Dag Eigil: Vårunderet

Det hender av og til at vi erindrer noe en klok mann en gang sa, spesielt når vi så smått begynner å se de første vårtegn etter en lang, kald og mørk vandring gjennom vinterørkenen: Det er om vinteren vi bli eldre. Vi er tilbøyelig til å være enig.  For å si det rett fra skrumplevra: Vi kan ikke fordra vinteren. Litt julekortaktig puddersnø sånn rundt juletider kan jo være greit, men ellers har vi særdeles liten sans for årstiden og dens attributter.  Vi blir smådeppa, trøtt og trumpen, og dessuten har vi lei en tendens til å legge på oss. 

Men nå fylles vi med glede, for det er i sannhet en fin tid som ligger foran oss.  For det er i sannhet så mangt vakkert å se på og glede seg over på vårparten, når solen tar til å varme i bakkene, folk kommer ut og prater med hverandre, og saftene stiger i alle kropper, både de med ut de uten røtter. Alle vil jo hilse solvarmen velkommen, glede seg over lyset og varmen og kjenne virkningen, slik det passer seg i en årstid som denne. Og det blir sol og glede og sosialt samrøre, og farger, dufter, blomster, smil, utepils og lettkledde mennesker. 

For hvert år skjer jo vårunderet.  Naturen rister av seg de siste restene av snø og annet vinterlig bøss, og tar etter livet igjen.  Det er jo saker og ting som vokser dere ute, og bare later til å bli grønnere og grønnere, og kanskje enda litt grønnere. Og til sist er alle markene og trærne og hageflekkene så grønne at øynene knapt klarer mer, og det blir vår, sol og sommer. Og snart er det lutter fargespill og 17. mai og juni og skoleslutt og sol og stimulerende dufter.  Det er nesten så vi får lyst til å starte plommeplukkingen i Hardanger allerede nå, og gikk blaffen i plikten vår som menigmann, men det er jo ikke så helt lett. Dessuten er det smått med plommer på vårparten, og godt er det. Men vi kan jo få lyst til å gjøre litt av hvert av det andre de synger om i den kjente sangen til Reidar Brendeland og Tre Busserulls, mens vi ser ut på snøklattene og marskulden.  Det kan se rart ut, men det går som kjent rette veien.  Ha en fin vårdag!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , , , , , ,

2 comments


  1. En fin helg til deg ,med vår i blikket :))

  2. Återstår att se om dessa gigantiska vintrarna i rad de allra senaste åren bara är en tillfällighet, eller om det är något som vi får vänja oss vid. Men, det är klart, de “gröna vintrarna” brukar ju inte vara så värst gröna – utan mer gråa. Men: man slipper i alla fall kylan. Fy tusan för denna förbaskade vinter. Här i Stockholms-trakten ser jag maj månad som allra bäst -då det gröna växer så det knakar.

Leave a Reply