Dag Eigil: Telefonsalg kan skje på de merkeligste steder

Det er flere der ute som fra tid til annen har luftet sine frimodige ytringer angående emnet telefonsalg, noe som i og for seg ikke er så merkelig.  For det er rart med det når disse joviale og overbevisende kjekkasene ringer midt i kjøttkakene eller Dagsrevyen, de er ikke alltid like velkomne.  Og i tillegg til de oppringerne som bedrive salg, har vi jo de som ringer for å kjøre en kjapp 25-minutters markedsundersøkelse om charterturer, leverpostei eller Telenors tjenester.  Herlig.

I den senere tid, i takt med fasttelefonens minkende utbredelse, har telefonselgerne og markedsundersøkerne gått over til å ringe folk på mobilen.  Dette kan jo avstedkomme riktig så festlige situasjoner.  Det passer liksom ikke helt å bli oppringt og spurt om hva man mener om Gule sider eller et utvalg av ketchuptyper midt i en undervisningstime, eller for den del på arbeidsrommet som man gjerne deler med 7 – 8 kolleger.  Den pedagogiske magien, eller i alle fall arbeidsroen, brytes. 

Men vi har etterhånden lært oss å se det humoristiske i det, for eksempel slik som forleden.  Etter å ha fullbrakt formiddagens pedagogiske høytidsstunder, bukket og tatt imot den velfortjente applausen, vandret vi ned til arbeidsrommet.  Vi kjente imidlertid et velkjent press i de nedre regioner, og gikk inn på toalettet for å lette vår sprengfulle blære.  Og idet vi skal til å sette i gang vannverket, ringer mobilen, behendig plassert i høyre bukselomme.  Det er jo ikke godt å si hvem det kan være som ringer i slike situasjoner, så vi tar telefonen, presenterer oss og begynner å snakke, i rimelig uformell positur med snabe…nuvel, i den ene hånden og mobilen i den andre, mens vannet sildrer lystelig i skålen.  Tjomslig og påtatt hyggelig mannsstemme i øret.  Om vi som en god og trofast støttespiller også dette året ville kjøpe lodd til inntekt for Nasjonalforeningen for folkehelsen? 

Det ble nok ikke noe salg denne gangen.  Merkelig nok.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

8 comments


 1. Jeg har og merket en økende grad av selgre på mobiltelefon, men ringer de i arbeidstiden får de klar beskjed: Jeg er på job og kan ikke forstyrres.

  Jeg tar aldri mobiltelefonen når jeg er på toalettet, så mye haster det ikke samme hvem det er. Du har den vel på lydløs når du underviser eller er på arbeidsrommet? Vi kan ikke være tilgjengelig til enhver ti vet du :)

  Det har vel hendt at man har hatt med seg mobilen i klasserommet, men da på “lydløs”. Ellers har det vel hendt at vi har besvart et mobilanrop i arbeidsrommet, og så har det vist seg at det dreide seg om salg. Bør nok kanskje være litt strengere med det der en annen gang, ikke minst i arbeidstiden. :-)

 2. Merkelig hvordan de alltid klarer å ringe på de mest ubeleilige tidspunkt…?
  Skulle trodd de hadde kamera inn i hjemmet vårt hehe. Sånn… Å se der, nå skal hun akkurat inn i dusjen, ring nå…fort!
  😉

 3. Hva er det med mannfolk og det å snakke i tlf når dem er på dass? Jeg snakker ALDRI i tlf når jeg er på do, uansett. Eksen min har ledd av meg mange ganger når det gjelder det, men jeg står på mitt, det er EKKELT 😉 Hihi

 4. Ja, det var merkelig. For jeg synes du burde bidratt litt til prostataforskningen. Slik saken sto akkurat da! 😉

 5. Ja, det är inte så lite ledsamt när även toa-magien brytes (ni säger väl do om toa, förresten?). Förhoppningsvis har inte Zlatan på sig mobilen när han spelar fotboll. I alla fall inte under viktiga matcher.

 6. Hei Dag Eigil!

  Long time, no see….

  Jeg ser så absolutt et humoristiske og absurde poenget ditt.

  Men jeg er mektig irritert på hvordan enkelte firmaer utnytter gamle mennseker.

  Du er en ressurssterk mann i din beste middelalder.

  Men andre har større problemer.

  Min far er nesten 93 år, sterkt svekket av alvorlig sykdom, som han utrolig nok hittil har overlevd.

  Han er vanvittig plaget av alskens telefonselgere, på tross av at det er flere år siden han meldte fra om at han ikke ønsket telefonsalg.

  Han blir rett og slett utnytyet, fordi han er kommet til en fase i livskvelden der han ikke klarer å si “Nei.”

  Min far var helt til for 2-3 år siden en ressurssterk mann, men er nå preget av sykdom og alderdom. Dette utnytter både kommersielle krefter og idelle aktører for alt det er verdt.

  I de to siste månedene har han ligget på sykehus, (er nettopp kommet hjem) og jeg ha overtatt hans “praktiske” funksjoner, bl.a å administrere post, betale regninger og svare på telefoner.

  Det har gitt meg sjokk og avsmak for alt som heter telefonsalg.

  Og jeg har oppdaget at han bruker minst halve pensjonen sin, altså omtrent 12 000 kr hver måned, på å kjøpe ting han definitivt ikke har bruk for i et allerede meget møblert (for ikke å si overmøblert) hjem – og til å støtte omtrent 25 ideelle organisasjoner økonomisk månedlig.

  Jeg har i dag, med min fars fulle støtte, (han er for svak til å klarte det selv), hatt en ringerunde til diverse postordrefirmaer, bokklubber, plateklubber etc og ideelle organisasjoner og meldt min far ut av alt dette.

  Og jeg vil fortsette å rette opp dette, og la min far få støtte de organisasjoner han VIRKELIG brenner for.

  Hvor mange andre gamle og sykelige folk blir utsatt for samme “oppvartingen”?

  Og hvordan kommer de seg ut av fellen om de ikke har pårørende som hjelper dem?

  Jeg har dessverre en begrunnet mistanke om at det er veldig mange.

  På din slentrende, humoristiske måte setter du fingeren på et STORT samfunnsproblem, for etisk brist i behandlingen av gamle kjøpere og givere.

  Fem stjerner og ønske om en god helg!

 7. Sorry for mine sedvanlige trykkleifer! De er like påtrengende nå som de var det sist jeg var på blogg.
  Du kan gjerne rette dem opp når du redigerer kommentaren.

  Akk ja! ;= )

 8. Hihi, syns jeg ser deg der du står med hendene fulle :)

  Ellers må jeg si meg enig med Starlett, jeg er redd det er mange eldre i samfunnet vårt som kynisk blir utnyttet av diverse telefonselgere.

  Stjerner, og ha en fin telefonselger-fri helg 😀

Leave a Reply