Dag Eigil: Hvor teit og uinteressant må man skrive for å vinne i Vixen Blog Awards?

Ja, av og til må det faktisk være comme il faut å lure litt på dette, i likhet med andre oppegående bloggere både her på vgb og andre steder.  I den tiden vi har trippet omkring her i bloggeland har vi hatt gleden av å lese og følge med på mange interessante, gode og ikke minst velskrevne blogger, der man etter besøket  føler seg både oppløftet og åndelig beriket.  Man kan faktisk endog risikere å lære noe, og således få utbytte av de timene man tilbringer på bloggen. 

Men hva der det folk vil ha?  Selvsagt intetsigende pjatt om moter, klær, sminke og kjendiser.  Gjerne med bilder av hvor deilige de er når de har begynt med akkurat DEN foundationen.  Rapporter fra de siste festene, og om de siste kjendisene de har møtt. Med andre ord, plattheter, overfladiskheter og alt som for oss framstår som komplett uinteressant pjatt og pisspreik ad infinitum, saker som for normale mennesker framstår som omtrent like interessant som gammel fotsvette.  Det sier noe om nivået.  Egentlig helt utrolig,  men det er tydeligvis dette som selger.  Det er dette folk vil ha.  Vi gremmes.

http://vixenmagazine.no/blog/2011/02/and-the-winners-are/

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

12 comments


 1. Nei, det er ikke dette folk vil ha. Det er det vixenmagazine/minmote.no (og deres lesere) vil ha. En bitteliten forskjell.

  Joda, vi ser den forskjellen. Men tendensen er likevel klar. Det er kjendis- og motebloggerne som får flest besøkende og mest oppmerksomhet. Og hva mer er, folk der ute er opptatt av slikt motepjatt. De liker det! Utrolig nok. :-(

 2. avatar Amazing_Grace

  Jeg også gremmes. Det er disse med tomt pjatt som får flest lesere, altså er det det som engasjerer oss.
  Dessuten har vi for stort fokus på kjendiser og setter ingen andre krav til dem enn at de viser et bilde av seg eller viser hvilke leppestift de foretrekker.
  Huffameg :(

  Det viser i alle fall at det er en hel del mennesker der ute som virkelig lar seg engasjere av slikt overfladisk pjatt. Vi voksne kvalitetsbloggere hever oss selvsagt himmelhøyt over dette lavmålsnivået, mens vi titter misbiliggende ned på de utspjåkede amøbenivå-bloggerne. 😀

 3. Gi leseren hva leseren vil ha. Så får man solgt flest mulig bøker, aviser mv. Og bloggere som har skjønt det, samt heller ikke ser så verst ut, får flest mulig klikk og kommentarer.

  Sånn er det bare – i hvert fall så lenge vi foretrekker å interessere oss for moter, kjendiseri og lettere underholdning fremfor å lese f eks M. Synnestvedts intelligente innlegg om krig og fred og sånn…

  Vi bryr oss vel egentlig katten om det, gjør vi ikke? – vi som foretrekker Urix fremfor Reality?

  Vel, vi tror nok kanskje ikke at noen av oss ville følt oss spesielt komfortable på den Blog Award-scenen, sammen med de der oversminkede fugleskremslene. Vi hadde kanske ikke hatt så mye å snakke om med dem, heller. Så ja, vi bryr oss vel ikke så mye, sånn egentlig.. :-)

 4. Nei, den vinner du nok aldri.

  Jeg tror du må være i aldersklasse 17-22, helst blond og “ukysset” (ferskvare), ha et sosialt nettverk som gjør deg til litt “kjendis”, dvs. ha “FB-venner” som Tone, Mette Marit og/eller Pia, dyp utringning og store uskyldsblå øyne. Og så finne et emne som du kan la deg arrestere på (Jfr. Trine Grung e.a.), men hv a du ellers skriver av dypsindige (og viktige) innlegg har en heller marginal betydning.

  Argus! Veldig hyggelig at du stikker innom. Håper alt står bra til med deg. :-)

  Nei, vi godt voksne hverdagsbloggere uten kjendisvenner har nok lite å stille opp med i konkurransen med alt mote- og kjendisbloggerælet. Og selv om kvaliteten nok varierer for bloggerne også her inne, så ligger den himmelhøyt over det amøbenivået som gis til beste av disse feterte, oversminkede og überungdommelige Awardwinnerne. Men de skriver ting folket vil ha. De leverer varene. Akk ja… :-(

 5. PS. Lårkorte skjørter og 5″ heler er til god hjelp !
  Da vokser du visst ytterligere noen tommer…

  Nok et par gode poenger. Men vi er av feil kjønn. Godt voksen er vi også. :-)

 6. Og jo mer ekstrem “disse berømte bloggerne” er jo mer oppmerksomhet får de av media bl.a. Jeg var også innom og titta på noen av prisvinnerne 😯 Ja, ja sier også jeg – dette er ikke myntet på vanlige oppegående mennesker tydeligvis.
  Det meste er intetsigende pjatt og har utrolig lite med virkeligheten å gjøre, men det er kanskje det folket vil ha – overfladisk visvas hvor den ene prøver å overgå den andre med pjatt.
  Man burde jo kanskje forventet litt mer av en slik pris…

  Amen! Joda, de der prisvinnerne ser rimelig ekstreme ut. Det er ikke noe for oss vanlige, oppgående hverdagshelter, akkurat. :-)

 7. Føyer meg på “fy-lista” og fortsetter og surre med mitt i bloggskyggenes dal :) Best der :)

  Men vi kan trøste oss med at det er blogger av vår type som står for kvaliteten. Garantert. :-)

 8. Kanskje enda verre er det at både reklame- og lisensfinansierte fjernsynskanaler ser ut til å ha lagt seg på samme nivå. Tenåringssex og klining i mørket! Hva fanden er det som er så interessant med det?
  Det var kanskje en gang i vår ungdom interessant å delta i det, men det har aldri vært noe å se på eller å lese om. Klin i vei, men plag ikke oss lisensbetalere med dritten, sier vi!

  Vi er så enig, så enig. Skikkelig lavmål. Men det sier vel også her noe om hva folk vil ha. Akk og akk. :-(

 9. Jeg ser av kommentarene at “vi” og “oss” brukes mye om lesergruppen til disse bloggene. Som om våre valg har noen mulighet til å styre det disse bloggerne i samspill med media får hauset opp i sin gjensidige sodomi ? No way.

  Min eneste trøst er at det disse skriver er så fantastisk uinteressant, men ikke verre enn at dette innlegget ditt har inspirert også meg til å vrenge ut av meg litt galle.

  Skikkelig søppelblogging, ja. Det vi skriver er høykvalitet og cutting edge i forhold. :-)

 10. Pingback: sjalle: blog awards og det unge, fremadskrevende kvinnekjønn | sjalles galle

 11. Pingback: Tester igjen… | Rottereiret

 12. My hat is off to your asttue command over this topic-bravo!

Leave a Reply