Dag Eigil: Høstidyll ved Vaulen badeplass her i Oljebyen

Vaulen2

Det finnes som kjent to typer høst.  Vi har den velkjente varianten med lavt skydekke, kuling og kontinuerlig, vannrett vestlandsdepresjonsregn langt inn i sjelen. I ukesvis, slik vi her på den sørvestlandske regnkysten har hatt det i det siste.  Og så har vi den gode høsten, med klar høstluft og intense høstfarger, der solen fortsatt makter å klatre rimelig høyt opp på en til dels blå himmelvelving.  Som i dag, for eksempel.  I dag opprant søndagen akkurat slik en søndag i september bør gjøre.  Det var bare en ting å gjøre, nemlig å komme seg ut på en dannet spasertur.  Og etter en fin tur langs det såkalte Dobbeltsporet kom vi til Vaulen badeplass, en skikkelig dose idyll litt utenfor Oljebyens sentrale steder.  Det er nesten så vi kommer i sommerstemning noen øyeblikk, men bading fristet på en måte ikke.

Vaulen3

Vi går litt videre, snur oss og finner nok en dose høstidyll. Denne gang fra en annen vinkel. Høstsolen varmer, og vi kan gå sommerlig antrukket.  Vi nyter dette, og hater høstregnet. Dette er skikkelig medisin mot høstdepresjon.

Vaulen4

Men så blir sommerillusjonen brutt, om enn på en mild måte. For selv om temperaturen er behagelig, og solen skinner, er høstfargene ikke til å ta feil av.  Samtidig er det vakkert.  Litt sånn vemodigvakkert.  Høsten er her, ingen tvil om det.  Like greit å venne seg til det. Og det sies jo at alle årstider har sin sjarm. Selv høsten. :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

6 comments


 1. Det er nok litt for kaldt å bade nå?
  Men flott høstvær har dere ser jeg 😉

  Ikke akkurat badevær, nei. Men det er jo et nydelig turområde, og i dag var høstværet av den absolutt akseptable sorten. :-)

 2. Og du hoppet selvfølgelig i vannet og tok et bad? 😉

  Hmmm. Vel, vi er jo en på alle slags vis forsiktig herre, så den slags utskeielser holdt vi liksom litt igjen på. For å si det sånn… :-)

 3. Klädd i badbyxor tar jag tåget direkt från Stockholm till Oljebyen! … Ni ser ut att ha haft betydligt bättre väder idag än vi, gråmulet & 10 grader.

  Ja, i dag var sommerillusjonen rimelig overbevisende. Og enten det er vær eller uvær, Oljebyen er vel verdt et besøk. :-)

  Og nå har vi attpåtil oppdatert og redigert det opprinnelige mobilinnlegget. Med tekst og flere bilder. :-)

 4. Så ut som en fantastisk fin plass. Problemet er at tar jeg turen dit får jeg garantert ikke det været.

  Vel, hvem vet? Det kunne jo hende du hadde litt flaks. På den annen side har dere kanske hatt bra høstvær på dine kanter også? :-)

 5. Vi gikk også langs en strand igår kveld, og her er høstfargene overalt. Det er rødt, gult og oransj overalt.
  Egentlig veldig fint, men det betyr jo bare at vinteren kommer, og DET er jeg ikke klar for enda :-)

  Ha en fiiiin uke videre!

 6. Vakre bilder, Dag Eigil. Høsten sniker seg bestandig lurende innpå før man med et sjokk oppdager at man befinner seg midt i den…

Leave a Reply