Dag Eigil: Håndhilsing kan være risikabelt.

Som sikkert mange har fått med seg, så er hendene våre fulle av bakterier.  Og selv om kvinnehendene er verst, med rundt regnet tre ganger så mange ulike bakterier som oss herrer, så er altså en gjennomsnitts menneskehånd til enhver tid oppsatt med sånn ca. 150 forskjellige typer bakterier. Hender er altså skikkelig ille, hva bakterier angår.  Visstnok inneholder underlivene våre langt færre slike, og er nesten som grisgrendte strøk å regne hva antall bakterier angår.  Ellers har kjøkkenvasken en større gjennomstrømning av bakterier enn toalettskålen.  Kjøkkenbenken vil vi ikke en gang tenke på, for ikke å snakke om…..eh, pc-tastaturet.  Og skulle man for eksempel hilse på det lokale damelaget i håndball, kan man risikere å få med seg opptil 4200 bakterier hjem til det lune redet.

Håndhilsing er altså ikke bra.  Kanskje ihuga muslimer, som nekter å håndhilse på en av det motsatte kjønn, har noe å lære oss på det punktet.  Vi skulle kanskje revurdere denne hilsepraksisen, også i vår kulturkrets?  I enkelte kulturer hilser man ved å gni nesene mot hverandre, hvilket heller ikke er helt heldig hva bakteriespredning og eventuell smitte angår. Så kanskje vi like godt burde gå over til å hilse ved å gni våre respektive kjønnsorganer mot hverandre, eller kanskje, eller, ta den helt ut?  Det vil kanskje se litt rart ut, i alle fall i begynnelsen, og kanskje spesielt i offisielle sammenkomster, men man venner jo til alt.  Et par år eller så med slik hilsing, og det hele går som en lek, selv i de høyeste kretser.   

Eller hva med en kombinasjon av dette og håndhilsing?  Det ville i så fall ta dette med håndhilsing til en ny dimensjon.  Ta skikkelig tak, klemme og riste.  Og vi herrer vil med rette kunne komme med ytringer som “Hun der fører sannelig en proper neve”, eller kanskje “Ingenting er som et skikkelig, fast håndtrykk!”  Og klamme hender og “vaffelhåndtrykk” er jo aldri spesielt attraktivt, uansett.  Og vi herrer, når vi skal hilse på representanter for det smukke kjønn?  Vel, kanskje damene må nøye seg med et klaps på rumpestumpen.  Eller noe slikt.  

Ja, hvem vet hva tiden vil bringe?  Framtidens tv-bilder fra statsbesøk eller møter i EU-kommisjonen vil kanskje få store seertall?  Ha en fin dag, glem for all del ikke å hilse!  Og dere damer, vask nå de der hendene deres skikkelig når dere kommer hjem.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

11 comments


 1. Jeg tror det beste er å rett og slett forlate denne verden. Den er jo full av bakterier over alt! 😉

 2. At kvinnehender hadde flere bakterier enn menn….var nytt 😉
  Men handlevognen på superen, har 6000 ganger så mange bakterier som toalettskålen 😉

  Tenk på det neste gang du triller rundt på Rema 1000 og klemmer på tomatene… 😉

 3. Jo flere bakterier vi omgås til daglig, desto sterke blir imunforsvaret vårt. Og nå jeg ser hvor syke mine mannlige venner blir av en bitteliten forkjølelse, så forstår jeg jo nå langt bedre hvorfor det er slik: Menn har altfor få naturlige bakterier på seg!
  Uttrykket “syk som en mann” har omsider fått sin forklaring, og for den sier jeg takk! :)

 4. hehe.. tror d kan bli litt problematisk mtp klærne å dra det helt ut 😉
  Den der traffic feed’n er fortsatt på bærtur ang hvor jeg bor da 😉

 5. Farer lurer overalt. Det er i det hele tatt farlig å leve, for en dag dør vi helst sikkert av det. Jeg tror vi stort sett har immunforsvar nok til å tåle håndhilsning,
  og fortsetter trøstig å gi folk hånden: :)

  Forresten har jeg hørt et sted at dusjhodet skal være det aller mest bakteriebefengte.
  Men det avholder oss neppe fra å dusje.

  God søndag! :)

 6. Snikk snakk… ler 😀 … gi meg noe jeg kan se så skal jeg være redd for det! En isbjørn… uten et tre meter høyt gjerde mellom oss. DA hadde jeg vært redd, selv om jeg liker isbjørnen veeeldig godt 😉

  Bakterier MÅ vi jo ha, og de vi får med oss av å åpne dører, veksle penger og .. håndhilse er jo bare “snille” bakterier. De holder oss friske. For ved å la bakterien invadere oss blir vi resistente og sterkere i møte med de farligere.

  😉

 7. Når jeg tenker meg om så var kanskje nazistene inne på noe, når det gjaldt håndhilsing i alle fall. Huff å huff…

  Ifølge en statistikk fra 2008 er menns sykefravær stabilt mens kvinners sykefravær er økende, og kvinner viste seg da å ha større sykefravær enn menn. Men det er mennene sin skyld sier Maria Almli fra senter for kunnskap og likestilling. I den artikkelen fant jeg ingen info om hvor mye hun vasket hendene sine, eller andre kroppssoner heller for den sakens skyld 😛

 8. avatar floffeloffe2

  Ha, ha, ha – du kan jammen få sagt det:-)
  Nå har jeg noen bilder på netthinnen jeg ikke får bort… Takk for latteren!!

  Ønsker deg en god søndag!

 9. Herlig!
  Det er derfor jeg foretrekker å gi folk en klem! :)

  Ha en strålende søndag!

 10. Håper jeg treffer deg en gang, så kan jeg få hilst på deg og kona.

 11. Intressanta idéer! Nu gäller det bara att omsätta dem i praktiken!

Leave a Reply