F… i rettehelvete

De av dere der ute som av og til stikker innom vår smule bloggside fra tid til annen, har kanskje lagt merke til at vi ikke har vært særlig frampå i bloggsammenheng den den siste uken.  Og det er ikke fordi vi i særlig grad plages av skrivesperre eller er i spesielt dårlig lune, men snarere fordi vi har hatt et opphold i det pedagogiske rettehelvete.  De siste ukene, og spesielt inneværende uke, har vi vært så til de grader dynget ned i rette- og sensureringsarbeid at vi knapt har fått tid til annet enn å jobbe, spise og sove.  Full rulle med undervisning og møter, og deretter retting til sånn ca. halv elleve om aftenen.  Vanlig retting, eksamenssensur og nettbasert rette- og undervisningsarbeid for privatister og nettbaserte klasser i regi av det uhellige, men dog så alminnelige, fylkeskommunale Kurs- og kompetansesenteret.  Vi drukner nærmest i utrolige tekstmengder, hvorav mesteparten så dårlig at det nærmest gjør vondt i filologsjelen å lese det.  De kommer på ingen måte velberget fram til punktum, for å si det slik.  Det er nesten så man kan lure på om dagens elever blir mobbet dersom de ikke er dyslektiker, eller kan diske opp med en eller annen diagnose.  Det er i slike situasjoner vi føler at vi får svi for de der sommerferieukene, og det må vel være noe av de aller minst attraktive ved hele pedagogjobben.  Og det kommer til å fortsette helt fram til jul, med utsikter til å rettebunker også i juleferien.  Rettearbeid på første juledag blir det helt sikkert også dette året.  Men vi fikser det.  Vi er jo tøff og erfaren, og dertil mann, så de går nok bra dette året, også.  Og arbeidsintensiteten har blitt mindre.  Vi får til og med tid til å blogge litt, og mer kommer.  Så vi øyner en smule lys i den der mørke og kjipe rettehelvetestunnelen.  Får håpe det ikke er et møtende tog.  Ha en flott dag, med fokus på de rette verdier.  Hva nå det kan være….

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

7 comments


 1. For en lam unnskyldning! Jeg har svart på 180 eposter og allikevel hatt tid til å være på bloggen min!
  Nå har jeg bare tredve igjen… :)

  Det ligger vel en indikasjon i at du ønsker oss “god helg” allerede på en mandag… så: God helg selv! Og kanskje jeg burde tilføye God Jul? :)

 2. Idet man sender en medlidende tanke og attpåtil prøver å sette seg inn i din kamp der nede kavsvarte idiothelvete så melder en bunnløs redsel sin ankomst…. ooohh, en kaffe, … en røyk …. en … nei forresten, for tidlig på dagen for slikt.

  God bedring Dag Eigil ! 😀

 3. Om du er flink til å rette nynorsk så stikk over til meg en tur da vel… *knis*

 4. Med andre ord…
  “Rett og slett.”

  (Fant det på internett øverst oppe på siden her.)

  Skjønner ikke hva du skal i alle disse møtene.

  Det er som med prestene som innrømmer at de er like forvirret når de kommer ut av fakultetet som de var da de gikk inn.

 5. Rettebunkene går radig unna her, har brukt to rødpenner 😀

 6. Det er fristende å gjenta seg selv: Bare sett styrk på hele gjengen så går rettinga så fort så!

 7. avatar lisen

  jaja, sier jeg.
  Du har valgt det sjøl og det er ikke SÅ lenge til sommerferien. :)
  Og den kan du da nyte skikkelig siden den blir vel fortjent!

Leave a Reply