seg ei pølse med lompe?

  • Alle de kjappe forklaringene som polititjenestemennenes overordene kom med, later til å være hentet rett ut av løse luften. Dårlige hjemler for fotoforbud, de der. Og ja, vi har ingen illusjoner når det gjelder de maktsyke testosteron-drittsekkene som finnes innen politietaten, som får lov til å bedrive sin aktivitet som uniformerte bøller, med arbeidsgivers og lovverkets fulle velsignelse. Akk ja.

Leave a Reply