Dag Eigil: En moden og grånende herre fikser på fasaden

Joda, vi vet det.  Vi er fullt klar over tingenes tilstand.  Vi er særdeles middelaldrende, og takler sannsynligvis den mannlige overgangalder på mer eller mindre heltemodig vis.  Den første duggfriskheten har fordampet for særdeles lenge siden, og ferskenhud er det dårlig med.  Vi er gårsdagens nyheter, en grånende løve, og vi vet ikke helt om vi liker det.  Vår hustru – velsigne henne – har endog tidesvis påstått at vi likner mer på en skinnfell enn på en løve.  Akk ja.  Kontrasten mellom hvordan vi føler oss og det vi ser i speilet blir plagsomt stor.  Det er med andre ord til for å pusse litt på fasaden.  En annen grånende løve, statsminister Stoltenberg, uttalte for en tid siden at det var “under hans verdighet å farge håret”.  Han om det.  Vi for vår del setter i gang, tilskyndet av vår hustrus – velsigne henne – oppmuntringer.  Og vi har så menn ikke tenkt å begrense oss til å farge håret.  Nei, her tar vi den helt ut, og farger barten i tillegg.

Hår 1

Som vanlig ved disse seansene har vi selvfølgelig beskyttet legemet for øvrig ved å iføre oss en gammel t-skjorte.  Her et studium i profil…

Hår 2

…og en face.  Hjelper ikke dette på skønnheten, så vet nå ikke vi!  Det må jo være den reneste foryngelseskuren.  Skal man føle  seg enda yngre, så får man vurdere å barbere av seg rævskjegget.  Men det blir kanskje litt vanskelig å få til ved egen hjelp, og det er vel heller tvilsomt hvorvidt vår hustru – velsigne henne – vil si seg villig til bistå.

Hår 3

Om det hjalp?  Vel, det beror jo på øyet som ser, eller som de engelsktalende sie, ” It is all in the eyes of the beholder”.  Selv er vi faktisk rimelig fornøyd.  Bare en kjapp barbering nå, så er kan man atter en gang se omverdenen i øynene.  Ja, vi snakker her selvsagt om barbering av haken…. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , , ,

11 comments


 1. Svir det ikke å farge barten?

  Joda, så avgjort. Og dessuten lukter fargestoffguffet vondt. Men selv vi herrer må lide for skjønnheten.. :-)

 2. Du jukser 😉 Daggis da…..

  Det der blygrå ragget ble for tungt å bære! Og hva gjør man vel ikke for å tekkes den skjønne? :-)

 3. javisst ble du fin, men er du ikke fin på før-bildene også, da? Skjønner ikke noe annet….

  Man burde avgjort tenkt på dette med før-bildet. Vi så ikke helt bra ut. Så ble det først en tur til frisøren, og deretter en runde med hjemmerfarging. Fruen skryter! :-)

 4. okey, da.. siden du insisterer!

  men neste gang kan du vel vise “før”-bilde? Værsåsnill??

  Man burde så avgjort ha tatt et før-bilde, ja. Hmmm. Ille at man kunne glemme dette. Kan det være alderen? Ha en ellers fin helg… :-)

 5. Det er lov å jukse med enkle metoder når resultatet blir så oppkvikkende! :-)

  Ja, du sier noe! Utrolig hva det gjør med litt kulør, for å si det slik. :-)

 6. avatar sårbar

  Det viktigste er at du selv blir fornøyd og den velsignede selvfølgelig.
  Syns du er MODIG! :)

  Her er vi begge fornøyde, vet du. Og da er jo alt som det skal. Ellers takk for hyggelig kommentar. God helg… :-)

 7. ÅduÅDuuu !! Ein frekk liten guttepjokk kom til synes !! 😀

  Ja, ikke sant…? Skikkelig effektivt, dette her. Ikke så dyrt heller, dersom man gjør det selv. Løp og kjøp..? :-)

 8. Dette var vellykket. Men hva sier elevene? Regner med at de blir fornøyd med ditt nye og ungdommelige utseende.

  Da vår klasseforstander på Berg skole i Trodndheim fikk seg et nytt sett med tenner, ble det noen innkjøringsproblemer med uryddig diksjon og diskrete slafselyder. Dette inspirerte klassens mest fremmelige til å gå fram til kateteret, rekke hånden høytidelig fram: Grattulere med nye teinner, lærer.

  Det hører med til historien at nevnte elev nå er en av distriktets mest respekterte industribyggere.

  Herlig historie! Det er ikke alt man bør gratulere med, for å si de sånn.

  Ellers går det nok helt greit å møte disiplene igjen på mandag, selv med farge. De ser det vel knapt. Ha en fin helg… :-)

 9. Åsså såå fin atte!! 😉

  Ahhh! Slikt hjelper på humøret. Vi angrer imidlertid på at vi ikke tok et par “før”-bilder.. :-)

 10. Du får, når tiden nærmer seg for reoppussing, ta før og etter bilder;)

Leave a Reply