Dag Eigil: Irriterer dette?

Lar vi oss irritere av dette?  Eller?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10033998

Jo, litt, kanskje.  Men på den annen side erindrer vi jo at vi hadde rene jente- og gutteklasser i skolen på 1960-tallet og littt til.  Akk ja.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

44 comments


 1. avatar Kjell

  Det er meget provoserende. Selv om kanskje etnisk norske jenter føler seg tryggere når de er i en ren jenteklasse, så vil de heller aldri overvinne denne harmløse lille frykten ovenfor gutter. Dette er å gå langt tilbake i tid. Gutter og jenter har godt av fysisk fostring i sammen, det er i gym og svømming man lettest kan lære hverandre å kjenne. Jeg synes det er ok å ha tilrettelagt teoriundervisning mot gutter som i f.eks matte med fokus på praktisk læring (for dette har de også forsøkt i nord norge med kjemperesultat), men at kjønnene skal splittes i et fag der “lek” står i fokus, og det på grunn av en muslim!! Det er helt sykt. Velkommen til middelalderen.

  Gikk i ren gutteklasse selv i sin tid. Vi ser at det kan være et poeng med kjønnsdelt undervisning noen ganger, men her virker det litt rart, ja. Men hvis elevene liker det, så er det jo på en måte bra. :-)

 2. avatar Arne Gjerde

  Oh Grow up!

  Stort sett bare voksne folk, hvorav noen endatil med skjegg, her vet du. :-)

 3. Dette var ikke et krav fra muslimske foreldre – men noe skolen gjorde for at nettopp alle skulle få feks svømmeundervisning.
  Enkelte ting i norsk kultur passer dårlig sammen med feks muslimsk kultur. Skal man fullstendig nekte å tilpasse enkelte ting – ja da kan vi like godt si at muslimer ikke er velkomne i Norge.
  På min egen arbeidsplass har vi virkelig et fargerikt fellesskap (oppimot 30 forskjellige nasjonaliteter), og ja – vi prøver å tilpasse mye slik at alle kan delta.
  For eksempel når vi har “firmafester”. Da serveres det ikke svinekjøtt, det er nok av andre gode retter som de aller fleste kan spise. I kantina er det mange alternativer til svin (vi har aldri halal-mat), og skinke og egg blandes aldri med salaten (jeg tåler ikke egg og setter stor pris på det tiltaket!)

  Alle barn har rett til gym og svømmeundervisning på skolen. En enkel tilpasning kan da ikke irritere så mye?

  Sitat fra stykket: “Elevene selv mener ifølge Johansen at kjønnsdelingen er positiv.

  – Tilbakemeldingen jeg har fått, er at mange av jentene virker tryggere når de har gym uten guttene, sier Johansen.”

  Takk for flott kommentar, som setter saker og ting i perspektiv. Men vi et forsatt litt sånn skeptisk, da. :-)

 4. avatar Kjell

  Hvordan skal jentene noen gang bli trygge på guttene om de ikke skal lære de å kjenne på godt og vondt? Jeg følte meg heller ikke trygg på de mest voldsomme gutta i gymmen, takk og lov at det var jenter der også, det fikk gutta til å bli litt “snillere”

  Der har du absolutt et meget godt poeng! Tilstedeværelse av jenter demper gemyttene, og hvis det gjør støyende gutter snillere, er det jo bra. :-)

 5. Jeg lurer på hva foreldrene til de ungene som ble delt syns om at ungene deres blir kjønnsdiskriminert på grunn av en religion som ikke er hjemmehørende i Norge. Snakk om å ta steget hundre år tilbake i tid…
  Jo. Man irriterer seg.

  Og så kan man jo lure på hvorfor de foreldrene da ikke reagerer. Men vi norske er jo som kjent så snille, atte! Godtar det meste, vi! :-)

 6. Det burde kanskje det, men jeg tenkte plutselig tilbake til den gangen jeg hadde gym og svømming, og hvor lettet jeg var over at vi ikke hadde det sammen men guttene.
  Jeg følte meg tjukk og klumpete og det siste jeg ville var at guttene skulle se meg i badedrakt.

