Dag Eigil: Han hadde så godt av den turen.

På en ganske alminnelig lørdag og uten noen spesiell grunn ihukommer vi en noe sorgmunter historie som visstnok skal være sann, og som skal ha utspilt seg her i Siddisbyen for en del år tilbake.  Dette var før masseturismens tid, og reiser til Sydens land var forbeholdt de få. 

Så var det et godt voksent ektepar der mannen slet en del med helsen, blant annet med alvorlig astma.  Man kan faktisk si det såpass rett ut at han skrantet.  Legen var pessimistisk, men mente likevel at det muligens kunne hjelpe med et opphold i sydligere strøk.  Så de tok seg litt økonomisk over evne, og dro på en treukers tur til varme og eksotiske Mallorca.  Der nede koste de seg med god mat og drikke, solte seg og gikk på stranden og hadde de det fint, og den syke mannen fikk seg virkelig en helsemessig opptur.  Han følte seg rett og slett bra.

Men mot slutten av oppholdet gikk det ikke bedre enn at  mannen en dag plutselig fikk et illebefinnende og døde.  Kona  måtte reise hjem alene, og etter noen dager kom kisten.  Det ble holdt båreandakt med åpen kiste, og familie og venner var selvsagt til stede.  Mannen lå der i kisten, rimelig brun og fin, forholdene tatt i betraktning.  Dette ble kommentert av en av de frammøtte.  “An ser så fine ud der an ligge. Rektig fine å sommarbrune.  Ja, det e forfardeligt.”  Hvorpå enkefruen repliserte: “Ja, det e synn.  An hadde så godt av den turen!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

10 comments


 1. 😆

  Han hadde simpelthen så godt av turen at han ikke tålte det!! :-)

 2. Det friskeste han kunne være når han skulle dø av det. 😆

  Ja, slik kan man gjerne si det. Men han døde i alle fall lykkelig. :-)

 3. avatar torillus54

  Enkefruen hadde jo helt rett! Han hadde trolig fått illebefinnende og dødd hjemme også, etter måneder med lidelse og helsebekymring, og ligget blek i kisten. Nå fikk han isteden et par lykkeligere uker på slutten.

  Ja, det kan man si. Aldri så vondt at det ikke er godt for noe. :-)

 4. Syden er flotte greier. Var nok ikke så vanlig for folk flest noen ti år tilbake. Morsom historie.

  God helg ønske fra Norges Las Palmas.

  Joda, vi liker også å reise, og sydenturer har det blitt noen av etter hvert. Og en del lengre turer til fjernere strøk. Men før var det nok rimelig eksotisk å dra til steder som i dag er mål for masseturismen. Er du på ferie? Ha uansett en flott søndagskveld. :-)

 5. Huff da 😉
  Men det er vel godt å ha det bra før en tar siste reis…

  Hehehe..ja, absolutt! :-)

 6. Det er bedre å ha vært i syden, enn aldri.
  Du skal se han døde lykkelig.

  Jada, så i så måte er det bare til å komme seg av gårde. Og mannen hadde det jo fint på slutten. 😀

 7. Fräsch och fin när han knackade på hos Sankte Per! Det gäller att ge ett gott intryck. Hehe. Namnet “Sankte Per” också i Norge?

  Ja, du skal se det! :-)

  Sankte Per er nok noe man vil kunne finne i noen norske dialekter. Også innenfor folkediktningen. :-)

 8. Han hadde jo en lykkelig sorti, – og det er det ikke alle som har.. 😉

  Ja, så på den måten kan man jo kanskje si at det kom noe godt ut av det, tross alt! :-)

 9. Jeg liker godt disse hverdagshistoriene dine. De gir et perspektiv på saker og ting.
  Fortsett som du stevner! Du sprer humor og derved lykke blant dine lesere.

  Men det var jo en veeldig hyggelig kommentar å få for en middelaldrende hverdagshumorisk og rølpeskribent. Ha en ellers fortsatt strålende aften. :-)

 10. 😆 Men det ligger jo faktisk kanskje et snev av sannhet i den ytringen da. Kanskje han faktisk hadde godt av å få leve litt godt på slutten og var litt mer klar for å slippe taket?

  Joda, det er jo en tanke. Han døde kanskje lykkelig, i alle fall. :-)

Leave a Reply