Dag Eigil: Ekle kroppsdetaljer

Tå

Det er bare til å se det i øynene: Kroppen er ikke alltid like lekker, hva enten vi snakker om helhet eller detaljer Vi konstaterer ellers at det er folk der ute som legger ut mer eller mindre lettkledde bilder av seg selv, blant annet for å uttrykke sin personlige frihet.  Selv ville vi knapt drømme om å gjøre noe slikt, i alle fall ikke på det nåværende stadium.  Vi ønsker jo ikke å skremme våre medmennesker, heller.  For å si det slik: Dersom vi skulle lagt ut bilde av vårt mer eller mindre nøgne legeme, så hadde det nok passet best i et medisinsk forum.  Men litt ekkelhet kan vi jo unne oss.  Denne tåen, for eksempel.  Skikkelig ekkel, eller hur?  Vi vil her fokusere spesielt på den uappetittelige neglen.  Vår hustru – velsigne henne – mener ellers at tær pr. definisjon er ekle, og vi kan til en viss grad være enig med henne i det.

Ryggsår

Eller hva med dette ekle såret på vår ellers middelaldrende ryggtavle, et infisert operasjonssår etter at vi for litt tid tilbake fikk fjernet noen mistenkelige greier på nevnte sted?  Det var for øvrig en spesiell opplevelse.  Vi hadde nemlig fornøyelsen av å bli operert av en lege fra ex-Jugoslavia, som snakket på samme måte som skolens vaktmester.  Såret er i ferd med å gro, men det tar tid, og i mellomtiden renner det gul guffe ut av det.  Vår hustru – velsigne henne – steller det fra tid til annen.  Akk ja, hva skulle vi vel gjort uten henne?

Er det andre der ute som har ekle ting på kroppen….? 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

15 comments


 1. Nope, ikke noe ekkelt her;)

  – det er vel veldig vondt der der?

  Helt klart. Dere nusselige hunkjønnsvesener er jo alltid nydelige, allevegne! :-)

  Neida, ikke vondt. Det var vondt, men nå begynner endelig infeksjonen å gå ned for alvor. :-)

 2. Darunia er nok ikke glad i tær

  Hehehe…du er nok ikke alene om den oppfatningen… :-)

 3. Fikk en gang en snegle på hånda etter å ha løftet opp en gammel planke fra plenen. DET var ekkelt det 😀

  Ja, fysjom! Opplevde også noe slikt her i går, da vi skulle sage opp noen greiner til ved! 😀

 4. Jeg ser ikke noe ekkelt jeg, mulig jeg er litt nærsynt på mine gamle dager!
  Synes mer det ser litt vondt ut. :-)

  Det var vondt og ekkelt en tid. Men heldigvis, det gir seg. Ikke så verst nå. Klør en del, faktisk. :-)

 5. Jeg synes tær har et ufortjent dårlig rykte. Tenk på den jobben de gjør. Bærer på lass hundrevis av ganger større enn dem i timevis hver eneste dag. Gjerne klemt inne i svette og trange sko.

  Svette, ustelte tær er kanskje ikke det man aller helst vil ha stukket opp i ansiktet. Men det vil jeg i grunnen ikke med noen som helst andre ustelte og svette kroppsdeler heller.

  Men nydusjet og stelte er de som resten av kroppen: flotte og ikke minst praktiske.

  Men sårverk kan man godt klare seg uten,d et er jeg enig med deg i…

  Ja, tærne er i grunnen veldig viktige. Alle sammen. Dersom en eller flere av dem forsvinner, blir det ikke fullt så lett å gå elegant lenger. Eller gå i det hele tatt, faktisk.

  Heldigvis gror såret dag for dag, og sårverken minker. :-)

 6. Å stelle et sår er forbigående. Tærne, derimot, er der alltid, viftende og illeluktende etter en dag innesperret i sko. Det var sannsynligvis som sommervikar på skobutikk jeg ble kurert for tær. Når folk kom for å prøve sko i varmen ble det litt vel nærgående odører.

  Kan nok tenkes at du ble skikkelig lei av tåfis etter hvert, ja. Og tenk på de som jobber med skosalg fast, år etter år? Grøss og grøss! :-)

 7. Disse glimtene mot den nakne sannheten bringer frem adskillig mer medfølelse enn enkelte andres uttrykk for personlig frihet…

  God bedring 😉

  Jo, takk for det. Såret gror, og tærne er, om ikke så pene, så i alle fall nyttige. Ha en fortsatt fin aften, for ikke å snakke om morgendag! :-)

 8. ***

  Kanskje litt Neglelakk ?
  Og en Fucidin salve på
  ryggen ? Eller en ohhh
  middelaldersk igle hihi !
  God Bedring Herr Dag !

  *

  Vi takker og bukker for gode og velmente råd. Neglen er klippet, og såret på ryggen er nå heldigvis på det nærmeste grodd. Ha en fin aften… :-)

 9. Ikke noe galt her ;))

  Nei selvfølgelig ikke! Går ikke an å tenke seg noe slikt, vet du. :-)

 10. hva er det med den tåneglen? Aner meg at enten er den forslått, eller så er det sopp… og da er jeg stygt redd for at du har den skumle .. skolesoppen???

  Såret på ryggen burde får noe antibakterielt på seg, feks Brulidine, Pyriseptkrem, Bacymicin eller Fucidine eller noe sånt..

  God bedring!

  Ikke helt utenkelig at det kan dreie seg om noen soppgreier. Får finne noe på apoteket. Ryggsåret har fått behandling med Brulidine en stund, men er nå på det nærmeste grodd. Heldigvis. :-)

 11. Jeg holdt på å lage en kommentar vedrørende min brokkoperasjon (1984) – men ettersom jeg glemte å få pungen avbildet avstår jeg, av forståelige grunner. God bedring!

  Jo, takk for det. 😀

  Ellers hadde nok et brokkoperasjonsinnlegg i det minste vakt en viss oppsikt! PR, vet du… :-)

 12. Rene, velstelte tær er ikke ekkelt – men lange tånegler er driiiiiiitekkelt 😀

  Ja, det er skikkelig ekkelt! Helt utrolig ekkelt i grunnen… :-)

 13. :-)

  Selv ikke vi pene herrer er perfekte! Bare nesten… :-)

 14. avatar Kitty Pia

  Ekle ting på kroppen?? Er De gal??
  Jeg er perfekt.!! 😉

  K.

  Ja, helt klart. Umulig å tenke seg noe annet. Helt umulig! 😀

 15. Tær er litt sånn på grensen til å være ekkelt, særlig tær der neglene ikke er klippet på leeeenge og det ser ut som om eieren kan klatre opp en trestamme med dem uten å holde i seg… 😯

  Høy apefaktor på den der måten er skikkelig ekkelt ja… ;.)

Leave a Reply