  Hmmmm. Nok et interessant perspektiv. Dog ikke direkte kulturelt eller religiøst betinget. Tjukk og klumpete, du…? :-)

 7. avatar H

  Ja det irriterer.
  Det irriterer at dette gjøres for å tilpasse seg til en kvinnefiendtlig ideologi og dens krav og skille mellom kjønn.
  Greit nok, ikke verdens mest alvorlige utslag akkurat dette, men det er en start. Hva blir det neste? Hvorfor er det vi som skal tilpasse oss, alltid?
  Når er grensen nådd, vil den bli nådd eller bare skjøvet foran oss hele tiden?
  Hva om de krever at jenter skal sitte bakerst i klassen så guttene ikke ser dem, kanskje bak et forheng?
  Vi er et likestilt samfunn, skal noe endres i skolen skal det være en god pedagogisk grunn, islam er ingen god grunn.

  Ja, at det alltid er vi som skal tilpasse oss, og ikke de. Hmm, det er noe som skurrer der, på en måte. :-)

 8. Provoserende…..meget 😉

  Mjoda. Provoserende. I alle fall en smule. :-)

 9. avatar Kenneth, Student

  Til BurnieBerit:
  Strengt tatt er ikke kristendommen en religion hjemmehørende til Norge heller, men den kom hit med religiøse menn og andre som ble konvertert. Vi nordmenn forlanger mye når vi selv er i andre land, men når en skole selv gjør noe for en elev, nei da er det feil

  Interessant synspunkt. Kunne du kommer med et par eksempler på hva det er nordmenn forlager for seg selv når vi er i andre land? :-)

 10. avatar Nerah

  “Lenesim” holder til her også, ser jeg. Flotte greier.

  Vel, alt jeg har å si til denne saken er at jeg er ateist. Min overbevisning gjør at jeg ikke kan tillate å la ungene mine dele klasse med overtroiske ansvarsfraskrivere (f.eks. muslimer), så fra nå av holder jeg dem hjemme.

  Så kan skolene “velge selv” om de vil dele klassene inn i sekulære og religiøse grupper.

  Oiii! En skikkelig brannfakkel! Her skulle man hatt mulighet til å gi fullt stjernedryss til kommentarer! :-)

 11. avatar TH

  Til lenesim
  Greit at dette er bare en sak, men det kommer hele tiden nye krav fra muslimenes side, der er vel heller dette som irriterer mange. Hvis man ikke vil tilpasse seg Norsk kultur osv som f.eks svømme timer, ja da får man ta ut ungene av timene og heller betale svømmeopplæring av egen lomme.

  Bare for å kverulere litt: Hva med de som virkelig liker svinekjøtt da under firmafester, skal ikke de få lov og spise svin da pga at noen ikke vil ha det. Blir mye rødt kjøtt da kan jeg tenke meg, noe som er mer usunt en svinekjøtt.

  Nye krav, ja. Og det er bare vi norske som skal tilpasse oss…. :-(

 12. avatar ja

  mange helnorske jenter, og faktisk også en del gutter, hater å ha gym sammen med motsatt kjønn når de er begynt på puberteten,som regel fra 11-12 års alderen. Vokste selv opp i en tid da det var kjønnsdeling i nettopp gymtimene,- det kunne de sannelig ha fortsatt med uten at det hadde vært noe likestillingsproblem.

  Joda, det kan nok ha sine fordeler også. Vokste selv opp i en tid da kjønnsdeling var vanlig. Men man føler liksom at det er et tilbakelagt stadium, på en måte. :-)

 13. Kenneth Student – hvor mange hundre år må en religion være “hovedreligion” i et land før den ikke er regna som innført? Et dårlig argument fra din side da poenget er at ingen religioner bør føre til at unger lærer seg kjønnsdiskriminering.

  Jepp! Godt poeng fra BB igjen. :-)

 14. avatar Jessica Asp.

