Dag Eigil: Varm høne

Som enkelte av våre få lesere muligens har fått med seg, har vi en fortid som bergensstudent og hybelboer på Fantoft. Så herved bringer vi en erindring fra de lykkelige studentdager den gang da, på det glade 80-tallet. 

Vi står i lang kø foran delikatessedisken på Superland ved Fantoft Studentby.  Greit å gjøre det enkelt i matveien for en travel student. Enkelt og dyrt, men skitt la gå.  Litt luksus må man da kunne unne seg på en dag med lutter uspiseligheter på Studentsenterets ”sydresal”.  Foran oss står en studentkompis.  Køen beveger seg langsomt framover.  Kompisens tur til å bli ekspedert. Jentene bak disken svinser fram og tilbake, travelt opptatt.   Så smeller han til, på ekta stavangersk, høyt og tydelig: ”HAR DU EI VARME HØNA?” 

Jenta bak disken ble brått blussende rød.  Allmenn latter og munterhet, høylydt sådan, bak disken og i køen.  Kompisen siktet selvsagt til grillkyllingene.  Ja, noe annet ville jo vært utenkelig. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

6 comments


 1. Hehehe festlig! :)
  Like festlig som å stå på siden av søsteren min på en cafe i København, når hun høyt og tydelig spør om hun kan få bolle 😉

 2. Hehehe. Har også vært kunde på Superland. Da jeg handler greier der var de gule bæreposene prydet med en grillet kylling, eller var det en høne. Jeg vet ikke. Men lekkert var det. Posene var relativt store og ved et en løssluppen anledning husker jeg en studentkollega som hadde klart å låse seg ute fra hybelen, i nuke, men han visste råd. Han fant en slik pose liggende i korridoren og reiv av ett hull i hvert hjørne i bunnen og stakk beina nedi. Hankene ble perfekte skulderstropper. En tight fit. Så gikk han et par etasjer opp og banket på hos meg for å få hjelp. Rare tanker fløy gjennom hodet de første par sekundene.

 3. Og når vi først er inne på det kulinariske og animalske: ei varme høna er å foretrekke framfor ei kalde mus! Hvis det ikke er snakk om ei sjokolademus da…

 4. @Sjalle – denne posebekledde utelåserstudenten roper etter en tegning! :-)

 5. @solveig47

  Den gjør det. Kanskje til freddan eller deromkring :)

 6. He he he, Artig med slike som får opp humør og smil rundt om.
  😀
  En god Helg til deg og dine… :)

Leave a Reply