Synovate trenger ikke å prøve seg igjen!

Vi har nok muligens nevnt det før, men en god ting kan som kjent ikke nevnes for ofte: Vi og vår hustru – velsigne henne – er av natur snille, omgjengelige og ikke minst pliktoppfyllende mennesker.  Innenfor rimelighetens grenser gjør vi stort sett det vi blir bedt om, og hvis vi har påtatt oss å gjøre noe, leverer vi stort sett alltid varene.  Så også forleden, da vi ble oppringt av markedsundersøkelsesbyrået Synovate.  Om vi kunne tenke oss å delta i en aldri så liten undersøkelse om folks forbruksvaner?  Joda, selvsagt.  Vi er jo både medgjørlig og pliktoppfyllende, og dersom vår smule svar på noen enkle spørsmål kunne bidra til samfunnets framgang og utvikling, så skulle vi vi gjerne bidra.  Og dermed startet en rimelig langvarig telefonisk utspørring, der vi skulle ta stilling til et utall av spørsmål om så vel vår mediebruk som våre forbruksvaner, på et imponerende detaljnivå.  Men alt for saken.

Da vi etter ca. tre kvarters utspørring endelig rundet av, fikk vi imidlertid et avslutningsspørsmål.  Denne undersøkelsen var meget viktig, så dersom vi kunne tenke oss å motta og fylle ut et større spørreskjema, ville dette være svært så positivt.  I et anfall av naivitet og dumsnillhet svarte vi ja, og etter et par dager dumpet det ned i postkassen.

Dette spørreskjemaet viste seg å være et solid og etter måten tettskrevet hefte på rundt 140 sider, med ca. 30 etter måten detaljerte spørsmål på hver side, der det skulle tenkes og tas stilling til og krysses av i opptil flere rubrikker i stort sett hvert eneste spørsmål.  Totalt 4 200 spørsmål, minst. Det var det glade vanvidd.  Arbeidet med å fylle ut elendigheten tok mangfoldige kvelder, og krevde full konsentrasjon.  Hodepine, sure oppstøt, irritasjon, trette øyne og ganske sikkert forhøyet blodtrykk.  Langt verre enn selv de kjedeligste rettebunker.  Sisyfos må ha hatt en kjekk jobb i forhold.  Bortkastede kvelder og knapt tid til å lese avisen.  Vår hustru – velsigne henne – følte seg nærmest neglisjert ved et par anledninger, og slikt er som kjent ikke bra.  Vi må vedgå at vi ventet noen dager med å sette i gang med skjemautfyllingen, og opplevde å bli oppringt og påpurret av en for øvrig høflig representant for Synovate.

Det tok lang tid å fylle ut bare en av sidene, og detaljnivået var som nevnt imponerende. 

Vi krysset av og krysset av og krysset av, mens alt mens vi tenkte og vurderte og tok stilling til alt fra ørten typer leverpostei via en drøss med ølmerker til vår preferanser med hensyn til alskens forbrukerelektronikk.  Pluss, pluss.  Det var liksom ikke måte på. 

Det skulle for øvrig også tas stilling til våre lesevaner med hensyn til en drøss med aviser og tidsskrifter.  Til slutt, nærmere bestemt i går aften, ble vi endelig ferdig.  Vi var da rimelig trett og susete i hodet, og det nærmet seg sengetid.  Vår hustru – velsigne henne – tok kveldsturen opp til nærmeste postkasse, for å få ekspedert elendigheten ut av huset og av gårde.

Så Synovate, følgende beskjed: Vi gjorde jobben denne gangen, slik vi lovet.  Vi har levert varene.  Men dersom vi mot formodning skulle bli oppringt av Synovate flere ganger, vil røret bli slengt kontant på.  Og om vi kan tenke oss å motta flere av deres skjemaer?  Spar dere.  For å si det rett ut: Ikke tenk på det en gang!

2
 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized , , , , , , , , ,

13 comments


 1. avatar MT

  Du skriv verkeleg fornøyeleg :)

  Takk for advarselen om dei skulle finne på å ringe:)

  • Hei og hopp, og takk for besøk her på nybloggen. Takk for hyggelig kommentar, slikt inspirerer. Joda, av og til kan endatil frustrasjoner inspirere til en smule blogginnlegg. Ha en ellers fortsatt fin dag… :-)

 2. Jeg starta på ei sånn blekke en gang for noen måneder siden jeg også, men fant ut at papiret kunne brukes til opptenning i ovnen 😉 det funka helt perfekt 😀

 3. Urk ! Jeg fikk telefon der de spurte meg om jeg kunne tenke meg å være med på en “spørreundersøkelse”. Jeg følte meg hjelpsom og tenke og sa “ok”, men da den kom og jeg så den satte prokrastineringen inn for fullt og den holdt seg på topp helt til innleveringsfristen var gått ut. Etterpå følte jeg meg litt som en slask, men F heller, – man har da ting å gjøre.

  PS: henleder oppmerksomheten på den nye gule “Hjelp !!” -linken på toppen i Veikrysset, der står det bl.a. hvordan man skifter e-mail (hint hint)

 4. Artig skrevet Dag Eigil :)
  Slike spørreundersøkelser får det til å gå en smule varmt her hjemme. Det tar bare litt tid sier de alltid. Litt….tid….?

  Men altså, ble nysgjerrig nå. Hva mener Sjalle med å bytte mail og… hint hint? Gjelder det hintet bare deg eller… bør vi alle skifte mail adresse? hmmmmmm

  • Ja, de der undersøkelsene kan være rimelig arbeidskrevende, og dertil særdeles kjedelige. Og tidkrevende.

   Ellers har man nå ordnet opp i det der med mailadressen. Det måtte gjøres to plasser, under Profiler og under Innstillinger. Sjalle hadde laget til en foreløpig mailadresse for vårt vedkommende, og så har den blitt stående. Fram til nå. Skriv inn mailadressen du ønsker, og bekreft den deretter ved å gå inn på mailen og klikke på den tilsendte linken. Ja, begge de nevnte steder. Og lagre. Da skulle det være i orden… :-)

 5. avatar argus37

  Hm! Jeg er da ganske sikker på at jeg la igjen en kommentar på denne i går?
  (Søkk borte!)

  • Hmmmm. Ble litt usikker nå. Men så er det vel så at vi fortsatt en stund kommer til å “dobbeltblogge”, slik at samme innlegg blir lagt ut både her og på vgb. Har funnet og besvart kommentaren din som du la inn på vgb, men jeg har ikke sett den her før….hmmm. :-)

   • avatar argus37

    Uff, ja der kan du se. Jeg husker jo at jeg leste/svarte, men det kan selvsagt ha vbært på VGB selv om jeg ikke er der så veldig ofte lenger.

    Og etter hvert nå så blir det vel kanskje mindre og mindre?
    Dobbeltblogging du? Blir det mer trafikk av denslags da?

Leave a Reply