Dag Eigil: Nyttår nå igjen

Nyttårsaften nå igjen. Egentlig helt utrolig.  De nye årene kommer oftere og oftere.  Det er ikke lenge siden siste gang vi ønsket hverandre godt nyttår, og følte det var en bråte med 2010-dager å ta av, og nå er det sannelig nyttårsaften igjen.  Hvor ble 2010 i grunnen av? Hva har vi brukt dette året til, både for egen og andres del? Har vi vært til glede og støtte for våre medmennesker, og ikke minst for våre viktigste nærmeste? Har vi gjort noe vi angrer på, har vi mange gode minner? Jada, helt sikkert.  Tilværelsen byr som kjent både på motbakker, svinger og bratte nedoverbakker, selv om vi foretrekker solskinn, medvind og strake veien aldri så mye.  Med andre ord, et år på det jevne.  Stort sett et godt år.  For oss har året brakt mange gode opplevelser, og slikt blir det minner av. Ikke minst reiseminner. Amsterdam, Venezia, diverse steder i Vietnam, Laos og Thailand, Roma, Göteborg. Slett ikke verst. Ellers har året, spesielt innspurten, jobbmessig sett vært travelt.  Kanskje for travelt til tider, men slik er det nå en gang med så vel livet som arbeidslivet.

Nyttårsforsetter? Tja. Ikke så mange. Slike forsetter viser seg vanligvis å ha lite for seg, selv om vi ikke ser vekk fra verdien av at nyttårsforsetteri kan ha en viss mentalhygienisk effekt.  Vektreduksjon, selvfølgelig.  Bli et hyggeligere og bedre menneske.  Nå er vi jo selvsagt rimelig hyggelig og omgjengelig sånn i utgangspunktet, men som vi gjerne sier her i Siddisbyen, alligavel.  Blogge litt mer, skrive litt mer, eller kanskje mindre?  Gå igjennom våre samlede skriverier, skille kanelen fra skitten, strukturere  og samle?  Det er jo en tanke vi leker med. 

Uansett, noe går mot slutten.  Ved midnatt er det ubønnhørlig slutt på 2010.  Og selv om det fra et kosmisk perspektiv er snakk om et jorddøgn som går over i et annet, er det nå ikke lenger mulig å utsette noe til senere i 2010.  Det vi før tenkte vi kunne utsette til en gang senere på året, må vi nå utsette til 2011, for alt det er verdt.  Et år er gått, foran oss ligger håp og forventninger til det året som kommer.  Farvel, 2010.  Velkommen, 2011.  Vi håper vi kan gi vårt bidrag til å fylle det med noe positivt.  Godt nytt år!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

12 comments


 1. Når jeg ser tilbake på 2010 så angrer jeg ikke på noe som helst. Året har vært et vendepunkt i veldig positiv betydning – og 2011 ser enda mer oppløftende ut :)
  God Nyttår til deg og dine, Dag Eigil :)

  Takk for veldig hyggelig nyttårshilsen, og takk i like måte! Vi har jo forstått at 2010 for ditt vedkommende har vært en skikkelig opptur. Måtte det bare fortsette i 2011. Alle gode ønsker… :-)

 2. De beste ønskener for det nye året 2011 til deg og dine.
  Ett riktig godt nyttår. :)

  Tusen takk, og et riktig godt nytt år til deg og dine også! :-)

 3. Sender deg de beste ønsker om et riktig godt nyttår! :-)

  Tusen takk for det, og takk i like måte. Måtte det nye året bringe mye positivt med seg for deg og dine. :-)

 4. En fin oppsummering av året som gikk.
  Godt nytt år til deg, kjære! :-)

  Tusen takk for det. Suss og nuss… 😀

 5. Oppsummeringen i Naustet er også positiv, og setter vel en prognose på 2011 som ikke er mindre positiv, selv om jeg i utgangspunktet er realistisk med bena godt plantet på jorda :-)
  Godt nytt år til deg og dine også :-)

  Selvsagt skal man være realistisk, ikke minst ved starten av et nytt år. Men håp og forventninger skal en kunne unne seg. Alle ønsker om et godt nytt år til deg og dine også. :-)

 6. GODT NYTT ÅR til både dem og frua 😀

  Takk det samme til deg. Håper det står etter måten rimelig greit til med deg, og at du har fått oppleve framgang i løpet av det året som har gått. :-)

 7. Godt nytt år til dere begge Dag Eigil. Må det bli et innholdsrikt år med mye å glede seg over :-)

 8. avatar MT

  Dag Eigil,takk for latter og ettertanke her inne med deg i året som vi har lagt bak oss.Ser fram til nye lesestunder :)

  Vil få ynskje deg eit godt nytt år.
  Marieklem

 9. Jodå, åren går i allt snabbare fart. En tröst just nu är dock att ett temperatursänkande lågtryck är på väg från er i Norge hit till bland annat Stockholm. Vi tackar och bockar! Alla dessa minusgrader gör ingen glad. Inte mig i alla fall. Men nu blir det bättre!Gott nytt år i Oljebyen!

 10. Godt nytt år!!!

 11. avatar Abi

  Jeg ville bare innom for å ønske deg et veldig godt nytt år :) Håper du har hatt en fin feiring og jeg sender en klem om det er greit :)

  Hei og hopp, veldig hyggelig at du stikker innom. Det minner oss om at vi heller ikke må glemme våre gamle bloggvenner. Skal gjøre noe med det i det nye året. Ellers har vi hatt en fin og rolig feiring, og en grei oppstart på jobben. Alle mulige gode ønsker for det nye året! *Klem tilbake*… 😀

 12. Du har hatt et begivenhetsrikt år, Dag Eigili! Og det er sånn med opplevelsesfylte år – de raser av gårde! 😀 Misunner deg alle turene, jeg liker å reise, så det skulle jeg fått gjort mer av.
  Godt nyttår til deg og din velsignede :)

  Joda, et begivenhetsrikt år har vi hatt. For det meste positive begivenheter. De småkjipe sådanne glemmer vi. Reising er sunt for så vel kropp som sjel! Alle ønsker om et vidunerlig nytt år! :-)

Leave a Reply