  Sosialistdjevlene og landssvikerene gjør alt som muslimene forlanger. Forlanger de ikke så bruker de trusler for å oppnå sine mål. Har vi ikke likestilling i Norge. Skal museslimene oppheve dette også. Det er en tanke å stille motkrav og la vår vrede og misnøye gå ut over de skyldige og spesielt deres løpergutter.

  Dette er et nytt hån mot vårt samfunn og kjønnsdiskrimering av elevene uten sidestykke i historien. En elev skal diktere en hel skole og alle de andre elevene skal inrette seg etter en barbarisk ideologi. Hvor er fornuften. Er rektor ved denne skolen en helfrelst ytterliggående islamist?????????????????????????????????????? og potensiell terrorist???????????????????????????????????????.

  Takk for et skikkelig utbrudd her! Det er nesten så vi kjenner svovellukten! :-)

 15. avatar Jessica Asp.

  Kennet Student, fortsett å studer du men først må du gjøre ferdig grunnskolen. Enten er du en amøbe eller islamist som kan skrive slikt tull.

  Hva tror du hadde hendt hvie man hadde reist til det muslimske Soudi Arabia og forlang å få praktisere vår religion eller bygge vår kirke ?????????????????????.

  Du finner svaret hvis du leter litt på nettet.

  Det hadde ikke blitt mange kirker, tipper vi..hint, hint…

 16. avatar Bjonn

  Men det var på 60-tallet. Dvs 45-55 år siden. 😉

  Veeldig lenge siden, ja. Og noen steder, litt inn på 30-tallet. Lenge siden, det også. Akk ja, tiden går. :-)

 17. Sånn sett burde vi kanskje gjenoppta den gamle åsatroen, den var jo her før kristendommen kom… I følge enkelte kilder hadde de to typer guder der oppe – åser (æser) og vaner – Frøya og Frøy var vaner, og hos vanene var det kvinnene som bestemte og satt til råds. Kanskje vi skulle ta opp den troen igjen?
  Lenge leve Vanaheim…

  Ja, det er jo helt logisk. Egentlig en glimrende ide? :-)

 18. avatar Spiralis

  Too late, BurnieBerit. Muslimene vil ikke ha åsatro her heller. Les denne kronikken i dagens Morgenblad: http://morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101015/OBAKSIDEN/710159999

  Kronikkforfatteren skriver at symboler fra vikingtida skaper splittelse, siden det ikke er noe muslimer kan identifisere seg med. Derfor vil hun for eksempel ikke at oljefelt skal hete Balder eller Sleipner, eller at et militærfly skal være oppkalt etter kona til Tor. Tydeligvis i fullt alvor.

  Interessant. Og også en smule skremmende.. :-(

 19. Spiralis: Muslimene vil ikke ha noe annet her enn muslimer…
  Case closed.

  Du har nok rett i det. Kanskje litt sjåvinistisk, men det har vi nok ikke lov til å mene.

 20. Hadde nå avgjørelsen blitt tatt på grunnlag av det skulle lette for kjønnene, uavhengig av religion hadde jeg nok ikke brydd meg så mye. Men at den ble tatt pga religion blir jeg mer skeptisk av.. Hvorfor skal vi vike for alt?

  Det er vi som ska vike, vi som skal tilpasse oss. Slik er det visst bare, det er en etablert sannhet. :-)

 21. JA

  I grunnen enig..

 22. Flott! Det trengs i Norge. Rene gutte og jenteklasser og guttene trenger ex-militære befal som lærere. Spanskrøret må fram, og skoleuniform er et must! Ordnung muss sein!

  Ja, helt klart. Og spanskrøret må smelle skikkelig når det treffer! :-)

 23. avatar Relay

  Rektoren er helt nedsnødd. Han aner ganske enkelt ikke hva han gjør. Han ser ikke engang at dette faktisk er et krav.

  La nå foreldrene ta jenta ut av skolen, men gi blaffen i å ødelegge norske verdier: likestilling. Kjønnsapartheid med begrunnelsen av “vi ønsker å inkludere alle”, jada, HVER FOR SEG, hører ikke hjemme noe sted.

