Dag Eigil: Et rom med utsikt

Dere er herved advart.  En eller annen gang i løpet av desember kommer vi til å beære Vestlandets hovedstad Bergen med et besøk.  Vi har et godt og rimelig nært forhold til Byen mellom de sju fjell.  I likhet med så mange andre har vi tilbrakt flere år av vår studietid i denne sjarmerende universitetsbyen, og vi besøker den så gjerne.  Nå har det riktignok vært en stund siden siste gang vi hadde gleden av å beskue Bryggen og Fisketorget, men i advents- og julemåneden skal det altså skje.  Sammen med vår gode venn herr S. skal vi ha en formodentlig hyggelig førjulsherretur i denne flotte og minnetunge byen, som få studenter forlater uten varige spor i sjelen.  Vi skal bo på et rimelig bra hotell ved selveste Torgallmenningen.  Det er ikke godt å vite hvordan det blir i den søte førjulstid, så vi har vært tidlig ute med bestilling av billetter og hotellplass for at vi skal være sikre på å få kunne beskue Bergen by i juleskrud. 

Det var følgelig ikke uten en viss forbauselse at vi mottok en melding fra herr S. om at han helst så at vi fikk et rom med utsikt mot bakgården i stedet for mot Torgallmenningen.  På den måten ville vi jo unngå å få nattesøvnen ødelagt av vulgært skrik og skrål og fyllerør fra den animerte folkemengden der ute.  Vi stusset litt over dette et par øyeblikk, men fant vel ut at vår venn i grunnen kan ha et poeng der, så vi sendte en mail til hotellet der vi bad om rom mot bakgården.  Og etter et par dager fikk vi svar med smilefjes.  Joda, dette skulle de nok ordne! 

Men smilefjesmailen fra hotellet fikk oss til å undre oss litt.  Kunne det tenkes at hotellpersonalet lurer på hva slags folk dette er, som foretrekker bakgårdsutsikt framfor utsikt mot en av Bergens staseligste plasser?  Kan det tenkes at de nå venter et par spesielt lidenskapelige homser med sans for kos for fratrukne gardiner, eller tror de kanskje at vi akter å sprade rundt på hotellrommet iført dameklær og heftig sminke?  Kanskje tror de at vi ønsker å unndra oss innsyn fra Torgallmenningen fordi vi i løpet av oppholdet skal forrette en større dop-deal eller andre lyssky aktiviteter?  Ikke bra med vindu mot Torgallmenningen da.  Helt klart. Fullt forståelig. 

Men hvem vet, kanskje vi vil bli skuffet over bakgårdsutsikten?  I stedet for utsikt mot Torgallmenningen i all sin førjulsprakt, med feststemte mennesker og bergensk julestemning, blir det nå kanskje utsikt til hotellets utallige søppelspann og diverse skrot.  I stedet for å kunne nyte lyden av feststemte mennesker, blir det nå kanskje horer og horekunder i fri dressur, junkier, pissende fylliker og remjende bakgårdskatter.  Men det går nok bra.  Et hotellrom er et hotellrom, og vi skal jo ikke gjøre annet enn å blogge og sove der.  Eller noe sånt.  Hmmm. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1

8 comments


 1. Nettopp! Dere skal vel ikke se Torgallmenningen, dere skal være der!

  Helt klart. Vi skal være der, og andre kjekke steder i denne flotte byen! :-)

 2. avatar MT

  Mange slags tankar kan kome med eit romskifte,tydeligvis:)
  Fornøyeleg skrive !

  Sikker på at du vil sjå mange vakkre ting i Bergen,sjølv om utsikta frå rommet skulle skuffe :)

  Marieklem

  Joda, Bergen er vel verdt et besøk, og vi får sikkert en flott tur. Bybane og allslags. Og det vi tar selvsagt med oss laptopen og kamera. Klem herfra også, og god helg videre. :-)

 3. Seng er seng…..og Bohemen sover på komando 😉 Og det gjør sikkert Daggis også 😉

  Vi skal nok få sove, og rommet er sikkert greit nok. Og så er det ut på byen! :-)

 4. “Eller noe sånt”. Hmm. Aha! “Dameklær og heftig sminke”! Apropå utsikt. I Stockholm bor jag strax söder om Södermalm, bara lilla Hammarby sjö skiljer från Södermalm. Utsikten jag har på den fläskiga Madame Söder(-malm)är hennes enorma rumpa/arsle. Utsikten från altanen min är madame Söders omfattande högra skinka. Det är dock av anständighetsskäl tur att jag inte haft motsvarande utsikt från andra hållet, alltså om jag beskådat Madame Söder från Gamla Stan. Då hade jag ju dag in och dag ut glott henne rakt in i … hmmm … “Slussen”. (Hoppas att du är hyggligt bevandrad i Stockholms geografiska förhållanden).

  Vi har da vært i Stockholm ved et par anledninger, selv om det begynner å bli en stund siden. Vinteren 2006 for å være nøyaktig. Kanskje snart på tide med en tur dit igjen. Tiden vil vise. Ha en fortsatt fin helg på alle slags vis! 😀

 5. Velkommen til verdens beste by :)

  Fra en flott vestlandsby til en annen, vet du! 😀

 6. Altså, når man drar på herretur til Bergen så mener jeg, i all beskjedenhet, at man egentlig, utpå natten, burde klare å sove tungt og godt selv på fortauet. I all beskjedenhet :)

  Ja, så trett kan man jo bli etter dagens og aftenens strev….! :-)

 7. He he, må le av Sjalles kommentar her :-)

  Broren min studerte i Bergen også, og han har besøkt byen mang en gang etter den tiden, men de siste årene har han og sin fru -velsigne henne- og et vennepar vært der på 17.mai og eventuelt en langhelg.

  Om de hadde fin utsikt, vites ikke. Men en fin stund i Bergen hadde de :-)

  Ja, Sjalle vet hvordan det bør være! :-)

  Bergen er en flott by, og siden det er en stund siden vi var der sist, blir det jo ekstra kjekt å besøke sin gamle studieby igjen, som modne herrer! :-)

 8. Har ikke så mye å si annet at du skriver fantastisk morsomt med en egen evne til å finne spennende vinkler på ting.

  Men det var jo en veeeldig hyggelig kommentar å få på en ganske alminnelig mandag. Direkte oppmuntrende. Hyggelig at folk der ute liker våre små skriverier. Ha en fortsatt hyggelig uke. :-)

Leave a Reply