Gjesteskribent Martin Langåker: Vi beklager!

Vi har med dette gleden av å presentere et gjesteinnlegg her på vår smule bloggside, for anledningen skrevet av en av de disipler som må ukentlig faktisk  må utholde å ha overtegnede rølpeskribent som lærer.  Hvilket selvsagt er en bragd i seg selv.  Vi vet ikke hva dere der ute mener, men vi synes faktisk at dette er ganske bra.

Ja, vi vet det! Det er vi unge som er de svake skapninger, det er vi som ikke er i stand til å ta til og med de enkleste valg på egenhånd. Gruppepresset tvinger oss inn på veier vi ALDRI hadde klart å rote oss inn på egenhånd. Hadde vi bare stått imot gruppepresset hadde alle problemer vært løst, og den eldre garde kunne nok en gang marsjert trygt i gatene som forbinder de tusen hjem.

Vi drikker, vi slåss, feier over alle, venner og ukjente og lager bråk i gatene. Bare problemer, og hva er årsaken? Jo, gruppepress. ”Norsk ungdom, vær standhaftige og ta egne valg, gå imot strømmen og velg selv!” Det er beskjeden fra våre kjære og vel respekterte politikere som fremstår som noen prakteksemplarer. Fine forbilder for hvordan vi skal leve livene våre, all ære til dem!

For det er jo vi unge, på grunn av vår ubesluttsomhet, som drar vårt langstrakte land ned i søla. Jeg ser på meg selv som en god løgner, men dette er den dårligste jeg har hørt! Hvert fjerde år er det stortingsvalg, og når vi velger en ny statsminister tror vi alt kommer til å ordne seg. Samme leksa hver gang, skuffelsen blir like stor etter et par måneder. Løftet om at landet nok en gang skal flyte av melk og honning, vel jeg kan i hvert fall ikke se den. Og jeg som er så glad i honning…

Gruppepresset dreper biene og forgifter gresset. Politikerne har ikke mulighet, eller guts vil jeg påstå, til å ta valg uten å gå innom alle utenlandske statsoverhoder, organisasjoner, departementer og så videre. Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet er de som kaller seg regjeringen, i virkeligheten er de kun ydmyke tjenere for EØS, USA og diverse terrorgrupper som Taliban og Al Qaida.

Det er ikke vår godeste Trond Giske, som forresten har laget en ganske så interessant blogg, som styrer næringen og handelen innabords. Trond er kun en overbetalt budsender som har fått jobben gjort for seg gjennom EØS-avtalen. Hva med forsvarsminister Grete Faremo? Vel, nok en budsender fra Barack Obama og NATO som igjen kjenner på gruppepresset fra Al Qaida og Taliban.

Alle vil selvsagt hjelpe de nødlidende, men som et gammelt ordtak sier: ”Fei først foran din egen dør”. Ingen dum ide, men atter en gang gir våre standhaftige og vel respekterte landsledere etter for presset. Vi kan da ikke risikere å komme i dårlig lys i mediene og bli stemplet som en gjeng griske sunnmøringer fordi vi velger å rydde opp i den dritten som landet er full av. Selvsagt er det viktig med et bra image, og da må vi gjøre som alle de andre: vise fingeren til våre egne og gjøre som USA vil at vi skal gjøre, gi bort alle de hardt opparbeidde skattepengene våre til Asia og Afrika.

Ungdom, jeg håper vi alle har lært noe av dette. Ikke la de tusen hjem lide på grunn av at vi gir etter for sexpress og gruppepress! Norge ville jo tross alt vært et mønsterland hvis ikke vi hadde køddet det til. Jens: som representant for norsk ungdom vil jeg beklage. Vi som har dratt landet ned i søla skal løfte det opp igjen og børste av det!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

5 comments


 1. Friheten til å velge skulle vært en selvfølge, også for stakkars barn og unge. F.eks. friheten til selv å velge sine lærere .. 😉

  Skrekk og gru. Det får dog være måte på valgfrihet… :-)

 2. Å nei 😯 en ny blogger er født 😆
  Skikkelig dritbra! Selv om han har den læreren… 😉

  Han er flink, ja. Oppfordring om å starte egen blogg har han også fått… :-)

 3. Jøss, åssen lærte du å skrive sånn med den læreren?? 😉

  Det er vel gjerne slik de sier, at man lærer gjennom motgang! :-)

 4. Så flink en disippel!! Kan det ha noe med læreren å gjøre? 😀 Fin helg til dere :)

  Hmmm. Nå er det jo tale om en flink fyr. Men vi kan da i det minste håpe at vi har vært til en viss inspirasjon. :-)

 5. Hør, hør! Hvis den oppvoksende slekt har såpass innsikt i maktens konglomerater, – ja da er det faktisk håp! 😉

  Slett ikke så verst den der, nei. Faktisk rimelig bra. :-)

Leave a Reply