  Hva om norske foreldre protesterer under henvisning til samme paragraf? Hva om lærere nekter å undervise elevene etter tvunget innføring av islamsk praksis?

  Hvordan i all verden tenker multikulturalister seg at muslimer skal integreres dersom hele deres liv, gjøren og laden skal tillates hver for seg i enklaver? Dette er jo ikke integrering, men ønsket segrering: vi er forskjellige, vi er spesielle (les: narsissister) og vi krever spesiell tilpasning overalt.

  Har det ennå ikke gått opp for nordmenn at muslimer setter ideoloien foran absolutt alt annet? Islams plan er verdensherredømme (sist bekreftet under rettssaken mot Wilders, se video hos Jan Simonsens blogg) og det betyr at muslimer vil krangle seg til spesialtilpasning overalt, og vi gjør dem selvfølgelig den bjørnetjeneste å gi etter, fordi vi tror segregering er integrering.

  Takk for fyldig og tankevekkende kommentar. Kan ikke si annet enn at vi er noen smuler enig i det du skriver her. :-)

 24. Dette var IKKE et krav fra foreldrene!!! Det var skolen selv som gjorde det. Hvis man virkelig mener noe med å skulle ha et inkluderende samfunn, et fargerikt fellesskap (som det så flott heter) og et mangfold i livet i Norge – ja da må man faktisk tilpasse seg littegranne. Akkurat som man må når man flytter sammen med den man tenker å dele livet med.

  Hvor mange er det som tror at alle bare kan være akkurat som de selv vil og klare å leve sammen med, og fungere med alle andre? De som mener det synes jeg er temmelig egoistiske. Man må både gi og få/ta.

  Norge tar imot mennesker fra mange forskjellige land. Vi krever at disse skal integrere seg i det norske samfunnet, og noen ganger så må man faktisk innrette seg etter andre kulturer. Et eksempel: Faktisk så finnes det en egen lov i Norge som omhandler trossamfunn. Den sier bant annet at man har rett til fri fra jobb eller skole i inntil 2 dager ved religiøse høytider i SIN religion.

  Til alle dere som mener skolen har opptrådt feil her: Dere er egoistiske, og tåler ikke mennesker med et annet livssyn enn dere selv! Prøv å bli litt mer inkluderende, kanskje dere har godt av det?

  Bra kommentar! Selvfølgelig bør alle bli en smule inkluderende, innvandrergruppene medregnet. Det er vel kanskje det uenigheten går på, eller? :-)

 25. Jeg er så ung *kremt* at jeg vokste opp i en tid der vi både badet of gymmet sammen. Vet at noen av jentene ikke likte det. Det var helst pga frykt for upassende kommentarer om overvekt (eller feite late folk – som Kari Jaquesson(?)ville kalt dem)men tror mest det handlet om lavt selvbilde. Det er like sårende om jentene kommer med ufine kommentarer. Og tror faktisk de er flinkere til å hoste dem opp også.
  Ja, jeg lar meg irritere. Egentlig innerst inne fordi det var av hensyn til religion. Samtidig så kommer Lenesim med gode argumenter som kryper litt under huden på meg :)
  Spiller det egentlig noen rolle? Vet ikke. Var på studietur i en barnehage på Island hvor de kjønndelte barna store deler av dagen. Begrunnelsen var at jentene kom mye bedre fram uten guttene. Tja, tjo ikke om jeg vet. :)

  Får på en måte et inntrykk av at det er mange som godtar kjønnsdeling så lenge det ikke er begrunnet kultur/religion. Ellers har Lenesim en meget god kommentar, ja. :-)

 26. BadeT OG GYMMET!! Skulle det være :)

  Ah! Selvfølgelig! Orden må det som kjent være! 😀

 27. avatar Spiralis

  Lenesim, hvis jeg skjønner deg riktig, sier du at vi er hjerteløse egoister hvis vi ikke liker at skolen skiller ungene etter kjønn. Alle – eller i hvert fall mange – kan være enige i at man må tilpasse seg litt når man flytter sammen, som du sier. Men du kan ikke overføre det generelle synet direkte til denne saken: Altså at den eneste mulige løsningen er å skille kjønnene, alt annet er umoralsk egoisme. Så enkelt er det ikke. Personlig syns jeg at foreldrene virker som trangsynte fundamentalister, og jeg liker ikke at de får diktere skolepolitikken (direkte eller indirekte).

