Ski? Nei takk! (repost)

Vi muligens nevnt det før, men en god ting kan jo ikke nevnes for ofte: Vi simpelthen hater å gå på ski. Vi avskyr snø, ski og vintersport i bortimot enhver avskygning. Fra den tidligste barndom av har vi næret den største misbiliggelse til det meste som har med vinteren å gjøre, og tanker om barndommens påtvungne skoleskidager er fortsatt egnet til å gi oss hjertebank, kaldsvette og syreoverskudd. Vintersport er etter vårt syn skadelig, ikke minst mentalt. Vintersport framstår for oss som totalt ulystbetont, og frister omtrent like mye som å få utført en kombinert snorke- og hemorroideoperasjon, uten bedøvelse, utført utelukkende via rectum. Komplett med ringmuskeljustering.

Det må minst være 30 år siden siste gang vi gikk på ski. Og selv da, i ung, voksen alder, var det ikke uten et element av tvang, som en del av vår pedagogutdanning. Mange år siden sist, den gangen også. Traumatisk. Virkelig ille. Blodsmak i munnen, fiskebensgang oppover uendelige bakker på bakglatte ski, knall og fall på rumpestumpen så vel som god, gammeldags tryning i hardpakket skaresnø. Snøhuleovernatting etter ”grav deg ned i tide”-prinsippet. Gangsperr, skrubbsår og blåveis. Halsinfeksjon, forkjølelse og feber. Latter fra ski- og vintersportsentusiastene. Vi husker det godt den dag i dag. Fy flate, så totalt motbydelig og nedverdigende. Ski og skiutstyr ble senere kastet, og vi har aldri savnet det. Aldri mer! Ikke så mye som en skistav, enn si en skitupp, vil noensinne bli akseptert innenfor vårt hjems vegger. Visse fordeler er det da med å bli voksen og etterhånden velmodnet, og kunne bestemme selv!

30 år siden, og det føles greit. Veldig greit. Kanskje vi markerer jubileet med et godt glass XO til helgen.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

7 comments


 1. Jøss, mine ski er “helt nye” de, så de skal ikke kastes. Kjøpte de jo i 1981 og de er nesten ikke brukt. Rottefella-binding er det til og med, er ikke det nyeste type binding da? 😉

  ” – Kan ski snakke?
  – Hvorfor det?
  – Det står et par ski og staver nede i kjelleren.”

  Ha en fin skifir dag da :)

 2. Jeg har kjøpt meg heeeelt nye ski :-) De står og varmer seg i garasjen. Og der blir de nok stående en stund.. hehe.
  Å gå på ski er veldig hyggelig når solen skinner, glien er fremover og sjokoladen pakket i sekken. Trenger ikke gå langt heller :-)

 3. Som nordmenn flest er jeg født med ski på beina, – og kjøpte meg derfor bil så fort jeg ble gammel nok .. 😉

 4. Yeah- jeg har wloggen åpen nå, ser at mange innlegg ligger i kladd fra tidligere tider, men har kanskje noe nytt på tapetet, ja. Fint med pause, men kanskje, kanskje…
  Kanskje på tide ..igjen!
  😉

  Ja, vi skjønner at det kan være bra med en liten bloggepause. Men nå skal vi se hva du har lagt ut… :-)

 5. Huuhei – min kommentar ovenfor skulle vært på innlegget før dette! Øh? *utrent*

  Hehehe…slikt skjer. Men det er likevel hyggelig at du er frampå igjen… :-)

 6. Endelig.
  Endelig. jeg lånte vekk bortoverskia mine for 16 år siden, og har ikke fått dem igjen enda…..
  :-) *GLISE*

  HVOR er BT?

  Hehehe…ikke noe direkte savn, med andre ord. :-)

  BT lurer vi også på hvor er blitt av…akk ja. :-)

 7. avatar Kitty Pia

  Jeg og hater ski.Selve produktet.
  Skigåing.
  .. Så her finner du forståelse. (Det er jo litt bra, hva 😉 )
  ..Transporten av de utstikkende skiene og stavene, gjerne på bussen opp til Marka..
  Svette ullklær (for jeg maktet å mase og kave sånn under piskingen om at “er ikke dette moro/herlig/flott dere??” Subsidiært; du må ikke daffe sånn.. vi kommer jo aaaaldri fram! )
  Jeg pælma ski og staver etter Sjølen (bokstavelige talt – han var en smule satt ut) for omtrent 30 år siden (+/-) og etter det har jeg skulket unna alt som har med ski å gjøre. Helt uten blygsel i det helt tatt.
  Herrliiig!! Er ikke DET flott, dere 😉

  Kitty.

Leave a Reply