Dag Eigil: Januarmorgen. En buss-stemning.

Januarmorgen og kjipt vestlandsdrittvær, og overtegnede hverdagshelt skal på jobb. Bussen stanser ved Godalsblokkene. En dansktalende dame i følge med en mann og ett stykk barn stiger på.  Danskedamen innleder det som tydeligvis er en komplisert samtale om billetter, takster og reisestrekninger med den polske sjåføren, som ikke forstår det dugg.  Hun slår over på engelsk.  Problemstillingene diskuteres inngående, med fakter og geberder, dog med sørgelig langsom progresjon.  Om noen progresjon i det hele tatt.  Latter. Fnising.  Bussen står, og tiden går.  Damen har tydeligvis god tid. Det har ikke vi.  Vi skal rekke neste buss i sentrum. Etter mye parlamentering setter hun seg endelig.  De går av allerede ved Varden kirke. Bussen somler seg til slutt til sentrum, og turen gjennom Byparken venter.  I parken er det klunk-is med overvann.  Ille.  Vi når neste buss med et nødskrik.   Men vi holder stilen.  Vi dannede hverdagshelter gjør gjerne det.  På veien ned til skolen er det også glatt.  Møkkamorgen.  Akk ja.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , , ,

6 comments


 1. Brådder burde kle en danned hverdagshelt ;-)Dessuten så bør det vel stilles krav til at en buss-sjåfør kan føre en samtale på norsk?

  Brodder skal vi nok fikse, i alle fall neste gang kulden setter inn. Nå regner det skikkelig her, hvilket egentlig er typisk for værlaget her på den sørvestlandske regnkysten. De polske bussjåførene har visst hatt et norskkurs, men det er ikke så mye norsk de kan likevel. Dessverre. :-)

 2. Det bør stilles krav til medpassasjerer om at de ikke forsinker sjåfør og bussrute med parlamentering og tematikk som skal rettes til buss-sentralens service-kontor!

  Du kan nok ha et poeng der, men folk har spørsmål der og da. Men ja, det irriterer. Spesielt når bussen blir forsinket. :-)

 3. Har forståelse for den polske sjåføren som ikke forsto dansk, noe selv vi lenger nord her sliter med.
  Men ingen unnskyldning om han ikke forstår norsk, det er vel minstekravet?
  Jaja, det viktigste er at du ikke mistet stilen, da 😉

  Bussjåførene burde absolutt vært bedre i norsk, i alle fall en del av dem. Men det kommer vel. Ellers mistet vi selvsagt ingenlunde stilen. Vei, vet dere hva! Går ikke an, det. I stedet benyttet vi vår inspirasjon til å skrive et mobilinnlegg. Gjett om hva? :-)

 4. Hvor ble det av kropps- og fingerspråket?

  Hehehe…det ble en del av det også, uten at det hjalp synderlig mye… :-)

 5. Det er hverdagen det Dag Egil ;)))

  Helt klart. Men det tar tid å venne seg til hverdagens prosaiske fortredeligheter etter en fin og lang juleferie. :-)

 6. ja det var dette med språket da.
  Det gjelder jo å forstå hverandre, ellers kan det avstedkomme mye rart.
  Ett riktig godt nytt år til deg og dine. :)

Leave a Reply