  Godt og velformulert! :-)

 28. “Dette var IKKE et krav fra foreldrene!!! Det var skolen selv som gjorde det. Hvis man virkelig mener noe med å skulle ha et inkluderende samfunn, et fargerikt fellesskap (som det så flott heter) og et mangfold i livet i Norge – ja da må man faktisk tilpasse seg littegranne.”

  Herregud menneske, hvor nedsnødd kan du bli? Skjønner du ikke at dette var utpressing?? De sa det jo klart, enten retter dere etter vår ideologi, ellers så tar vi vår datter ut av undervisningen.

  Barnet var altså et gissel i denne ideologiske feiden, og rektor tosken bøyde seg, og valgte å dermed å skite en lang i de norske barnas kultur og verdier! Og slike folk skal vi overlate vår barns fremtid til??

  Det er en grunn til at Norge har såpass bra forhold mellom kjønnene, det er fordi vi utfra en naturlig holdning til kjønn, lek og læring vil at de skal vokse opp sammen, lære hverandre og kjenne og bli så trygge mennesker som mulig. Selv om flere har komplekser og synes feks at gymmen er litt vanskelig så er dette peanuts mot det kropshatet, selvforakten og nedgraderingen av kvinner som finner sted i strengt relgiøse regimer.

  DET ER EN ÅRSAK TIL ALLE VOLDTEKTENE OG DRAPENE MOT KVINNER I ISLAMS DOMENE. Får det inn i hodet og slutt og vær så jævla “rund” og ettergivende.

  Dette er bla min datters fremtid, og jeg finner meg f@@en ikke i det! Skaff dere kunnskap! Forhold dere til islam, før islam forholder seg til dere…

  Meget bra, og “to the point”!

 29. Dette er ikke en kamp mellom kjønnene, det er en måte å tilpasse seg hverandre uansett hudfarge, religion, politisk ståsted osv.
  Kampen mellom kjønnene er en helt annen sak, blant annet dreier den seg om ufrivillig deltid i kvinnedominerte yrker! Men det er en helt annen sak.

  Min arbeidsgiver er avhengig av god arbeidskraft. Dette innebærer at en hel del folk med utenlandsk opprinnelse jobber hos oss. Vi må følge blant annet arbeidsmiljøloven, tariffavtalen og ellers den norske lov. Min arbeidsplass er en registrert “rasismefri sone”. Det sier noe om hvordan vi skal forholde oss til andre kulturer. Oppimot 30 forskjellige nasjonaliteter jobber jeg sammen med, og vi skal alle sammen ha et godt arbeidsmiljø.

  Det er ikke lett skal jeg si dere. Det er utrolig lett å komme opp i konflikter. Vi er alle så forskjellige, og særlig vi som kommer fra forskjellige steder av verden. Men vi har alle forpliktet oss til å gjøre så godt vi kan. Vi tolerer ingen form for rasisme på min arbeidsplass, om det kommer fra etniske nordmenn eller andre så siller det ingen rolle – det blir ikke akseptert.

  Vi har hatt internasjonal dag – med alt hva det innebærer. Vi har alle godt av å lære av andre kulturer, se at vi egentlig ikke er så forskjellige – og ikke minst: respektere hverandre!

  Lenesim har også gode poenger her. Og det må gis honnør til den store innsatsen for å få til et godt og rasismefritt arbeidsmiljø – for alle! :-)

 30. Jeg har rast fort gjennom kommentarekka, men likevel er det mulig jeg gjentar noe andre har sagt.

  Hvorfor sammenligne med, eller slå paralell til en svunnen tid, altså den tid vi var unge? Skal vi si vi som var i grunnskolene før 2000-tallet, så vi vet hva som var “før i tiden”.

