Dag Eigil: Tok bilder av politiet på Ruten i Sandnes, havnet på glattcelle

Som kjent er både vi og vår hustru – velsigne henne – snille og saktmodige mennesker, som helst vil tro godt om folk.  Faderen sa av og til at enkelte folk, herunder han selv, var så snille at man kan melke dem, og vi vil ikke utelukke at vil har arvet noe av det der.  Så vi tror godt om de fleste mennesker, herunder politifolk, men hvor lenge var Adam i Paris?  For i dag ville skjebnen, eller rettere sagt Stavanger Aftenblad, gi oss en aldri så liten korrigerende realitetsorientering. 

For hva er det vel vi leser på side 10? “Tok bilder av politiet på Ruten, havnet på glattcelle”?  Hva i huleste?  Ifølge Aftenbladet dreier dette seg om en 37-åring fra Sandnes, som nå har både blåmerker, “soslippa” og vond rygg etter et møte med et par politibetjenter på Ruten i Sandnes sist lørdag.  Sandnesbuen forteller at han hadde vært og handlet på Vågen 33. Da han kom ut på ruten, så han en  gjeng barn og noen politifolk.  Han knipset da to-tre bilder av opptrinnet idet han gikk forbi. Det skulle han ikke ha gjort.  For da fulgte en politimann etter ham, mens en annen ropte: “Er du pedofil, eller?”  Sandnesbuen ble deretter stanset og bedt om straks å slette bildene, noe han dumt nok nektet å gjøre.  Han ville ha tjenestenummeret til politibetjentene, og de gikk inn i politibilen.  Dermed begynte elendigheten. 

For å gjøre en lang historie kort: Etter en rimelig hardhendt behandling som blant annet inkluderte ballespark og sprukket leppe, gikk turen til Stavanger og glattcellen.  Sandnesbuen ønsker å anmelde polititjenestemennene til Spesialenheten for politisaker.  Selv er han anmeldt for vold mot politiet.  Selv vår hustru – velsigne henne – mente at dette var en grov sak, i alle fall slik saken ble framstilt i Aftenbladet.  Men på den annen side har jo enhver sak minst to sider. 

Vi vet jo ikke, men vi vil anta at denne saken ikke vil bli omtalt flere ganger, verken i Aftenbladet eller andre steder.  Saken vil forsvinne for de fleste andre enn den ulykksalige sandnesbuen, dersom dette da ikke dreier seg om en særdeles ressurssterk og talefør person som ikke ønsker å gi seg med første forsøk.  Men vi vil uansett anta at resultatet er gitt.  Vi tar neppe munnen for full dersom vi tipper at sandnesbuen vil bli dømt for vold mot offentlig polititjenestemann, og at politibøllene blir frikjent eller får saken henlagt.  Det dreier seg tross alt bare om en vanlig fyr.  Eller hva tror dere?

http://www.aftenbladet.no/lokalt/sandnes/1351371/Tok_bilder_av_politiet_paa_Ruten_havnet_paa_glattcelle.html

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

1 comment


  1. avatar Anon

    Thats why I always poke the “record” button on my cellphone when I talk to cops. Good to know that I have evidence should something go wrong.

    Also, lulz. “Adam i Paris”.)))))))

    Ja, det der med å ta opp samtalen med representanten for Lovens lange arm kan kanskje være en rimelig god ide. Ellers var sikkert Adam både her og der. :-)

Leave a Reply