Dag Eigil: Distre, vi?

Vi vet at vi vil ta illusjonene fra ganske mange der ute nå, men faktum er at selv lektorer og “venner av ordet”, filologer som overtegnede herremann, av og til kan være rimelig distre.  Utrolig nok, men slik er det.  Som forleden tirsdag, for eksempel.  Vi var som vanlig på jobb her ved Lærdommens høyb0rg ute ved fjorden, og hadde gjennomført opptil flere av våre pedagogiske høytidsstunder.  Etter å ha bukket og tatt imot applausen, gikk vi ned til arbeidsrommet.  Der nede fikk vi beskjed om at det kom til å bli diverse timeplanendringer og vikartimer i neste uke, så vi skrev ut en timeplan for uke 7, og begynte å skrive inn forandringene for hånd.  Skal vi se, vikartimer mandag, kursundervisning onsdag og torsdag, klasse utplassert tirsdag og onsdag, gi beskjed i forkant til den og den, hmm.  Her var det sannelig mye å tenke på.  Og dermed glemte vi fullstendig timen vi skulle hatt i fagskolen.

Vi dro hjem, og tenkte ikke mer på saken før om aftenen, da vi kastet et blikk på inneværende ukes timeplan.  Akk ja, sånn kan det gå.  Vi er nok en smule distre. Kan det være alderen?  På den annen ble vi nok ikke direkte savnet,  siden det ikke var noen som kom og hentet oss eller ga beskjed.  Elevene var nok bare glade til.  Akk ja.  Vi erindrer en historie om en lærer som var ansatt her på huset for noen år siden, som visstnok en gang presterte å si følgende til en klasse ved timens begynnelse: “I dag hadde æ tenkt at vi skulle gjør’ tre ting.  Men det ene, ja, det har æ glømt.  Og det andre, det har æ faktisk au glømt.  Å det tredje, det va å gå hjem!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

2 comments


  1. Dette må jeg knatte ned før jeg glemmer det, for akkurat det der er en liten stressfaktor. Rettere sagt, var en stressfaktor. For min egen del så er jeg adskillig mindre distré i dag enn i min tidlige manndom. Det var en plage, jeg kunne glemme hva det skulle være, men så en dag kom jeg over en bok om husketeknikker og leste den. Siden har alt gått så meget bedre, men hva som stod i boken, hva den het eller hvem som forfattet den… nei det er borte vekk :)

    Hehehe…vi kjenner oss godt igjen i det der med glemmingen. Vi kan tenke på noe som må gjøres, veeeldig viktig, for å så glemme det glatt rett etterpå. Har en teori om at vi har brukt så mye energi på å tenke på saken, at hjernen betrakter det som gjort…. 😀

  2. Det der kjenner jeg igjen ja, når det blir for mye å tenke på blir noe glemt, jeg Satt og leste ett stykke i en bok og glemte hva jeg leste, he he måtte lese allt omigjen..
    :)
    Ønsker deg og dine en riktig god natt. :)

    Hehehe…ja, det er fort å glemme. Men de fleste gangene ender det godt likevel. God natt… :-)

Leave a Reply