  Ting i dag er ikke som det var før. Verden *har* endret seg, vi har endret oss… så hvorfor snakker alle som om vi ennå er der vi en gang var?
  Legg merke til at de eldre i dag, skal vi si de som vokste opp under eller rett etter krigen, bruker og ofte uttrykk som at det var mye bedre før.

  Jeg spør: Synes vi og det var mye bedre før?

  Min sønn er åtte, og han synes det er supert i dag, og har flere med unorske navn i sin klasse.
  Gjennom ham lærer vi hva I DAG er.

  Hvorfor vil flere at ting skal forbli, enn at vi skal gå videre? Det er et vesentlig spørsmål i denne “vi, den urnorske grunnpilaren” mot “alle andre”.

  Men vi vet vel i dag at “alle andre” egentlig er Ola Nordmann (vi, den urnorske grunnpilaren) MOT muslimen. Ikke jøden, hinduen, katolikken, dansken, svensken… nazisten. Bare muslimen! Bare muslimen…

  Hva synes jeg når slikt skjer som du linker til her.
  Jeg synes like lite som når èn på et sykehus fjerner et bilde av en gris på en fødeklinikk, ergo ingenting. Jeg hever ikke brynene, jeg klør ikke å leddene… jeg kjenner rett og slett ingen reaksjon.

  Fordi dette ikke dreier som annet et isolerte tilfeller.

  Ja, verden har endret seg, i noen tilfeller til det avgjort bedre. Men kanskje ikke på alle områder. Og ellers: Det er ikke hinduer, jøder, dansker, etc. som skaper problemer med særkrav, det er faktisk muslimene. Når det gjelder nazister i din oppregning her, så er det en avsporing. Takker ellers for en flott kommentar. :-)

 31. Til Viljen: Når det gjelder det bildet av grisen på en barneavdeling på et sykehus (det var det det var), så var ikke det et gjengs syn blant muslimer. Derimot ble det hauset opp av pressen som liker å provosere folk flest.

  Ellers så vil jeg si til deg at man bør faktisk være litt inkluderende – uansett om man har vokst opp på 60 – 70 – 80 – eller 90 – tallet.

  Ja, pressen har nok hausset opp litt av hvert i tidens løp, og skapt problemer ut av småtterier.

 32. avatar Johanne

  Irritert…nei. Er selv kvinne og skulle ønske vi hadde hatt kjønnsdelt undervisning i disse timene når jeg gikk på skolen. Og når en av innleggen viser at kjønnsdelt undervisning hjelper på matte hvorfor ikke andre områder. Etter fjerde klasse var det alt for mye kroppsfokus i gym/svømmeundervisning. Jenten brydde seg mer om “rett antrekk” en sportsferdigheter. For tross alt var det guttene som fikk velge lag og med five a side fotball var det alltid jentene som satt på benken mens guttene spelte med lærarens velsignelse.

  Artikkelen viser at alle involverte parter er enige så hvorfor må religion trekkes inn? Bør skolene i nord (som har fått gode resultater) slutte med matte undervisning fordi det kan bli sett på som brudd av likestilling. En skole er en læringsinstitusjon. Ikke en arena for likestillingsdebatten.

  Takker for interessant kommentar. :-)

 33. Lenesim

  Jeg tror du misforstå min kommentar!
  Er det ikke akkurat det jeg sier… det du sier?

  Grisebildet og saken i link er isolerte tilfeller! Jeg mener at de _ikke_ taler for et helt folk.

  Jeg mener og at folk skal slutte å syte på at ting var så mye bedre før. Lev i nåtiden er mitt budskap!
  Verden _har_ endret seg, og det kan vi ikke hverken stoppe eller gjøre noe med. Vi må lære oss å leve sammen, og ikke heve oss over andre og tro at vi er så mye bedre selv om noen har en annen tro.

