Dag Eigil: Kjip og knipen julehelg dette året?

Vi vet jo ikke helt, men det kan jo tenkes at det er noen der ute som føler at årets jule- og nyttårshelg er rimelig kjip, knipen og arbeidsgivervennlig, alle fall sånn rent kalendarisk sett.  Jul- og nyttårsaften på fredag.  Et par vanlige helger, ingen ekstra fridager.  Unntatt for oss pedagoger, da.  Men slapp av, neste år blir det faktisk like kjipt, eller enda verre.  Jul- og nyttårsaften på lørdag.  Ikke bra. Bare tell etter.  Ha en ellers givende og arbeidskrevende romjul. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

7 comments


 1. Det er heldigvis ikke slik hvert år :)

  Jeg bruker noen oppsparte feriedager i romjula jeg. Det kan trenges det, for det var ganske hektisk før jul :)

  Det er nok mange som takler den korte julehelgen på den måten. Selv har vi lærerferie, så for oss er det jo greit sånn sett. Ha en fin nyttårsfeiring! :-)

 2. Det er under slike forhold det gjelder å være ansatt på rett sted.

  Lærer om sommeren og bjørn om vinteren – er det ikke det man pleier å si?

  Kanskje noe sånt. Og uten rettebunker! :-)

 3. Ahh, det er da det er greit å være student… 😉

  Ahhh, vi erindrer. Joda, studietiden var grei sånn. Heldigvis har vi lærerferie, så for oss har romjulen vært fin og avslappende. Godt nyttår. 😀

 4. Du verden! Heldige jeg som er lærer! Hahaha. Men akkurat i år er det litt verre enn ellers, for jeg skal ha eksamen den 6.jan! Dermed ser stua mer ut som en lesesal enn julehus i år.
  Pluss bunken min med nynorsktentamener som jeg snart er gjennom. Det er nytt for i år.
  Ønsker deg og dine fortsatt en fin romjul!

  Ja, det er enda et par små fordeler med yrket. Men de der rettebunkene er fæle, og det blir verre og verre etter som årene går. Det må være det verste med hele jobben. Ellers lykke til med eksamen, og godt nyttår! :-)

 5. Heia Dag Eigil

  Er det da vi skal synes at det er er greit likevel å være blitt uførepensjonist ? 😉 Da er alle slike tanker om når man skal på jobb igjen borte ….

  Det er vel så, men på mange måter er det vel greit å ha en jobb å gå til. På den måten blir ikke alle dagene like. Men vi skulle gjerne vært rettebunkene foruten. Godt nyttår. :-)

 6. Jeg liker mandager og har faktisk aldri hatt noe imot slike kalendariske rip-offs. Det kan være fordi jeg har kraftige aversjoner mot kirkelige påbud om stengt og låst og nekta og forbudt osv :)

  Joda, vi ser det der punktet. Og vi setter heller ikke så stor pris på for mange “stengte dager”. Vi har jo hatt en fin romjul, men vår hustru – velsigne henne – har vært på jobb tre dager i romjulen. Ingen feriedager til gode. Men snart er det hverdag og hverdagsrutiner igjen. Godt nyttår, forresten. :-)

 7. Men litt etter litt så blir det julaften – og dermed nødvendigvis også nyttårsaften på en mandag. Og da snakker vi! 😉

  Kjipt i år, og rimelig kjipt også neste år. Men så blir det bedre igjen. Ha uansett et fin nyttårsfeiring, og et herlig nytt år. :-)

Leave a Reply