Dag Eigil: Løvrakingstid

Høstløv 2

Det er høst, løvfallstid og løvrakingstid.  Det er alltid litt vemodig når man kommer til den tiden av året der naturen er i ferd med å gå i dvale for vinteren, dog ikke helt uten en egen skjønnhet.  Løvet gulner og rødmer i en eksplosjon av flotte høstfarger, ikke minst når høsten viser seg fra sin beste side og slår seg løs med noen skikkelige soldager.  Vinden hjelper trærne med å riste av seg løvet som nå ikke lenger er nødvendig, og i noen magiske sekunder er det som den klare høstluften fylles med flagrende bladgull.  Som faller til jorden, også i hagen.  Men det er rart med det, det er liksom ikke så mye stas med dette bladgullet når det først har falt.  Det er rett og slett ikke pent.  Det må fjernes.  Så da er det ikke annet å gjøre enn å skride til verket.  Vi er jo dannede mennesker, som liker å holde et minimum av stil i hagen, også om høsten.  Så vi og vår hustru – velsigne henne – tar på oss arbeidsklær, finner fram river og trillebåre, og setter i gang. 

Høstløv 1

Hvert år blir vi like overrasket over de enorme mengder løv som må rakes.  Rent volummessig er dette noe helt annet enn å rake gress etter plenklipping.  Det er virkelig imponerende, ikke minst siden vi raker løv minst 4 – 5 ganger i denne hagesesongens innspurtstiden før trær og busker er nakne, vinteren setter inn, og hagen framstår som en grå kulisse.  Vi har mer enn en gang blitt møtt med flir og latter av folk som mener at hyppig løvraking er et hensiktsløst sisyfosarbeid, men vi bryr oss  ikke.  Naboen forsøkte seg en gang med en generalraking etter å ha ventet til alt som heter løv var falt ned.  For å si det slik: Det ble med den ene gangen.

I dag raket vi og vår hustru – velsigne henne – i ca. to timer, i herlig og mildt høstvær.  Det er en del igjen, så det blir vel et par timer i morgen også.  Og det blir riktig så fint der ute når vi raker og rydder vekk restene av sommeren.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

3 comments


 1. Her blåser det bort 😀

  God søndag :)

  Jasså, skikkelig blåsevær der dere holder til? Vel, det gir seg nok snart. Og da er det vel bare å gi seg løvrakingen i vold for dere også? :-)

 2. En løvblåser Daggis……som henger i en stropp rund skuldrene….;-)

  Vi har vært inne på tanken. Flere ganger. Men det har hittil blitt med nettopp tanken. På den annen side er løvraking sikkert god trim! :-)

 3. Det kan virke som et evighetsarbeid, for er en ikke før ferdig så har det kommet nytt.

  Men er det ikke bra at det ligger noe løv på plenen over vinteren da? Det vil jo gi næring til gresset når det råtner og det beskytter mot frost og isbrann? Eller er dette bare noe jeg tenker for å slippe å sette i gang med arbeidet 😉

  Joda, det blir noen runder med raking før alt som heter løv er falt av trærne. Men nå nærmer det seg nok slutten. Ellers er det vel slik at det blir såpass mye løv som detter ned. Da må det fjernes, ellers blir det til et lag av råtnende løvgugge. Litt for mye vintergjødsel, på en måte. :-)

Leave a Reply