  Og da bør heller ikke de nyankomne grupperingene se ned på den innfødte befolkningen, og uttrykke at de er såååå mye bedre og mer moralske og fromme. :-(

 34. Viljen: du kjenner ingen reaksjon, det skriver du selv. Men det gjør jeg! Hvem kan sette seg som dommer over andre menneskegrupper i Norge? Hvem har rett til ¨å bestemme over alle andre grupper i Norge? Hvem er norsk?

  Noen mener vel at man er norsk bare man har norsk pass. Andre mener kanskje fortsatt at det har noe med kultur og historie å gjøre. Akk ja. Ikke helt lett, det der. :-)

 35. Jeg har nå gått ned 6 kilo på en måned uten å sulte eller trene. Kun ved å kutte karbohydrater. Interessant? 😀

  Avgjort interessant, Red. Sender deg en melding.. :-)

 36. Lenesim

  Jeg forstår deg ikke. Du snakker enten med to tunger, eller så leser jeg deg feil.

  Du sier du reagerer, og påpeker i ditt første svar til meg :

  “Ellers så vil jeg si til deg at man bør faktisk være litt inkluderende – uansett om man har vokst opp på 60 – 70 – 80 – eller 90 – tallet”

  Du sier og ang grisebildet :

  “…så var ikke det et gjengs syn blant muslimer. Derimot ble det hauset opp av pressen som liker å provosere folk flest.”

  Her er vi enige fra mitt ståsted, selv om tonen i ditt tilsvar til meg virker som du forteller meg noe du var uenig med meg i i den første kommentar!?

  Så sier du videre at jeg sa jeg ikke reagerer. Nei, det gjør jeg ikke. Det har du rett i. Men det gjør du!?

  Jeg reagerer _ikke_ på disse tilfeller av imøtekommenhet i isolerte tilfeller av medmenneskelighet som fra mitt ståsted ikke ser ut til å skade hverken den ene eller den andre.

  Om det sender ut rette signaler i det vide og det brede er en helt annen sak, men _isolert sett_ har slike tilfeller _ingen_ betydning for deg eller meg, eller noen andre for den saks skyld.

  Du reagerer på hva?

  På at grisebildet ble fjernet? På at justeringer ble iversatt til fordel for èn person i anledning gymtimer?

  Jeg leser en kommentar fra deg litt høyere opp, og jeg ser jo at vi er helt enige.

  Du må lese min første kommentar på nytt.

  Ach so! Enighet allikevel. :-)

 37. En ettergivenhet helt borti hamp og staur ! De får dele inn skolekjøkkenet også i samme slengen; en med halal og en med haram.

  Hva om de bare hadde tatt ondet ved roten og delt hele driten inn i en haram og en halal -skole ? Så kunne de trukket lodd. De som vant fikk hele skolen og de som tapte fikk en nedlagt bensistasjon.

  Spikeren treffes på hodet så det smeller. Herlig kommentar, og virkelig “to the point”! 😀

 38. avatar sj

  En kan ikke la religionen styre!
  Det er svaret! 😉

  Når kjønndeling gjøres ut fra pedagogiske hensyn, er det greit nok, kanskje. Men ikke dersom det skal skilles på grunnlag av etniske, kulturelle eller religiøse forhold.

 39. avatar TH

  Til Lenesim
  Du sier at vi skal være inkluderende og tilpasse oss littegranne. Ja jeg er enig at vi må være inkluderende og tilpasse oss, men det som jeg reagerer på er at det er alltid vi som må tilpasse oss og ikke de andre.

  De kommer hit og forventer at vi skal legge alt til rette for dem og forandre på våre lover og regler for at de skal trives, når jeg tenker integrering så gjelder det at våre nye landsmenn også må svelge noen kameler og tilpasse seg vårt samfunn og ikke bare omvendt.

