Dag Eigil: Mer høststemning i hagen

Nyraket plen2

Løvrakingsinnsatsen monner, det kan det knapt være noen tvil om.  En solid innsats i går og resten i dag gjorde susen.  I går var plenen her helt dekket av høstløv, man kunne nesten ikke se det grønne.  Den flotte villvinhekken vår langs muren er forlengst ferdig med årets høstfargeorgasme, og la også fra seg store mengder løv.

Nyraket plen1

Den lille plenen er også ferdigraket. Enn så lenge.  For det er fortsatt en del løv igjen på trærne.  Men innsatsen viser igjen.

løvhaug1

Vi  blir som tidligere nevnt, alltid imponert av de uhorvelige mengdene med løv som faller ned over  et etter måten begrenset område. Vel har vi en smule hage, men dog! 

Løvhaug2

Solide mengder, ja.  Og dette er stort sett resultatet etter helgens innsats. 

Hasselløv1

Hasselnøtthekken ut mot veien ser ut til å holde godt på løvet fortsatt, men det varer nok ikke så lenge nå.  Men senhøsten er dog ikke uten en viss vemodig skjønnhet, spesielt når solen skinner.

Hasselløv2

Dette var jo så flott at vi trør til med et bilde til.  Solskinn og skikkelig høstløvstemning.

Villvinhekk

Villvinhekken ser rimelig naken og ribbet ut her.  Men de som har lagt merke til vårt bakgrunnsbilde, vet at den kan se riktig så flott ut før løvet faller.

Vei

Vi avslutter vår lille hagevandring med et bilde ut mot veien.  Det begynner å skye til, og høststemningen er rimelig påtakelig.  Akk ja. Og i morgen er det november, en etter vårt syn rimelig kjip måned.  Vi kan egentlig styre oss for så vel denne årstiden som den som følger.  Men vi overlever nok denne gangen også.  Vi satser i alle fall på det.  God Halloween, forresten! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

7 comments


 1. Mange fine bilder=)
  her er det ikke mye raking, for her er det snø =D

  Jøss, snø allerede? Høres nesten nifst ut, det der. Her er det 10 varmegrader og overskyet. Det blir nok regn snart. Kos dere i vinterværet. :-)

 2. Er en del løv fortsatt her også, men jeg har ikke vært særlig flittig 😉 Tror jeg har raket løv en gang i vår 19 årige hageeier historie. Eller, det er kanskje to 😉

  Fine bilder :)

  Ha en fin søndag 😉

  Hehehe…vel, vi har vel alle våre strategier hva gjelder hagestell, plenklipping og løvraking. Takk ellers for hyggelig kommentar, og fortsatt god søndag til dere! :-)

 3. Flotte bilder. Minner meg på at jeg har en del å gjøre jeg også.
  Men jeg liker denne årsiden, jeg. Så lenge det ikke blir for kaldt. :)

  Høsten kan ha sine sjarmerende sider, helt klart. Men den siste delen av høsten, og vinteren, har vi mindre sans for. November kan være en rimelig kjip måned, også. Men foreløpig er det behagelig mildt her i Oljebyen… :-)

 4. En del raking, skulle det stå over. :)

  Det kan lett bli en del raking, ja. Men det er da i det minste god trim ute i frisk luft! :-)

 5. Akkja. Har man hage så har man hage. November skulle man egentlig ha tilbrakt i Casablanca eller deromkring. Selv har jeg ikke fått sett så mye til høsten, i alle fall ikke de ti siste dagene som har blitt tilbrakt innendørs, med papir, blyant og tusj…

  Joda, man har hage, og gleder vi gleder oss over det. Dere har jo kolonihagetomt, så dere har vel også litt slikt arbeid å gjøre. Hva slags prosjekt er det du holder på med, forresten? :-)

 6. Det er så mye kjekkere om våren når løvet spretter, enn når det er høst og bare detter og detter. Imponerende mengde det blir av det der. Men så får vi jo litt mosjon mens det står på.

  Man kan nok være enig i det der med våren. Vi foretrekker så avgjort vår og løvsprett, med løfter om sommer og varme og solskinn. Vinteren har vi mindre sans for. Men vi overlever vel denne gangen også. :-)

 7. Takk for påminnelsen! Kom plutselig på at jeg har nesten tre mål hage som burde rakes!!!!
  Tror jeg lener meg tilbake og nyter bildene dine av en nyraket hage. :-)
  Ha en flott kveld til deg.

  Huff da, hele tre mål! Imponerende! Lykke til med rakingen! :-)

Leave a Reply