Dag Eigil: La Muammar Gaddafi få politisk asyl i Norge!

Det er tøffe tider der ute i den store verden, både med hensyn til naturkatastrofer som til de mer menneskeskapte sådanne.  I Japan sliter de med ettervirkningene av jordskjelv, tsunami og truende atomkrise, og i Libya strever en hardt prøvet befolkning med å kvitte seg med en forhatt diktator, som på sin side ikke akter å gi seg så lett.  Og det er jo lett å forstå.  Muammar Gaddafi og hans regime er jo ikke akkurat verdens mest populære mennesker for tiden, selv om det ikke er så lenge siden han var godt inne i varmen og politisk halvveis oppi senga til så vel Obama som diverse vestlige ledere.  Snakker om å snu kappen etter vinden.

Men vi vil hermed fremme følgende forslag: La Muammar Gaddafi, hans familie og hans nære medarbeidere få politisk asyl i Norge!  En slik løsning vil ikke bare løse et problem, men også by på fordeler.  Gaddafi-gjengen kunne vært en stor ressurs for Norge.  Gaddafi har peiling på olje og gass, og kunne sikkert gått direkte inn i det øverste ledersjiktet i Statoil.  Statoil har jo til og med en avdeling i Libya, så helt ukjent med landet og dets ledelse er konsernet ikke.  Eller hva med politikken? Gaddafi kunne sikkert gjort en utmerket jobb som olje- og energiminister.  Han er jo en handlingens mann, så han hadde nok ikke gått som katten rundt den varme grøten, men gjort vei i vellinga.  I tillegg til dette kunne han sikkert gjort en strålende jobb som rådgiver i forbindelse med utrydding av rotter og annet utøy som er til plage for samfunnet som sådan.  Eller hva med å sette Gaddafi og noen av hans dyktige og erfarne medarbeidere til å lede hysj-hysj-politiet, PST?  Med slike handlekraftige menn i ledelsen har vi sterk tro på at vi ganske kjapt ville blitt kvitt mulla Krekar så vel som drøssevis med andre uønskede men akk så ikke-returnerbare elementer.  Vi ville vel knapt sett hælene av dem før de var ute av landet.

Til og med i saker som gjelder samene og deres interesser ville en driftig fyr som Gaddafi sikkert kunne gjøre en god innsats.  Om han ikke er av sameslekt, så er han er jo beduin, og disponerer en hel del store beduintelt.  Overgangen fra beduintelt og kameler til lavvo og reinsdyr trenger kanskje ikke være så hard.

Og framfor alt ville det å gi Gaddafi asyl og opphold her i landet virkelig satt Norge på kartet, som floskelen lyder.  Det kunne blitt mye god dialog ut av det!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

11 comments


 1. Muammar :
  Mu og ammar siden ammar er et arabisk navn og mu skal nå jeg klikke videre for å finne det.

  takk
  zohre

  Vi takker for imponerende klikke-innsats! Ha en fortsatt utmerket dag på samtlige vis. :-)

 2. http://no.wikipedia.org/wiki/Ammar_ibn_Yasir

  takk
  zohre

  Takk for interessant informasjon. :-)

 3. Siden Ammar er et sjiamuslimsk navn og Muammar er et sunnimuslimsk navn vel, Libya fikk ikke hjelp av hverken eller.

  takk
  zohre

  Nei, det er visst dårlig med så vel hjelp som sympati for den karen om dagen. Akk ja. Alt har sin ende. For ikke å snakke om alle. :-)

 4. Da må det være en absolutt forutsetning at han tar sete på vestsspissen av Jan Mayen!

  Ja, hvem vet? Han kunne kanskje gjort en solid innsats i vernearbeidet for isbjørnbestanden? 😀

 5. Daggis!! Nå har du røyka sokkene dine igjen…….
  😉

  Sokkerøyking og kjempefullmåne! En nærmest uslåelig kombinasjon. :-)

 6. Høy på fullmåne? 😉

  Hehehe…fullmånen kan så menn være inspirerende! Juhuuu! :-)

 7. Hehe! Gode forslag!
  Lurer på hva hovedpersonen ville mene om forslagene?

  Ikke godt å si. Men hvem vet, kanskje han kunne tenkt seg å slå opp teltene sine i Randaberg? 😀

 8. avatar Yvai

  ja koffer ikke? så blir det enda mer action her til lands.. 😛

  Helt klart. Og action liker vi jo godt, alle som en. Eller…? 😀

 9. Heia Dag Eigil

  Så ville han vel trekke med seg milliardene sine også og de kunne trolig komme godt med. Med vår skatteprosent ville det bli et solid bidrag i kassa 😆

  Ja, du sier noe der. Og penger har vi jo alltid bruk for. En ressurssterk mann, han der Gaddafi. På mange vis. :-)

  Driver ellers og flytter bloggingen over til den nye bloggportalen nilssvihus.com, som snart blir til bloghog.no. Vår nye bloggadresse blir altså dageigil.nilssvihus.com foreløpig. Ellers vil vi jo dobbeltblogge en stund. :-)

 10. Spøk gjerne med dette, men veldig få mennesker vet hvem som er de egentlige ‘bad guys’ i denne krigen.

  Joda, man vedgår gjerne at det her i denne teksten er en smule spøk og ironi involvert. Og ja, verden er i sannhet komplisert, og sannheten om hvordan saker og ting henger sammen, er ikke lett å få tak på. Og i krig er sannheten som kjent det første offeret. Vi er vel egentlig skeptisk til hele denne intervensjonen. Erfaringene fra “suksessene” i Irak og Afghanistan burde vært en lekse. Akk ja. :-(

 11. avatar Morten

  Sykt mann, du kan ikke mene det. Skal vi liksom ta inn en diktator som tok makten med makt, og dreper sin egen befolkning OPPÅ alle de andre problemene dagens innvandring fører med seg? jeg måtte bare le når jeg leste det, er du ikke litt naiv? hvorfor i helvette vil du ha den syke mannen i Norge? skittne til snøen litt mer bare?

  Selvfølgelig skal ikke Gaddafi gis opphold her i landet. Dette er ironi. Men vi skulle ikke bli så veldig forundret dersom noen “skarpe” politikere virkelig ville foreslått det. Så derfor altså, litt raljering. :-)

Leave a Reply