  Du sier også at på jobben har dere en rasismefri sone,nå har ikke jeg noen bakgrunnsinformasjon angående jobben din, men det intrykket jeg sitter med etter å ha lest innleggene dine er at Norske tradisjoner (om vi kan kalle det det) skal viskes ut slik at andre grupper ikke vil føle seg støtt, vil ikke legge dette emnet under rasismefri sone. Rasisme går på og respektere og ikke se på andre grupper som underlegne.

  Du sier også at svin er kuttet ut når det er fimafester, hvorfor kan man ikke ha begge deler, et bord som passer de som kan spise alt og et bord der f.eks muslimer kan forsyne seg uten at det skal gå utover deres tro. Du sier at man skal gi og få, synes at i dine inlegg skal vi kun gi men ikke få.

  Du er inne på et viktig poeng der. Nemlig at det alltid er vi som skal tilpasse oss og bøye oss, og aldri de andre. Liker ikke helt det der. Dersom de har fått dette til på Lenesims arbeidsplass, altså at alle jenker seg litt, så er det jo bra.

 40. Et klart tilbakeskritt i utviklingen av et samfunn som skal gi like muligheter for alle. Tilpasning bør skje når den er et fremskritt. Det synes jeg ikke dette er!
  Rett og slett trist å være vitne til.

  Litt sånn trist, ja. Som å gå baklengs inn i framtiden, på en måte. Akk ja. :-(

 41. avatar torillus54

  Det er da godt kjent at jenter gjør mer av seg når de får ha gym og svømming uten de bråkete, herjende guttene? Det burde vært kjønnssegregert undervisning i disse fagene, uavhengig av hvilke trosretninger som er representert på skolen!

  Når det dreier seg om tilrettelegging i form av kjønnsdeling med henvisning til de forholdene du beskriver, er det på sett og vis greit nok. Men når det kommer folk og forlanger slikt begrunnet med religion, kultur eller etnisitet, stiller saken seg straks i et ganske annet lys. Og det lyset er ikke særlig flatterende, for å si det slik. Så her er vi nok rimelig uenige.

 42. Dette irriterer ikke, jeg tenkte “endelig et godt forslag fra den kanten” da jeg hørte det på nyhetene. Man skal ikke godta og bøye seg for alle forslag, men å ha gym og svømming adskilt vil være en lettelse i ungdommen når man er sjenert og full av komplekser. Hadde vi hatt det adskilt ville jeg ikke vært så engstelig for brauterne i kanonballgymmen, og hadde generelt slappet bedre av i de timene. Regner med at mange på den aktuelle skolen vil føle det som en lettelse.

  Helt greit, så lenge det ikke begrunnes i kultur, religion eller etnisitet. Hvilket det er altså vitterlig gjør. Fysjom! :-(

 43. avatar Tjavel

  til Solveig..

  Helt hypotetisk, de gangene vi hadde delte klasser av en eller annen grunn ble jeg mye oftere ertet av mine medjenter..ergo.. de gangene vi hadde kjønnsdeling var Anne “syk” …jentene var mindre opptatt av å kritisere medsøstre når guttene var tilstede… Men, om mine foreldre hadde nevnt dette…ville jeg da ha fått lov å hatt gym med guttene hver gang??
  Funderer…

  Så det med delte klasser hadde ikke vært en særlig ideell løsning for meg.

  Og ja, jeg blir irritert av dette, kjønnsdiskriminering i barneskolen.. I stedet for å oppfordre til samhørighet og fellesskap, blir det laget kunstige skiller grunnet i religion..

  Gode poenger du kommer med her. På flere vis. :-)

 44. Så mange flotte kommentarer er det lenge siden jeg har lest!
  Jeg lot meg irritere (dessverre?) selv om det egentlig har ingen betydning for meg.
  Godt vi har forskjellige meninger, da utgjør jo vi: et fargerikt fellesskap! :)

  Takk for hyggelig bloggbesøk. Joda, her har vi hatt en skikkelig heftig diskusjon, men sterke meningsbrytninger. Og det er jo det som er selve ideen med en debatt. Joda, det er litt irriterende, det synes vi også. :-)

Leave a Reply