Dag Eigil: Fordeler med alt!

Er det noe en jojo-slanker bør være, så er det optimist.  Så også med undertegnede, fysisk sett drøye herremann.  Og det er mye å glede seg over.  Vekten går gradvis nedover, dog ikke med det tempo vi gjerne skulle ha sett at den gjorde, men alligavel.  Og selv om den der sperreballongen vi holder oss med rundt midjepartiet fortsatt er mer eller mindre hjertelig til stede, så oppdager vi likevel til vår store glede at klærne i klesskapet ad mystisk vei er i ferd med å utvide seg, slik at de atter en gang nærmer seg det stadiet der de er i stand til å akkomodere vårt middelaldrende og alderstilleggstyngede legeme.  Et sant under, og vi er ikke spesielt sulten, en gang.  Så jo da, det er mye å glede seg over, selv i en mager juletid.  Og det er mer! 

I aften skal nemlig årets julebord gå av stabelen.  Vi skjærer selvsagt elegant klar av dette ete- og drikkegildet, selv om det er den der ene gangen i året aldri så mye.  Vi kjøper nemlig ikke helt det der.  Hele desember er jo gjerne en mer eller mindre sammenhengende utskeielse hva angår inntak av usunne kalorier, faste så vel som flytende.  Så vi sier like godt nei til alt som smaker av julekoselige ete- og drikkekalaser, med julaften som eneste mulige unntak.  Så også i aften.  Og mens vi sitter etter måten sunn og fin hjemme, kan vi sende noen tanker til kollegene som stapper og heller store mengder usunne vederstyggeligheter inn i ansiktene sine, og ”velter seg i syndens pøl”.  Selv kan vi glede oss over å våkne pent og pyntelig opp lørdag formiddag, og klappe og kysse vår hustru – velsigne henne – vennlig på egnede steder.  Deretter kan badevekten bestiges med et smil, og med den beste samvittighet.  Og mandagen ser vi lyst i møte.  Det er fordeler med alt, det gjelder bare å se dem.  Ha en fortsatt fin og sunn førjulsdag! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

11 comments


 1. Badevekt, hva er det? 😉

 2. trist å sitte hjemme hele desember pga en badevekt.. :(

 3. Fornøyelig innlegg, DE 😀

  Selv gikk jeg glipp av årest julebord, fordi det kolliderte med Bergenstur – og da var jo prioriteringen veldig enkel 😉 Og i kveld går jeg på nattevakt der hvor vår oppdragsgiver har julebord, med 550 gjester. Det kan jo bli en blandet fornøyelse å holde styr på da 😆
  Men, jeg er ved godt mot 😀

  Du får ha en riktig fin helg, og lykke til med utvidelsen av klærne i skapet 😀

 4. avatar Etienne

  Vil bare si Beklager at jeg brukte så mye tid på å besvare tull rundt person her på denne websiden, Dag Eigil!

  – Ikke noe rart i at Trude, som jeg hadde det meget godt i lag med for lang tid tilbake, ble relativt sint pga.. at jeg selv ikke greide å følge rådene om å ignorere rykter av stygg karakter her over tid….

  Btw.. – Å bli gitt en def.. på hvilken fantasier en skulle virket absurd og hvis en skulle vært en helt annen person enn den er i the real, så fæl som det virker som en har vært uthengt som her.. virka på meg som en ganske så langvarig mobbekampanje Dag Eigil, tror du ikke da i det minste, logisk sett, fagpersoner på Askviknes som kjenner en godt og ens historikk.. hadde merka noe..!?

  Btw.. når folk på et sosialt virtuelt sted som Vg.. nærmest def.. en som gal, så lurer Askviknes sin psykolog hvorfor en står på venteliste for psykolog… Ergo den vurderer en som ganske så frisk..! Nå kjenner folk en i the real som ganske vanlig da! :)

  Anyway. Når en opplever noe som ligner hat, så blir det ikke særlig hyggelige kommentarer gitt tilbake muligens.. ang.. definisjon mot person, så er det kommet en del tilbake, skal jeg innrømme..

  I ganske så lang virket det på meg som om folk holdt med og tok parti for voldelige her på Vgbloggen, vel mitt inntrykk da iallefall.

  Fremdeles oppfatter jeg det slik at folk, mange er totalt forskjellig i the real, i motsetning til mange nicks, i nicknavnverden på ett nettsted..

 5. avatar Etienne

  Alt tull om Sverige i for lenge siden..

  Var spesifikt: En tur på Liseberg i lag. og en tur i staden Gøteborg.. En ganske så vanlig ferietur. Tror nok det er en del som har vært innom Gøteborg i en ferie.. eller? 😉

  Btw… næsj.. fått beskjed hundre ganger om å ignorere denne websiden.. men men..

 6. avatar Etienne

  Bading, svømming er fremdeles den beste treningsformen for mange som har Cp.. også meg da..

  Badevekt.. opp fra mosjonstida ved Krokeide, var med på de fleste mosjonsløpene.. fra 76 til 96 kg,… har vært opp i, for et par år siden 107, så en viss nedgang har det vært i vekt…

 7. avatar Etienne

  hehe.. Beklager, mulig slike kommentarer, som når en spørr lærere en arbeidet i lag med, hvordan enkelte lærere kan se seg tid til å bloggechatte hele dagen.., så var det ingen der jeg jobbet, som fant tid til slikt ved siden sin undervisning..

  Slike kommentarer.. kunne virka noe nedlatende.., om jeg har skrevet noe slikt!

  Spesielt dette en hadde interesse av følge med på og postet slikt under blogging, vel mulig tolning som spam av andre.. men nå er det ikke noe politisk blogging særlig lenger på Vg, så her det siste fra my man i the U.S., Mr. Kucinich:

  Kucinich to force Congress to vote on withdrawing from Afghanistan after news Obama will extend war to 2014

  http://www.rawstory.com/rs/2010/11/kucinich-tears-report-afghan-pullout/

 8. avatar Etienne

  Uff.. Nå skrev jeg mens jeg blogget på Vg At Dennis Kucinich ville blitt den beste svarte presidenten i U.S.A.. men han er jo hvit jo!

  Men politikken er da langt bedre som inkluderer, i motsetning til Obamas støtte bailout de rike hvite på wall street.. nå er det også svarte som blant overklassen, men helhetstenkningen til Kucinich er langt bedre inkluderende, av den grunn kunne en skrive at Kucinich.. ville blitt en svart president..

  Ved overgangen fra Bush til Obama, skulle man da skifte meget kjapt over fra antiwar.. til prowar.. men tanke på den voldsomme økningen i Pentagons budsjett i åra etter? Nå er Kucinich en politisk leftie, og det var heller ikke realistisk at en slik type kunne vinne..

  mvh

 9. Allt som inte dödar härdar! Den svenska komikern Birgitta Andersson (minns tv:s Teskedsgumman!) sa en gång: “Jag behöver inte inledas i frestelse – jag kan gå själv!”. Icke!

 10. Det skal en sterk vilje til å tåle gode dager…..håper du fikk et vellykket julebord, med noen gulerøtter og litt salat kanskje ? :-)

 11. Jeg er veldig imponert over at du er så standhaftig at du faktisk dropper julebordet til fordel for slankekuren. Det hadde jeg aldri i verden klart!

Leave a Reply