Dag Eigil: Januarstemning på Obstfelders plass

 Stemning fra Obstfelders plass.

Hverdagen er heldigvis forlengst i gang.  Jule- og nyttårsfeiringen fortoner seg allerede som fjerne fleskeminner, og på tross av at det ikke er mer enn tre uker siden nyttår, avtar fettglansen raskt.  Årstidens vinterlige attributter av typen snø later til å ha forsvunnet sammen med fyrverkeriet og nyttårsbakrusen, og vi er tilbake til deg vanlige værlaget her på den sørvestlandske regnkysten.  I alle fall nesten.  For det kan være sabla glatt.  Vi forlot vår arbeidspult ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden  en vanlig ettermiddag, og begynte på vår spasertur som vi trodde skulle føre hjem til residensen. Vi vet ikke hvor mange ganger vi hold på å gå på så vel rauå som andre steder på glattå på vår vei ned mot sentrum, men vi kan garantere at de ikke var rent få.  Og vi faller tungt! 

Til slutt nærmer vi oss bussholdeplassen.  Ikke planer om vi kommer til å spasere hjem, selv om det er en stund til bussen kommer.  Så vi setter oss på en benk og skuer ut over Sigbjørn Obstfelders plass.  Her er så grått.  Her er så glatt.  Her er så underligt.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

1 comment


  1. Ikke noe snø, jo.. :O)
    ?

    Vi er nok tilbake i det tradisjonelle værmønsteret hva gjelder vinteren her på den sørvestlandske regnkysten. Plussgrader og regn, eller rundt frysepunktet med glatte veier… :-)

Leave a Reply